In de afscheiding van bladluizen hebben onderzoekers bestrijdingsmiddelen aangetroffen

Deel dit topic

Reacties

vrije boeren
Weer een sterk stukje nepnieuws
Pluto
Als de bladluis zich nog kan verplaatsen na de bespuiting ????. Dat het LDS systeem tot resistentie leidde is geen nieuws . Maar als de luis zich nog kan verplaatsen is de dosering te laag , het is niet de bedoeling dat het diertje ziek en misselijk wordt .
puntertje
@Pluto Het zijn de neonicoteïnen die de bladluis uit de sapstroom haalt en als honingdauw weer afzet. Dat wordt weer door o.a. bijen geconsumeerd en die leggen vervolgens het loodje. Wel zorgwekkend.
+2
Pluto
@puntertje Ja oke , Maar het lijkt er op dat de luis niet dood gaat . Bovendien gaan bij mij de haren al overeind staan als ik lees welke onderzoek instelling hier aan heeft meegewerkt . Daar is afgelopen jaren wel zoveel sjoemel onderzoek over vrijgekomen . Ik denk eerder dat na het neonicoteine verbod de bijen populatie niet in die mate is hersteld (omdat er toch andere oorzaken spelen ) en dat er nu al vast een voorschot wordt gelost om te voorkomen dat hun financiën opdrogen . De kachel moet ook daar blijven roken !. Er spelen tegenwoordig andere belangen hoogtij en die hebben niks met milieu of natuur te maken .
puntertje
@Pluto Neonicoteïnen werken in op de hersenen van insecten, m.n. ook op oriëntatievermogen. Dat is voor een bij lastiger dan voor een luis.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0