Knoflook bolus, placebo of werkelijk effect?

Het schijnt echt booming te zijn met die knoflookpillen en aanverwante natuur geneesproducten.
Is het werkelijk een vervanger van antibiotica? , beter in combinatie met antibiotica? of weggegooid geld waar er maar eentje beter van wordt?

Deel dit topic

Taurus

Reacties

somerled-delremos
Zo'n 10 jaar geleden hebben we dit ook een poos gebruikt als een van de kwartieren van een koe richting verkeerd leek te gaan. Ik schat dat we in 9 van de 10 gevallen uiteindelijk toch antibiotica moesten gebruiken omdat de toestand van het kwartier niet verbeterde.

Je kunt het echter proberen, mogelijk zijn de producten ook verbeterd in de tussentijd.
zeppmann1
Ik had er nog 1 liggen en laatst gebruikt bij een koe met een iets dikker kwartier en hogere geleidbaarheid . Of het door de knoflookbolus kwam of door de mintzalf weet ik niet maar het is over gegaan. Die keren daarvoor hielp het niks.
Siebert Dijkstra
Ja hier ook de combinatie uierolie en knoflookbolus van www.vetius.nl werkt bij vlokjes in de melk of een hard kwartier. De dierarts heeft er ook goede ervaring mee. Niet wachten tot mastitis. Deze knoflook stikt niet. Ook wel lekker. Antibiotica werkt ttrouwens ook niet altijd. Maar 70% volgens mijn dierenarrts.
sorry
@Siebert Dijkstra misschien ging het zonder pillen ook wel over....
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!