Illustratie van: Alex Miedema

Collectief melkveehouders van Bel Leerdammer heeft recht op nabetaling van het ledengeld periode 2010 - 2015 | Te Biesebeek Advocaten



Originele beschrijving

Op 7 augustus 2019 heeft de rechtbank een tussenvonnis gewezen in het proces tussen Royal Bel Leerdammer en een collectief van 313 melkveehouders.

Deel dit topic

Reacties

Adaptief boeren
Ha dat is een beste kluif waar die advocaten in gebeten hebben
+1
arie.j
Ziet er goed uit voor die leveranciers
En een poosje nog wachten is ook helemaal niet erg met de 8% rentevergoeding die ze volgens de rechtbank daarvoor in rekening bij Leerdammer mogen brengen. .
+2
mlkvhoudr
@arie.j klopt als de advocaat gelijk heeft winnen de leveranciers volgens bel zelf is het nog wat voorbarig van de advocaat.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
cowboys
@mlkvhoudr of het nou linksom of rechtsom is de leden van bel leerdammer gaan het op den duur toch zelf betalen
Twentsch Land
Nu cashen en zorgen dat je er op den duur ergens anders levert.

@cowboys
+1
Koeien boertje
@Twentsch Land de meeste die mee doen hier in de buurt zijn al weg en leveren al aan de topper des lands
mlkvhoudr
@cowboys geen vertrouwen in de leveranciersvereniging?
+2
gerrie-hul
@mlkvhoudr Leverantciersververeniging heeft niets in te brengen Laat staan dat er na geluisterd word Ik mag hopen dat het een forse nabetaling word Ze maken winst genoeg
Koeien boertje
@gerrie-hul ik denk dat die mensen van de leverancier vereniging in ieder geval goed hun best doen om alles transparant te maken en ik kan het best zien dat er geld naar Frankrijk gaat.
Hier zijn er veel overgestapt naar a-ware maar die stopt het geld ook op de boot. Als het contract met ah overnieuw moet beginnen gaat de plus eraf en mogen ze door leveren, dan hoor je van dezelfde boeren dat ze de extra verplichtingen al betaald hebben en ze niks extra hoeven te doen.
gerrie-hul
@Koeien boertje Als je als lid van de leverancierscommissie te moelijke vragen steld word je er door de directie gewoon uit gekieperd of ze zorgen er via een omweg wel voor
cowboys
@mlkvhoudr nee geen vertrouwen in.
+2
mlkvhoudr
@cowboys ik wel en overigens ook in de klankbordgroepleden die ik ken. verzetten bakken met werk voor ons. Dat niet alles in goud zal veranderen dat staat wel vast maar kleine en liefst grote stappen in de goede richting gaan er komen door hun inzet.
+1
labella
@mlkvhoudr Ik hoop het voor jullie maar vrees dat er niets veranderd.
+2
mlkvhoudr
@labella ze zeggen wel eens dat naar het verleden kijken de beste voorspeller van de toekomst is 😏😉🤦‍♂️🤦‍♂️
gerrie-hul
@mlkvhoudr Dan is er weinig veranderd Nog steeds een magere melkprijs en super winsten voor Bel/Leerdammer waar de melkveehouders de mond aan af kunnen likken
ted9
@gerrie-hul ik snap niet dat jij andere verwachting hebt bij een particuliere melkverwerker. Ze zijn er niet voor jou maar jij bent er voor hun hoor.
labella
@ted9 Dat is bij rfc niet anders.
+1
Koeien boertje
@cowboys een ander laten betalen en zelf mee liften is ook geen optie lijkt me

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , leerdammer , bel leerdammer en 2010 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0