150 konikpaarden uit Oostvaardersplassen vertrekken naar Wit-Rusland

Een kudde van 150 konikpaarden uit de Oostvaarderplassen is onderweg naar Wit-Rusland, meldt Staatsbosbeheer. De paarden worden per vrachtwagen in drie kuddes van vijftig paarden naar het Nalibokiwoud gereden, een natuurgebied in de buurt van hoofdstad Minsk.
Het verplaatsen van de paarden zou eigenlijk drie weken geleden gebeuren, maar er waren administratieve moeilijkheden. Meerdere Wit-Russische ministeries waren betrokken bij de voorbereiding van het unieke transport, dat daardoor meer tijd in beslag nam.
De afgelopen jaren zorgden de leefomstandigheden van grote grazers in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied in Flevoland, voor grote ophef. De dieren kwamen om van de honger, wat leidde tot felle protesten van dierenactivisten. Vorig jaar werden boswachters met de dood bedreigd. De provincie Flevoland besloot uiteindelijk onder druk van de actievoerders toch bij te voeren, tegen het advies van ecologen in.
Afgeschoten
Ook werd besloten om een deel van de dieren te verplaatsen en een ander deel af te schieten. In maart verhuisde een kudde van 29 paarden al naar het Spaanse natuurgebied Atapuerca. Voor edelherten was verplaatsing niet mogelijk, daarom zijn er 1745 afgeschoten.
In juli zorgden de konikpaarden weer voor ophef, omdat de dieren in de vangweide waar ze staan, niet goed verzorgd zouden worden volgens activisten. In het gebied is geen beschutting voor de dieren, waar Forum voor Democratie, de Partij voor de Dieren en de PVV kritisch over waren. De provincie besloot niet in te grijpen en de NVWA constateerde dat er geen beschutting nodig was.
 150 konikpaarden uit Oostvaardersplassen vertrekken naar Wit-Rusland (nos.nl)

Een kudde van 150 konikpaarden uit de Oostvaarderplassen is onderweg naar Wit-Rusland, meldt Staatsbosbeheer. De paarden worden per vrachtwagen in drie kuddes van vijftig paarden naar het Nalibokiwoud gereden, een natuurgebied in de buurt van hoofdstad Minsk. Het verplaatsen van de paarden zou eigenlijk drie weken geleden gebeuren, maar er waren administratieve moeilijkheden. Meerdere Wit-Russische ministeries waren betrokken bij de voorbereiding van het unieke transport, dat daardoor meer tijd in beslag nam. De afgelopen jaren zorgden de leefomstandigheden van grote grazers in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied in Flevoland, voor grote ophef. De dieren kwamen om van de honger, wat leidde tot felle protesten van dierenactivisten. Vorig jaar werden boswachters met de dood bedreigd. De provincie Flevoland besloot uiteindelijk onder druk van de actievoerders toch bij te voeren, tegen het advies van ecologen in. Afgeschoten Ook werd besloten om een deel van de dieren te verplaatsen en een ander deel af te schieten. In maart verhuisde een kudde van 29 paarden al naar het Spaanse natuurgebied Atapuerca. Voor edelherten was verplaatsing niet mogelijk, daarom zijn er 1745 afgeschoten. In juli zorgden de konikpaarden weer voor ophef, omdat de dieren in de vangweide waar ze staan, niet goed verzorgd zouden worden volgens activisten. In het gebied is geen beschutting voor de dieren, waar Forum voor Democratie, de Partij voor de Dieren en de PVV kritisch over waren. De provincie besloot niet in te grijpen en de NVWA constateerde dat er geen beschutting nodig was.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden voeren , transport , vrachtwagen , flevoland , druk , paarden , pvv , natuurgebied , partij voor de dieren , edelherten , staatsbosbeheer , oostvaardersplassen , dieren en nvwa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!