Nederlandse kaasexport afgetroefd door Polen

Gouda kaas staat, net als tulpen, symbool voor de Hollandse glorie van weleer. Van oudsher is Duitsland de belangrijkste afnemer, maar die handelsrelatie toont barstjes. Onze buren kiezen namelijk steeds vaker voor goedkopere kaas uit Polen, zo concludeert onderzoeksbureau Annual Insight.

Deel dit topic

Reacties

GEK HE!!Zal nog wel erger worden,de klimaatmaffia moet nog beginnen om nederlandse bedrijven om te leggen,kosten worden zo hoog dat we ons eigen weg concureren,de arbeid in Polen is een fractie van wat het hier kost!!En Polen kunnen ook kaas maken hoor.En dacht je dat de Polen zich aan deze klimaat gekte ook gaan meedoen ,nou echt niet!In de toekomst zal steeds meer productie verplaatst gaan worden.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
!In de toekomst zal steeds meer productie verplaatst gaan worden.

En laat dat nu precies de bedoeling zijn!
Sjaakiee
De markt in duitsland is al wat jaren moeilijk voor nederland en door kostprijs zuivelbedrijven in nederland verliezen ze steeds meer terrein.
Koeien boertje
Gewoon,veel voor weinig melk
De nieuwe melkstroom die de wereld gaat veroveren
+1
huske
@Koeien boertje begreep dat VLOG melk de enigste melkstroom was die in duitsland af gezet kon worden. Of zal polen ook al helemaal over zijn op VLOG melk
labella
@huske Als het maar goedkoop is dan maakt het niet meer uit dat het geen vlog is...
de Haas
@huske In ruil voor een fles wodka wil de fabrikant daar er best een VLOG stempel op zetten.
+3
puntertje
@de Haas welnee, de consumenten vragen daar juist naar de uitkomst van de klimaatmodule van de KLW. Want dan hebben ze de garantie dat de wereld gered wordt (proest...).
+1
Adaptief boeren
@de Haas denk maar niet dat vlog eisen zomaar omzeild kunnen worden, je hebt kennelijk geen benul van de papier winkel en de controle die gedaan wordt, is duitse degelijkheid!
de Haas
@Adaptief boeren Er zal toch iets zijn. Ik heb ooit gehoord van een praatjesmaker van RFC dat de Duitser alleen maar VLOG blieft en anders niet.
+1
Achso
@huske ja, in Polen is GMO al jaren verboden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tulpen , duitsland , kaas en polen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN