Een nieuw melkmerk op boeren­verstand

Qua originaliteit het beste melk merk idee wat ik de laatste tijd zie langskomen:

Matthijs heeft gekozen voor ‘Elke Melk, vol smaakavontuur’, want ‘elke koe is anders, dus ook haar melk’. Op iedere fles kun je zien van welke koe jouw melk komt, zodat je de volgende keer mogelijk voor dezelfde koe met bijpasssende smaak kunt kiezen. Ik ben benieuwd of de consument daar al aan toe is. Bij planten en bloemen geloof ik er zeker in: op Instagram zie je dat juist de planten die helemaal zijn uitgegroeid, het meeste worden gewaardeerd. De consument zoekt géén homogeniteit, maar iets bijzonders. Of de tijd er rijp voor is in voeding?Deel dit topic Een nieuw melkmerk op boeren­verstand (hortipoint.nl)

Een paar maanden terug zat ik bij een boer aan de keukentafel. Matthijs Baan is een boer die in een ‘gewoon’ melkveebedrijf geen heil ziet en zich graag wil onderscheiden. Zomaar leveren aan een zuivelmerk of babyvoedingmerk zag hij niet zitten. Zijn idee: melk bottelen per koe. Daarmee verkoop je een product dat vrijwel onbewerkt …

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

+1
weurding
Tja, als koe droog staat of afgevoerd wordt heb je bij de echte liefhebber een probleem 😉
cowboys
@weurding of uierontsteking
cs-agrar
Quote Reactie van @cowboys:
uierontsteking

dan komt er een verwijzing naar de toetjes-afdeling..
buorman
@cs-agrar
Krentjes brei van Annemij, of hopjesvla van Carola naast de gortpap in het winkelschap.
casev
Uit nieuwsgierigheid pas een keer zo'n fles van deze melk gekocht. (Mede geholpen door de -35% korting sticker...)

Melk is iets vetter dan standaard volle melk, wat wel te proeven is. Prijs van 1.38 lijkt redelijk, maar de fles bevat 800ml..

Verder ontgaat de logica achter deze melk mij een beetje, maar ik hoop dat het voor mathijs een mooie plus op zijn bedrijfsresultaat kan geven
+4
weurding
@casev denk als de melk allemaal weer in flessen geleverd werd de smaak er ook op vooruit gaat
+1
van Ittersum
@casev zolang het uniek blijft werkt het enorm goed op de emotie van de koper. Zodra het "gewoon" begint te worden moet je het weer vernieuwen
+1
Bietenbrug
Poahh 1,74 per liter, ben bang dat er weinig zijn die dit structureel willen betalen.
bio boer
@Bietenbrug de verse campina melk kost 1.50 dan wel voor een liter
Piet1960
Marketing en promotie heeft Mathijs goed voor elkaar. Maar weidegang heeft hij niet, staat natuurlijk niet op de flessen. Dat hebben al die andere aparte melkstromen wel en is natuurlijk een heel sterk onderdeel van al die concepten.
labella
@Piet1960 De weidemelkhype is al lang weer voorbij, nu is er een vloghype en over een paar jaar weer andere onzin maar het werkt wel allemaal kostprijs verhogend.
buorman
@Piet1960
Dat hij de koeien niet weid; prima zijn vrije keus, maar suggereer dan op je facebookpagina ook niet dat je dat wel doet.
En hoeveel mos ligt er bij jullie op een nieuw betonpad? of zou dat komen omdat die deuren nog nooit open zijn geweest?
Logisch dat die koeien dat pad even een kleurtje geven, voor het eerst [weer] buiten
facebook.com/search/top/…
bio boer
@buorman

(klik om te vergroten)

buorman
@bio boer
Intussen weid hij wel?
Dan had ik dat fout en neem dat terug
+1
arie.j
Allemaal onzin, ken geen enkele boer die alleen van een speciale koe melk dronk omdat dat lekkerder was.
Vroeger werd soms wel de melk van een koe met lage gehates apart voor eigen consumptie gehouden, maar dat had als reden dat gehaltes geld opbrengen.
Wat te doen als zo'n koe wat aan het sukkelen gaat? Dan ook maar van een half zieke koe promoten?
Verhaaltje verzinnen om de consument wat wijs te maken, meer is het niet.
van Ittersum
@arie.j wat is reclame dan anders? Burger bedrog 1e klasse
labella
Als de vraag naar melk van bijv Ariana 90 veel groter is dan zij kan produceren, zal er dan geen melk van een andere koe bij gemengd worden? En wat te doen als zij droog staat. Lijkt mij niet te controleren en onwerkbaar om de melk van elke koe apart op te vangen. Maar ja de consument wil toch graag beduveld worden.
+1
arie.j
Quote Reactie van @labella:
Als de vraag naar melk van bijv Ariana 90 veel groter is dan zij kan produceren, zal er dan geen melk van een andere koe bij gemengd worden? En wat te doen als zij droog staat. Lijkt mij niet te controleren en onwerkbaar om de melk van elke koe apart op te vangen.

Zal ook geen duur en onafhankelijk controle aparaat op uit kunnen.
Veel betalen voor een leuk verhaaltje , je moet er maar zin in hebben.
+1
bio boer
@labella heeft deze boer niet die zuivel lijn van lely die kon toch melk per koe in flessen doen geautomatiseerd??
labella
@bio boer Ik denk het want ik lees dat de melk binnen 10 minuten na het melken van robot naar pasteur gaat dus zou allemaal wel geautomatiseerd zijn en financieel mede mogelijk gemaakt door Brussel en Zuid Holland volgens de site.
Piet1960
@labella Dacht niet dat ie met de Lely lijn werkt, hij melkt immers met Laval robot. Die Lely zuivellijn draait in Brabant. Wat u zegt, Brusselpotjes gebruikt, Provincie Zuid Holland bijgedragen en Wageningen dicht bij de ontwikkeling betrokken geweest. Al met al wel slim aangepakt. Maar als het niet verkoopt is het zo uit het schap bij AH.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden nieuw , melk , koe , merk , Bloemen en consument geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!