KBC somberder over forfarmers

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Introductie koers was 6,50
boerenbusiness.nl/varkens/artikel/…
hans1980
Vorig jaar de hitte dit jaar varkenspest en maar meer smoesjes willen ze meer winst draaien dan moet krachtvoer duurder of grondstoffen goedkoper daarnaast efficiënte fabrieken.
Denk dat de coöperatieve gedachte van goedkope brok vervaagd nu er toch een keer winst moet komen of weer wat aangekochte bedrijven verkopen al weet ik niet hoe de beleggers daar op reageren.

Al met al blijf weg van de beursvloer!
+3
diezel
Das ook een lekker advies van zo'n bankpak na koershalvering. 😄
+2
casev
Mooi voorbeeld dat we er voor moeten blijven waken dat 'onze' melkfabriek niet steralures krijgt en ook een notering op het damrak wil. Effe snel cashen lijkt leuk, maar daarna ben je aan de goden overgeleverd...
hans1980
@casev klopt koers adviezen zijn ook al slecht, dus wat ff nu gaat doen???

(klik om te vergroten)

+1
diezel
Quote Reactie van @hans1980:
dus wat ff nu gaat doen???

Ach, ze hebben nog twee mogelijke steunniveaus.(binnen een paar weken 6,05 en daarna nog 5,22)
hans1980
+1
Melktank
Gelukkig koop ik de brokken van een concurrent..FF gaat ten onder aan hun grootheidswaanzin ze houden plus erin door elk jaar een fabriek erbij te kopen..
Ik hoor van meerdere collega's dat elke vracht de samenstelling anders is en dat er gigantische verschillen in zitten met elke levering.. ik denk dan je trekt toch ook elke twee weken geen andere kuil los
Grensboertje
@Melktank Hier ook last van gehad, wisselende samenstellingen en brokken wat de koeien niet wouden vreten... Na 27 jaar FF sinds vorige maand overgestapt naar een klein regionaal familiebedrijf.
Pluto
Hier een collega had al 16 maand voer bij een andere leverancier besteld en ff had het nog niet door ?. Laatste vernieuwing waar de voerscheik van ff hier langs kwam was een kopie van een andere firma ,, ze hadden het gewoon omgezakt .
@Pluto Zal het nog sterker vertellen ,hier weggegaan toen ze naar de beurs gingen en 4 jaar na datum een vertegenwoordiger aan de deur wat en of waarom wij geen brokken meer bij hun bestelden
hans1980
@hans1980 Ai €6,29 opening onder introductie koers
Nu overnames??
Of brokken duurder maken?
Efficiënter werken, gaan al bijna 100 fte weg
groeier
@hans1980
Het zit ook niet mee bij ff, 2018 droogte, 2019 ook dito....
Daarom lopen de beurzen ook zo stroef, burgers zijn wereldwijd veel meer euro's aan voedsel kwijt en dat zal nog wel enkele jaren aanhouden ivm de klimaatsverandering.
+2
puntertje
Yoram heeft de buit al binnen, zal binnenkort wel weer een nieuwe 'uitdaging' zoeken. RFC wil ook graag naar de beurs en hij heeft gelijkgestemden in het bestuur daar zitten. Misschien dat ze straks wel een beroep doen op deze luchtfietser.
Sjaakiee
@puntertje volgens frans k ist niet nodig naar de beurs.of beschikt u over andere informatie?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Sjaakiee:
volgens frans k ist niet nodig naar de beurs

Als die zoiets zegt, dan weet ik al hoe het gaat lopen...
George
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Als die zoiets zegt, dan weet ik al hoe het gaat lopen...

Voor jouw als Noord Hollander is het toch allemaal weer goed gekomen bij je zuivelfabriekje.
Jack Rijlaarsdam
@George Feit blijft dat de man een totaal verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven, dat noemen we in Noord-Holland liegen. Dat men zich achteraf gedwongen voelde om een uitzonderingspositie voor N-H-melk te scheppen doet daar niets aan af.
+2
achterhoeker2
@Jack Rijlaarsdam Door achter de schermen te gaan drammen bij het bestuur ,die dan een lulverhaal in elkaar zet om de rest v de leden op het verkeerde been te zetten.
In de achterhoek noemen we dat achterbaks.
+1
George
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
eit blijft dat de man een totaal verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven, dat noemen we in Noord-Holland liegen

Dat klopt en ik gun je dat ook wel van harte , alleen klopt het niet dat dit alleen voor Noord Holland kan. Het is een coöperatie van lik me vestje . Ze zijn het spoor totaal bijster daar met al hun melkstromen en hun klimaatgeneuzel en alle andere onzin. Jij was in het begin ook helemaal ontdaan maar nu neem je het toch wel weer een beetje op voor jouw favoriete coöperatie.
amor
@puntertje Mijn zegen hebben ze.
hans1980
@amor de mijne niet!
Of behoor jij ook tot de boeren die de forfarmers aandelen heeft gecasht?

Dat forfarmers ten onder gaat who cares er zijn wel meer brokken makers maar een zuivelfabriek is even wat anders dat moet als 100% coöperaties fungeren
amor
@hans1980 is weinig cooperatiefs van over gebleven.
Heb overigens gelijk bij beursgang de aandelen ff verkocht
hans1980
@amor klopt forfarmers was een ijzersterk financieel sterk bedrijf, nu uit handen geven aan grillen van de beursmarkt.

Dus jij wilt dat Friesland Campina het zelfde lot ondergaat?
1x cashen en dan een financieel onhoudbare zuivel verwerker achterlaten
Heb je kinderen??
amor
@hans1980 ja ik heb kinderen. En inderdaad laat mij maar cashen.
Volgens mij gaan wij als landbouw in Nederland de textielindustrie achterna.
groeier
@amor
Voedselprijzen gaan nu al en de komende jaren in waarde stijgen door de klimaatsveranderingen.
amor
@groeier klopt en zullen ook wel door blijven stijgen. Alleen komen de stijgingen niet bij de producenten terecht!
m uut m
@amor
Moet je het zelf gaan vermarkten
amor
@m uut m geen behoefte aan
groeier
@amor
Vraag en aanbod is toch al honderden jaren zo, de prijzen voor de boer zitten weer in de lift. Kijk maar naar de slechte oogst van de gewassen in Europa, maar ook de varkensprijzen vliegen omhoog, i.v.m. varkenspest.
amor
@groeier is allemaal tijdelijk.
Na ruim 30 jaar nog dezelfde prijs voor melk.
hans1980
Pure slachting €5,85 (-11%)
Wat gaat ff doen om belegger het vertrouwen terug te geven?
+1
diezel
@hans1980
Mag toch hopen dat dit niet als een verrassing komt?
Brutus64
Ik heb al vaker gezegd hier dat de koersgrafiek van FF er niet goed bij lag, dus dit is geen verrassing, vooral toen de koers door de 6,95 euro zakte, dit kost mij vandaag ook veel geld, maar sta nog steeds op winst, dus niets aan de hand, nu kijken of de steun 5,00 euro het houd, ik denk dat dat een mooi koop moment is @diezel
oubi
Op het filmpje v d beursgang door Y.K.: 'ben er trots op om onze cooperatie naar de beurs te brengen'. Pater van den Elzen zou zich omdraaien in zijn graf! De cooperatie verkopen aan het flitskapitaal.
Vorig jaar gem inkoopprijs tbv werknemersparticipaties 11 , 75. Oei oei.
Brutus64
Volgens mij hebben ze toen niet voor die prijs ingekocht
@oubi
oubi
@Brutus64 stond in hun jaarverslag.
verwijderd
+2
Brutus64
De leden hebben de certificaten al gekregen gedurende de periode 2007 -2016, FF noemde dat traject Vermigen op naam zetten, de eerste jaren kon er niet gehandeld worden.
Na een jaar of 3 kon je er ook in handelen,op een interne beurs, toegankelijk leen voor leden.
Volgens mij werden ze toen door Van Lanschot op waarde getaxeerd op 2,50 euro.
De eerste jaren deed de koers niet veel, hij daalde later geloof ik tot ongeveer 1,90 euro, ik heb toen ik Bello rond de 2 euro flink bij gekocht.
Ik geloof dat ergens in 2012-2013 bekend werd gemaakt dat ze definitief naar de beurs zouden gaan, vanaf toen ging de koers vrij snel hoger omhoog.
Daarom sta ik nog steeds op flinke winst, heb trouwens op vrij hoge niveau een redelijk portie verkocht, maar lang niet alles. @diezel
hans1980
@Brutus64 voor jou een succesverhaal maat of dat ook zo voor forfarmers blijft??
Hans van Bergen
Onze belangrijkste krachtvoerleverancier is alweer 5 jaar Havens NV Maashees. Het is een particulier bedrijf wiens aandelen in handen zijn van die familie. Denk ik. Want ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht. Het familie bedrijf bestaat sinds1845 en is gevestigd aan de haven aan de maas.in Maashees bij Venray. Wat ik wel belangrijk vind is de brok die ik voer 1050 vem 115 dve met bestendig pens vet. Ik heb met wat kalverkorrel in bulk daar in 2018 283.40 euro per ton voor betaald. De gemiddeld 25% beste van Abab betaalden 288.30 en de gemiddelde Abab klant betaalde 300.90. Havens NV leverde dus betere brok goedkoper. En daar gaat het om bij mij naast goede begleiding en meer weten dan ik over actuele zaken
hans1980
@Hans van Bergen klopt maar brokken vergelijken is moeilijk al vindt ik het wel altijd duur zeker laatste 10 jaar is de prijs behoorlijk op gegaan.
Waar je vroeger met 4-5 cent krachtvoer kosten per liter melk in de winter uit de voeten kon, heb je nu ruim 8 cent nodig
robbies
@Hans van Bergen hoeveel betaal je Co om hier reclame te mogen maken
Hans van Bergen
Dat is helemaal niet moeilijk. Wat zit erin staat op de bon. O ja bij FF daar valt amper een zinnig gesprek me te voeren want immers zij kunnen niet mijn 1050 115 5.9 rc brok vergelijken want ze hebben MELK.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0