Meer streekproducten in de supermarkt

vanaf minuut 24..........hoop dat ik de boodschap een beetje over heb kunnen brengen.......

Deel dit topic Nieuwsuur gemist? Start met kijken op NPO Start (npostart.nl)

Wie wordt de nieuwe baas van het IMF? * Mogelijk meer seriemoordenaars dan nu bekend * Schouten: meer streekproducten in de supermarkt

Veenprut

Laatste  |  

Reacties

+1
Jaap40
Nederland nog weer opdelen in nog kleinere regio's. We zijn al zo'n klein landje.

We kunnen ook zeggen we zijn een klein onderdeeltje van Europa.
Waarom zetten we eerst niet eens even onze nationale driekleur op onze geweldige producten. 9 van de 10 die import dan laat liggen.

Een Friesche vlag produkt doet deed het toch ook altijd prima landelijk.

Kijk naar bijvoorbeeld noordelijke provincies. Veel producten weinig markt. Zit je daar als boer met je streekproducten.....😩😩😩 zonder afnemers....😩😩😩😩
Sjaakiee
@Jaap40 ja joh laten we beginnen met opstarten van friesland coberco net zoals vroeger.😄
+1
Jaap40
@Sjaakiee klaarblijkelijk is dat wat minister schouten op kleine schaal wil.... allemaal kleine partijen in de markt. Straks een overaanbod van bijvoorbeeld regio kaas voor bulkprijs in de regionale supermarkt.
En de boer werkt zich weer een slag in de rondte. Mooi man😩😩

En voor dat vermarkten hadden we nu juist die coöperaties bedacht.
Sjaakiee
@Jaap40 eigenlijk is er geen plek meer voor rfc in de toekomst.of is dat te zwart wit?
Jaap40
@Sjaakiee denk dat er juist werk aan de winkel is voor RFC. Promoot en ontwikkel het geweldige Nederlandse produkt.
Daarnaast kan er best een enkeling wat met regionale producten. Maar in dit kleine kikkerlandje nog meer producten in het zuivelschap??!! Laten we dat toch niet doen. Brengt enkel (naïeve) verliezers.
+1
mlkvhoudr
Netjes verwoord kerel👍 @Veenprut
+3
buorman
''Het is haar bedoeling de consument bewuster te maken van het voedselproces''.

Geachte minister Carola Schouten, dat is vrij eenvoudig; als u nu eens regelt dat alle boeren eens een weekje geen producten afleveren [en dat ook mogen van hun financier] weet de consument heel snel wat die boer ook al weer deed.
Koeien boertje
Een kwart kan regionaal melk en kaas produceren, mits jje bij elke stad een fabriekje wil zetten 😂
en voor de rest betekent dit dat je voor voor het buitenland produceert?
+2
Jaap40
@Koeien boertje nietwaar @Koeien boertje
Dat kan enkel als die 25% of whatever ook daadwerkelijk regionale producten gaat kopen. En dat gaat niet gebeuren want te duur etc....
Met andere woorden
Na bio, gangbaar, eko, bio dynamisch, better leven, Planet p hebben we binnenkort ook nog een regio variant.....
Melk is wit.
groeier
@Jaap40
Willen ze niet, los v/d 20% wel goede producten die in de super te vinden zijn, maar aan rommel verdienen de supermarkten fors meer. Producten met afval erin, giga veel suiker en zout, antioxidanten moeten zorgen voor 't lang goedhouden en de smaak!? Eff, gemak gemak gemak.... De gezondheid van de mensen maakt ze geen moer uit, wat na dat de producten de boerderij verlaten nog aan 't eindproduct toegevoegd is wil je niet weten. De boer en consument zo hard als kan nemen daar gaat het om.
+3
Veenprut
Gelukkig zijn de azijnzeikers hier ook weer op tijd opgestaan......
Mam man hoop dat jullie niet teveel blijven hangen in al die negativiteit.....
Het valt ook niet mee daar betrap ik mezelf ook nog weleens op en deels hebben jullie best gelijk maar kom dan ook met een oplossing.....
Natuurlijk is wat ik doe is zeker niet voor iedereen weg gelegd maar we laten ons nu met name door de hele grote jongens foppen doordat zij zogenaamde schijn streekproducten in de schappen leggen.
Het is niet voor niks dat de beste man van het CBL zich haast om te zeggen dat er al veel in de schappen liggen, dat is gewoon niet waar!
Jaap40
@Veenprut beste veenprut,
De portemonnee van onze consumenten wordt steeds dunner.... huis auto en vakantie gaat vóór kwalitatief goed eten.

Rest een markt genaamd de 'happy few'
Een zogenaamd groepje grachtengordeltjes welke wel even voorzeggen hoe we het allemaal graag willen zien. Zich niet bekommerend om de kostprijs verdienmodel arbeid en weet ik al niet meer wat op het primaire bedrijf speelt.
Nee je naïeve kop steken in alle nieuwe verzinsels... in Nederland weer wat nieuws verzinnen en overspoeld worden met goedkope buitenlandse vervangers . Zie vlees, kip eieren op dit moment al. En dat is pas vechten tegen de bierkaai.

Kortom, de kostprijs regeert.
Weidezicht
@Jaap40 denk dat je veenprut niet moet benaderen als iemand die wat nieuws heeft ontdekt, en daar zonder nadenken in loopt. Hij heeft behoorlijk bedrijf en die zelf zuivel business aardig op orde zo te zien. Dat is de basis voor zijn verdienmodel en dat hij dat graag wil verstevigen is niet gek denk ik. Hier in deze regio biedt huisverkoop best kansen en wat hij doet om wat meer massa in winkels te zetten is ook niet heel gek. Heb je je produkt ook in de plaatselijke jumbo staan veenprut?
Veenprut
@Weidezicht Dat had ik wel maar de beste man snapte niet dat hij de fust kratjes ook weer terug moest geven ook al betaalde hij er statiegeld voor...
Ik liep op een gegeven moment helemaal scheef met onze kratten en die heb ik toch nodig om weer in te leveren.
Toen ik hem daarover enkele keren aansprak kon ik een grote bek krijgen en hield het op, wel jammer voor de dorpsgenoten want die vragen er nu nog steeds naar en een deel komt nu op het fietsje wekelijks de polder in.
De kratten heb ik uiteindelijk via een andere Jumbo in Den Haag terug gehaald (1200 stuks!)
casev
@Veenprut mooi verwoord! Ik denk dat Hoogvliet op dit punt ook wel een compliment(je) verdiend. Laatste keer dat ik er was (leidschendam), lag er ook de zuivel van Ad brandwijk, en matthijs baan in het schap. (Jou flessen heb ik volgens mij niet gezien). Maar ik denk toch dat het grote verschil is dat de huismerk pakken iets minder aanwezig zijn dan bij de grote concurrenten
+1
Veenprut
@casev Wij verdelen de afzet bij de Groene hart cooperatie onder elkaar en in overleg met elkaar.
We hebben nog veel meer klanten dan de Hoogvliet maar bij Hoogvliet lever ik alleen de drinkyoghurt en Ad de melk en karnemelk en een derde collega doet de yoghurt....
Mathijs levert volgens mij alleen maar aan AH.....
groeier
@casev
Jaja, maar je moet hier ook wel alles netjes verpakken met een strikje eromheen natuurlijk 😉
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden supermarkt en streekproducten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!