Steenkorrel

Hier vlak in de buurt ligt een hele grote berg steenkorrel.Wat mag dat kosten voor onder asfalt voor sleufsilos en erfverharding?

Deel dit topic

Arum

Reacties

Frans Z.
Steenkorrel,is dat gebroken puin?
Arum
casev
Is het nieuw puin (net uit de breker) , of is het al een keer gebruikt in een baan of op een bouwplaats?

Hangt er vanaf of ze er snel van afmoeten, maar reken maar tussen 3 en 8 euro per m3 thuisgebracht
Arum
@casev Net uit de breker.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @casev:
reken maar tussen 3 en 8 euro per m3 thuisgebracht

Korrel wordt gefactureerd per ton. Prijs is net hoeveel er voorradig is in de regio. Bij de stalbouw in 2017 betaalde ik in april €1,75/ton thuis gebracht voor asfaltkorrel. Men was toen de ringweg aan het renoveren en overdag moesten de brokken asfalt die 's nachts opgebroken waren weggewerkt worden. Paar maanden terug betaalde ik €5,25/ton en moest drie weken wachten...
pietjepuk
@Jack Rijlaarsdam Ik heb een hekel aan puin omdat je het altijd weer tegen komt. Soms kun je niet anders omdat de ondergrond niet toereikend is. Maar als ik dan toch moet kiezen geen asfaltkorrels maar gebroken. Al is het enkele euros duurder. Je zult het maar weer af moeten voeren asfalt.
Elvis
@pietjepuk er werd ook teerhoudend vreesasfalt voor weinig aangeboden daar is nu niet vanaf te komen
jan w
@Jack Rijlaarsdam
Het zal momenteel wel niet goedkoper worden. Hier uit de buurt moet een loon en grondverzetbedrijf 40.000 ton gebroken puin leveren voor de verbreding van de A1 bij Deventer. Voor een goeie maand geleden zijn ze begonnen met de 1e 6000 ton.
Weidezicht
Er is al een tijdje behoorlijk te kort aan gebroken puin. Vraag groter dan aanbod. Ik denk dat ze vlot 5 euro/ton vragen afgehaald, dus transport komt erbij. Nou is het wel een hele goede fundering onder je asfalt. Voorkomt scheuren en spoorvorming. Zand blijft schuiven en rollen. Mengpuin is stabiel. Let wel op vraag om een certificaat van deze partij. Anders kan het zo een delict zijn, of moet jij aantonen dat het vrij van vervuiling en asbest is. Tevens moet er , zover ik weet, ff een melding bij de overheid gedaan worden dat er zoveel ton van die partij onder dat certificaat naar dat en dat adres gaat. In principe regelt diegene die dat puin breekt, dat voor je als dat vraagt. Voor hun dagelijkse praktijk.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!