Waarom koffie verkeerd de biefstuk onder de drankjes is

Goed drinken, dat is bij de hitte van de komende dagen het devies. Maar wát je drinkt, kan nogal een verschil maken voor het klimaat. Zo is de klimaatimpact van cappuccino een veelvoud van die van thee, sap of een biertje.

Dat blijkt uit onderzoek van MilieuCentraal. Koffie verkeerd is de ‘biefstuk onder de drankjes’ en het meest onvriendelijk, concludeert de voorlichtingsorganisatie. De klimaatvriendelijkste dorstlesser is, niet heel verrassend, kraanwater. Dat is tevens het meest gedronken vocht: de gemiddelde Nederlander drinkt twee glazen water per dag.

Meer: ad.nl/koken-en-eten/…

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
П¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£
+5
Sjaakiee
Knettergek binne ze.
+2
Achso
Zo zoetjes aan Noord en Zuid Holland maar aan UK verkopen. Passen aardig bij mafketel Boris Johnson
+1
de Haas
@Achso Nee.... dan onze leider, dat is een topper
+1
zeppmann1
Het artikel staat in het AD, cijfertjes van dit soort clubs gaan een eigen leven leiden. Met goede argumenten op reageren .
martijnham
Alles wat ongezond is is lekker 🤣
mlkvhoudr
Bier bestaat voor een groot deel uit water dus weer ontzettend milieuvriendendelijk bezig met dit warme weer
hans1980
Ook in Canada begint het boeren te irriteren

hans1980
Ook in het VK beginnen ze zich te ergeren
fwi.co.uk/news/environment/…
+4
George
Mooi ik heb naast biefstuk ook graag een Latte Macchiato. Beide lust ik wel dagelijks en niemand die me dat ontneemt. Heel die groene maffiazooi niet. We hebben pas zo'n machine om een lekkere Latte met Campina melk te maken. 😄
+4
Erik!1879
@George ik ook. Iedere morgen kruip ik als eerste naar de koffie machine en voor 8.00 heb ik 3 latte weg gewerkt en een paar boterhammen met kaas. Iedere dag vlees op het menu. Dat alles gaan ze echt niet afnemen omdat er van die gekken zijn die menen dat ze ten koste van de normale burger geld willen verdienen aan die klimaat hysterie.
diezel
Quote Reactie van @Erik!1879:
Dat alles gaan ze echt niet afnemen

Pas maar op. Bij jullie in Duitsland zijn ze helemaal zo gek als een deur. Ze hebben het al over de Öko-Stasi. ✋
DUITSERS MOETEN HUN BUREN ONTMASKEREN.
bild.de/politik/inland/…
Erik!1879
@diezel het is in Duitsland niets beter. Ik vind het ongelooflijk dat Duitsland aan het gas wil en Nederland van het gas af wil. Dan sporen ze beide toch niet. Maak toch gewoon een deal en laat het duitse gas naar Nederland gaan en Duitsland aan de warmte pompen of zo iets. Dit alles is krankzinnig. Ik denk dat je iedereen wel aan de kop kunt brengen dat je een beetje zuiniger met energie om moet gaan en moet proberen om andere energie bronnen te nemen. Maar mensen die denken dat ze de wereld kunnen redden die moeten ze echt opsluiten (die hebben een steekje los) want dat gaat echt niet lukken.
+1
puntertje
Tja, 'international afspraken' over het bijv. niet meetellen van CO2 vastleggen door m.n. grasland, geen onderscheid tussen korte- en lange koolstofkringloop en methaan als extreem broeikasgas te positioneren terwijl dat redelijk snel weer afbreekt, zet de zuivel in het verdomhoekje. Je zou zeggen dat de zuivelindustrie gemakkelijk argumenten aan kan dragen om dit door te prikken. Maar nee, RFC komt met 'PlanetProof' die deze berekeningen kritiekloos over neemt. En dus schieten zij zichzelf enorm in de eigen voet. Want als RFC met tegenargumenten voor deze ontsporende hetze komt moeten ze toegeven dat hun eigen 'PlanetProof' natuurlijk nergens op slaat.
In Nieuw Zeeland gaat de zuivel ook met het klimaat aan de slag, maar daar laat men zich niet meeslepen in de waan van de dag en maakt men gewoon onderscheid tussen de lange- en korte koolstofkringloop. En wordt methaan niet als 'super broeikasgas' in de berekeningen meegenomen.
hans1980
@puntertje ok las ik ook van nieuw Zeeland vroeg mij al af hoe ze in vredesnaam die reductie denken te halen...
Maar ja als je de korte kringloop meerekent is de landbouw inene niet meer milieu belastend maar misschien wel negatief in CO 2 berekeningen

Kan de LTO NMV even naar het NZ model kijken of is dan Planet Prof melk in gevaar?
Achso
@hans1980 Er moet ruimte gemaakt worden voor de industrie. Daarom wordt CO2 niet meegenomen bij landbouw berekeningen. Voedsel komt wel uit Ukraine, Mercosur landen en Oost Europa. Puur uitrookbeleid. Ik weet niet wat de rol van LTO in deze is, maar ‚follow the money‘ principe kan wel eens verhelderend werken
+1
de Haas
@puntertje Natuurlijk weten ze dondersgoed verschil wat betreft lange/korte kringloop. Pas wanneer de laatste boer het licht heeft uitgedaan beginnen ze weer met een pilot, geld, een commissie, meer geld, een project opzetten, subsidie, een nieuwe keurmerk en nog meer geld er tegenaan. Fucking duurzaam allemaal.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , klimaat en koffie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN