Opinie: Veldmuizenplagen zijn er niet zomaar



Originele beschrijving

Een veldmuizenplaag is een van de middelen waarmee de natuur terugvecht tegen de melkveehouderijsector.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Tja.... geldt dat ook voor ebola en andere ongemakken?😪
hoest
Vreemd in dezelfde krant stond laatst een artikel over veldmuizenplagen waarin stond dat die voor wo II al voorkwamen. ....
+1
van Ittersum
@hoest In Opinie mogen mensen hun ongezouten mening ventileren. Het is geen redactionele stuk. Daarom staat er ook steeds naam en voor welke organisatie men schrijft. Natuurlijk is er een categorie mensen (ook hier) die dit als waarheid kunnen gaan zien. Dat is het grote gevaar. Het klopt dat het als platform wordt gebruikt voor hun eigen ego of organisatie. De krant is geen onafhankelijk medium meer, kan ook niet voor die prijs.

Maar voor diegenen die de zich kapot ergeren aan dit soort gebrabbel, klim in de pen en doe hetzelfde
familie pelle
@van Ittersum wat vind jij, als ervaringsdeskundige, van deze kritiek?
van Ittersum
@familie pelle heb mijn abonnement een tijdje geleden al opgezegd omdat één van de vaste redacteurs inzake "landschapspijn" zich ook al schuldig maakte aan eenzijdige en gekleurde berichtgeving. Landschapspijn is haar troetelkindje geworden...

Nu duidelijk?
CorP
@van Ittersum jij bent dus niet zelf in de pen geklommen..
+1
van Ittersum
@CorP beter de bron aanpakken, hierop reageren zou als "argeloze en statusloze burger" juist de bedoeling zijn van de redactie. Namelijk discussie via de media oproepen. Opzeggen van de abonnement treft hun direct en indirect. Hoogte van reclamesinkomsten zijn gelateerd aan de aantal abonnementen.
arie.j
Quote Reactie van @van Ittersum:
@hoest In Opinie mogen mensen hun ongezouten mening ventileren. Het is geen redactionele stuk. Daarom staat er ook steeds naam en voor welke organisatie men schrijft. Natuurlijk is er een categorie mensen (ook hier) die dit als waarheid kunnen gaan zien. Dat is het grote gevaar. Het klopt dat het als platform wordt gebruikt voor hun eigen ego of organisatie. De krant is geen onafhankelijk medium meer, kan ook niet voor die prijs.Maar voor diegenen die de zich kapot ergeren aan dit soort gebrabbel, klim in de pen en doe hetzelfde

Een krant kiest ervoor dergelijke zogenaamde opinie te plaatsten of niet.
En een beetje kwaliteitskrant zoekt bij zgn.opinie stukken, waarvan de feiten nogal omstreden zijn, eerst iemand met een zekere deskundigheid om er als reactie bij te zetten.
Nog beter is als krant gewoon zelf een achtergrondartikel plaatsten waarin verschillende meningen en misverstanden worden besproken.
Dergelijk opiniestukken klakkeloos plaatsten lijkt meer op een poging veel lezers te laten reageren en te lokken.ongeacht waarmee
Waarbij de waarheid in een opiniestuk geen interresse heeft. En men dus aan het probleem zelf lak heeft.
Lekkere krant daar in Friesland, als een ieder er overheen mag kotsen, succes er mee.
van Ittersum
@arie.j Een krant kiest ervoor dergelijke zogenaamde opinie te plaatsten of niet.
En een beetje kwaliteitskrant zoekt bij zgn.opinie stukken, waarvan de feiten nogal omstreden zijn, eerst iemand met een zekere deskundigheid om er als reactie bij te zetten.
Nog beter is als krant gewoon zelf een achtergrondartikel plaatsten waarin verschillende meningen en misverstanden worden besproken.
Dergelijk opiniestukken klakkeloos plaatsten lijkt meer op een poging veel lezers te laten reageren en te lokken.ongeacht waarmee
Waarbij de waarheid in een opiniestuk geen interresse heeft. En men dus aan het probleem zelf lak heeft.
Lekkere krant daar in Friesland, als een ieder er overheen mag kotsen, succes er mee.


Behalve de kranten die duidelijk vanuit een principe handelen heeft u gelijk. Aan de andere kant, alleen willen lezen wat u toekomt en je hoofd wegdraaien voor anders denkenden visa versa creëert het of vergroot de maatschappelijke tegenstellingen. Tis al moeilijk genoeg om vanuit een ander perspectief te kijken. Helaas maakt de (of deze)krant misbruik van de gedachtengoed van weleer. Namelijk iwat de krant schrijft is waar, anders staat het er niet. Ik zeg wel eens tegen de mensen, hoeveel waarde moet je nog geven aan mediums die voor 4 euro per week (stuntprijs)elke ochtend om 7 uur in de bus te vinden zit. Nuchter nadenkend kan dat niet. Zou een redactie kritisch gaan schrijven over een bedrijf dat 52 weken x 6 dagen garant staat voor een paginagrote advertentie? Enz. Enz. Trick the massa, dan rinkelt je kassa!
hans1980
Die linkse kutkrant zal wel weer de landbouw bashen..

Is de laatste tijd aan orde van de dag, wij landbouwers zijn oorzaak van alle kwaad , dierenleed, milieu problemen, co2

Nu is het komkommertijd en nieuws is er niet (over migranten durven ze niet te schrijven) dus moeten wij het lijden
+1
dewittemotor
@hans1980 Verhaal klopt gewoon. Vroeger waren er nooit geen plagen en epidemieën. Nu wel. Dus het ligt aan de koeienboeren.
Die geven ons dadelijk nog de schuld ervan, als ze verbrandt zijn, van de hele dag met hun luie reet aan het strand liggen, onder de brandende zon.
+1
melluk
@dewittemotor inderdaad
Ik heb pas gelezen dat de scheiding van Wesley en yolante ook aan de koeienboeren lag!
+3
labella
@melluk Ik dacht dat dat iets met een ezel en een steen te maken had.
+5
mlkvhoudr
@melluk ik heb met yolanthe afgesproken daar geen verdere mededelingen over te doen 😇
spotmelker
@mlkvhoudr Pas maar op, straks gaat ze er met je pachtcontract vandoor 😂
CorP
Quote Reactie van @dewittemotor:
Vroeger waren er nooit geen plagen en epidemieën. Nu wel. Dus het ligt aan de koeienboeren.

vroeger waren er ook boeren.. Dus zal het wel aan de PvdD liggen, deze was er vroeger niet, of de massale imigratie-stroom
jan.1
Klopt helemaal,vroeger waren er geen plagen..::😂
+5
ted9
Linkseratten plaag is momenteel een plaag waar iedere uithoek van Nederland last van heeft.
van Ittersum
Van een LTO regio bestuurder die wel in de pen is geklommen

e-pages.dk/lc/3506/…
huske
@van Ittersum vind het nog steeds opmerkelijk dat er alleen gesproken word over bestrijding van de muizen. Naar mijn mening moet er een rede zijn waarom ze in bepaalde hoeken zitten en in andere delen niet. Om mij heen zijn ze ook volop aan het bevloeien en ik heb maar 1 perceel waar ze op zitten en dat breid niet uit naar andere percelen. Vind ik toch opmerkelijk.
Daarnaast is het bevloeien een aanslag voor het bodemleven en zal de weidevogels het volgend jaar zeer zwaar krijgen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN