Melkprijs bij lange na niet kostendekkend

De productiekosten van Duitse melkveehouders worden slechts voor 78% gedekt. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers die het European Milk Board (EMB) heeft gedeeld. De melkprijs lag in april op 34,56 cent per kilo, terwijl de kostprijs bijna 10 cent hoger lag. Ook Nederlandse melkveehouders produceren onder kostprijs.

Deel dit topic

Reacties

+6
de Haas
Nee hoor, als je een vent bent roep je dat het ook wel voor een paar cent minder kan. Anders ben je maar een prutser. Daarom staan er zoveel, ook in het buitenland, te koop. Die hebben de buit binnen!
pa
Denk dat ik eens naar nemelco ga bellen. Betere prijs betalen of niet meer laden. Kijken wat er dan gebeurd !!!!!!!!!!!!!
EDOO
Alle adviseurs gaan je wel vertellen dat de kostprijs nog wel omlaag kan als je klaagt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , emb , melkveehouders , kostprijs en kwartaalcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0