'Supermarktketen Marqt staat te koop' buitenkansje voor de fc om zelf een supermarkt te beginnen?Originele beschrijving

De duurzame supermarktketen Marqt heeft ING gevraagd om 'strategische opties' te onderzoeken, meldt NRC woensdag. Dat zou volgens het dagblad betekenen dat er gezocht wordt naar een koper.

Deel dit topic 'Supermarktketen Marqt staat te koop' (nu.nl)

De duurzame supermarktketen Marqt heeft ING gevraagd om 'strategische opties' te onderzoeken, meldt NRC woensdag. Dat zou volgens het dagblad betekenen dat er gezocht wordt naar een koper.

mlkvhoudr

Laatste  |  

Reacties

+3
de hoef
Het beste idee wat ik dit jaar gehoord heb
+3
Erik!1879
@de hoef past wel in het rijtje van passende overname kandidaten. Heeft sinds de oprichting nog geen winst gemaakt. Waarom je geld weggooien in China als je dat ook dicht bij huis kan?
+2
van Ittersum
@de hoef de eerste reactie/ingeving van mij was het tegenovergestelde. Wat zetten we en waar zetten we onze melk af. Dan kom ik in eerste instantie tot de conclusie: niet doen
+2
de hoef
@van Ittersum nee we laten het de albert hein overnemen, krijgen ze nog meer te vertellen
van Ittersum
@de hoef laten we het AH melk noemen. Bestaat al en die boeren zijn er content mee, als ik ze zo hoor. Ze hebben zelfs al grote borden bij hun oprit staan. Dus tja...
de hoef
@van Ittersum ik ben voor,zo zijn van armoede de cooperaties ook begonnen,wordt tijd dat we weer wat te vertellen krijgen
van Ittersum
@de hoef vroeger was alles beter? Vrees toch dat met alle goede bedoelingen u niet helemaal realistisch bent. Ook andere sectoren veranderen in rap tempo, wat dacht je van zoiets. Elk dorp of gehucht staat bijna wel een garage maar over x aantal jaren....e-pages.dk/lc/3494/… oftewel alles verandert dus ook onze branche
+1
de hoef
@van Ittersum je hebt volgers en lijders, het is maar net wat je past
er zijn er maar een paar die veel geld aan ons verdienen , en dat zijn wij zelf niet
de jonge
@van Ittersum zal dat misschien een verplichting zijn??
+1
dewittemotor
Zoiets kan een logge coöperatie niet
+1
robotmelker
@dewittemotor Is meer iets voor een groep vooruitdenkende boeren...
+2
casev
Schoenmaker.... blijf bij je leest....
+2
Noordoost
@casev doen ze al paar jaar niet meer......
+1
moduulbouw
Geen slecht idee. Altijd maar afhankelijk zijn van anderen, niets mis om zelf een aantal winkels te hebben en zelf je producten te gaan verkopen. houd je afnemers scherp.
+3
Noorderling
Quote Reactie van @moduulbouw:
niets mis om zelf een aantal winkels te hebben en zelf je producten te gaan verkopen. houd je afnemers scherp.

Als dat nog geen 1% van de geproduceerde zuivel is, lachen ze je ook nog uit.
+1
bio boer
Waarom als sector niet kopen ?
cornelissen
@bio boer Toch eerst goed nadenken,want je heb serieus de kans dat de overige supermarktketens geen producten meer van je afnemen en dan schiet het ook niet erg op.
van Ittersum
@bio boer waarom heeft de biologische tak dat toen niet gedaan? Kan alsnog, tis toch een groeimarkt? 3 redenen om het wel te doen, 100 beter van niet?
bio boer
@van Ittersum heb er wel eens over gefantaseerd om dat op poten tezetten is ook niet niks waar begin je waar haal je het geld vandaan ?
+1
dewittemotor
Je hoeft de winkels niet te hebben. Alleen die supermarktpanden is genoeg.
Leer maar eens van die brouwers
van Ittersum
@dewittemotor brouwers of de eigenaars buiten de uitbaters op een hele slimme manier uit. Tis wat gedateerd maar mocht je vanzomer je vervelen is dit boek een aanrader deslegte.nl/de-zaak-kooistra-713483/…
+1
dewittemotor
@van Ittersum Inderdaad, en als wij echt slim waren geweest hadden de boerencoöperaties de afgelopen tientallen jaren moeten proberen de toplocaties voor supermarkten in handen te krijgen.
Die zijn erg schaars. Al die hondedden miljoenen die verprutst zijn in Pakistan etc. We hadden er al vele honderden/duizenden gehad, als ook de veilingen, vleesbranche mee had gedaan.

En inderdaad dan hadden wij die supermarkten een strop om de nek kunnen leggen. Maar ik leg er liever hun een om de nek, dan dat ze er mij een om leggen (zoals nu gebeurt)
cornelissen
@dewittemotor Laurus was toentertijd voor een krats te koop na de grootheidswaanzin van Ole van der Straaten en dan had je weliswaar een probleemconcern ,maar wel een groot marktaandeel.
Maar ik ben geen supermarktdeskundige, moet je bijv. zijn bij Jan Brouwer ,nu o.m. commissaris bij A ware
van Ittersum
@dewittemotor wat wij hebben is relatief nog kinderspel, wat daar gebeurt riekt naar complete maffia.
torrarica
Zal wel over worden genomen door Jumbo
Veenprut
De 2 grootste winkels zijn inmiddels al verkocht aan..........AH.......
Bron Foodlog....
+1
mlkvhoudr
@Veenprut nou lekker dan 😉 cono kan t wel een eigen winkelketen hebben

foodclicks.nl/nieuws/…
Veenprut
@mlkvhoudr Zuivelhoeve ook trouwens.........
Tientallen inmiddels........
de jonge
Wie weet is het wel een gat in de markt,een planet plof supermarkt keten,misschien is het wel wat voor rfc of wieberen om dat project op te zetten,planet plof zuivel is er al ,dan nog planet plof macaroni en spaghetti etc,planet plof kant en klaar maaltijden,want daar zit veel zout in dat is ook slecht voor het milieu,planet plof condooms(zonder rubber,want daar lijd de natuur ook van) planet plof bloemen en planten die zonder chemische middelen ontstaan zijn,planet plof brood,waar alleen planet plof granen en gist van planet plof akkerbouwers in mogen zitten, tesla's zonder vervuilende gifmeer accu's........etcetc kortom er is misschien toch nog een kans om in nederland de wereld te kunnen redden,haha
+1
weurding
Als je als cooperatie het al moeilijk hebt om de poot stijf te houden bij verkoop van a merken zuivel vrees ik het ergste voor de inkoopcapaciteiten van andere consumptieartikelen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden supermarkt en gezocht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!