Krimp van honderdduizend melkkoeien in Duitsland

Net als in Nederland groeten ook veel Duitse melkveehouders af. Uit de mei-telling blijkt dat in de 12 maanden daarvoor bijna 3.000 ondernemers zijn gestopt. Ook de melkveestapel daalt, met honderdduizend koeien.

Deel dit topic



 Krimp van honderdduizend melkkoeien in Duitsland (boerenbusiness.nl)

Net als in Nederland groeten ook veel Duitse melkveehouders af. Uit de mei-telling blijkt dat in de 12 maanden daarvoor bijna 3.000 ondernemers zijn gestopt. Ook de melkveestapel daalt, met honderdduizend koeien.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

van Ittersum
. ( geen aanvulling, kon het artikel eerst niet openen )
+1
labella
Die duitse koeien zijn allemaal naar nederland gegaan denk ik.
cowboys
@labella wat is er dan gebeurd met al het Nederlandse fosfaat reductie jongvee van 2017?
Jaap40
@cowboys (buiten) eu export
labella
@cowboys Hier in de buurt is veel jongvee voor opfok naar tjechië gebracht.
jg
@labella Goede zaak......
Jaap40
@labella mag wat kosten allemaal.
hans1980
Die Duitsers hebben ook te maken met strenge mest wetgeving.
Akkerbouw is een goed alternatief
Noorderling
@hans1980
Moet je ook wat anders hebben dan graan wil je wat verdienen, en als je in die teelten zit komt er ook wel wat gedoe en werk op je af door nieuwe wegvallen van allerlei bestrijdingsmiddelen.
@hans1980 is het net zo streng als in Nederland? Ik heb het gevoel dat er wel regels zijn in Duitsland maar of er ook gehanndhaafd wordt is een tweede,en dat is het wel in de meeste gevallen zo in andere europese landen dat men gedoogd.
weurding
Gemiddeld 33.33 mk...
+1
spotmelker
@weurding dan voel ik me toch nog groot (EU) boer 😁
+4
Erik!1879
Gewoon heel simpel. Ik schrijf het hier al vaker. Sinds het einde van het melkquotum is het in heel Europa moeilijker geworden voor de meeste melkveehouders. Melkveehouders zijn vogelvrij geworden. Wil je niet mee met het voorniets leveren van zogenaamde meerwaarde betalen de melkfabrieken gewoon zo weinig dat je wel moet stoppen. Je buurman die wel voor niets meer wil werken neemt jou productie zo over. Dat einde quotum heeft voor weinig melkveehouders echt voordelen opgeleverd en heeft de schaalvergroting onnodig extra versneld.
Jaap40
@Erik!1879 vogel vrij... Maar MET het verschrikkelijke interventie systeem. Daarmee raken we in slechte tijden nog langer verstrengeld in lage melkprijzen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden duitsland , koeien , nederland , melkkoeien , melkveehouders en melkveestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!