Nederlandse melkveehouder ontvangt relatief lage prijs voor slachtkoeien en stierkalveren

De prijzen van vlees van afgevoerde melkkoeien en stierkalveren die melkveehouders ontvangen liggen in Nederland laag in een vergelijking met andere Europese zuivellanden. In 2017 was de afleverprijs van koeien voor de slacht op een Nederlands melkveebedrijf ongeveer 1,15 euro per kilo levend gewicht. Deze prijs was op basis van afgeleverde koe die tussen O- en P-kwaliteit inzit en een afslachtpercentage van rond de 50%. Binnen Europa is deze prijs vrij laag. Alleen de afgeleverde koeien in Polen zitten met ruim 1,10 euro per kilogram levend gewicht op een iets lager prijsniveau.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Lulverhaal ,, Je kunt niks vergelijken met ongeveer 50%. Als het aanhoud % zoals in Nederland van 57 % zit scheelt dit al 32 Cent per kg . Ook het aanhoud percentage verschilt per land .
Dat de veehouders te weinig voor hun koeien hebben gekregen is heel goed mogelijk maar kom dan wel met een beter verhaal . Trouwens welke veehouder verkoopt zijn dieren nog ,,,,,,, de handelaar geeft alleen nog een indicatie van de vermoedelijke opbrengst en verder geven ze het dier in commissie mee .
robotmelker
Wie geeft zijn koeien aan de handelaar mee met een prijsindicatie.. ikke niet..
Pluto
@robotmelker Dan ben jij die gene die te weinig heeft gebeurt ??. O rond of plus of min en een vetbedekking van min2 tot plus 3 ??? in het europ systeem praat je al over een prijsverschil van 50 cent per kg . Tel dit maal 340 kg en we hebben het over 170 euro. Er is geen enkele handelaar die dit er bij gaat lappen . Die blijft veilig en steekt de extra flap in zijn eigen zak !.
+1
Lambert1
Heel simpel . Zodra de kalveren te duur worden laten ze weer een paar vrachten uit het buitenland komen . Bij de kalveren is van drie de baas en hij heeft de markt zelf in de hand heeft een hele goeie lobby in den haag dus hem maak je niets

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gewicht , koeien , koe , vlees , europa , melkkoeien , polen , melkveehouders , melkveehouder , melkveebedrijf , slachtkoeien , slacht en stierkalveren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0