Handel in fosfaatrechten ver achter bij vorig jaar

In 2018 zijn er 422.000 fosfaatrechten afgeroomd. In de eerste vijf maanden van dit jaar waren dat er 65.000, zo laat landbouwminister Carola Schouten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Dit jaar vonden 3.374 transacties met fosfaatrechten plaats, ruim de helft daarvan in de maand mei. De opleving in mei was het gevolg van de voornemen van de minister om het afrondingspercentage van 10 procent naar 20 procent te verhogen per 13 juni. Op deze manier hoopt zij dat er meer fosfaatrechten beschikbaar komen om onder het fosfaatplafond uit te komen.

Meer: veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Deel dit topic Handel in fosfaatrechten ver achter bij vorig jaar (agri24.nu)

In 2018 zijn er 422.000 fosfaatrechten afgeroomd. In de eerste vijf maanden van dit jaar waren dat er 65.000, zo laat landbouwminister Carola Schouten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

tobias-venhorst

Reacties

BertK
Wat verwachtte je anders?
+1
labella
Ik ruik een vooraankondiging van een generieke korting.
dwers
@labella ik niet , 44 mk 36 HA, mijn grond schreeuwt om fosfaat
cornelissen
@dwers rechten of het mineraal?
Bietenbrug
@dwers dan voer je toch wat mest aan als je ruimte over hebt, levert ook nog een zakcentje op.
Frans1
@Bietenbrug daar heb je niks aan,groeit er meer gras,en geen koeien om het op te vreten
Bietenbrug
@Frans1 ga je toch hooi pakjes verkopen
Frans1
@Bietenbrug ik niet.en ook geen mest van jou afnemen.hou voor de lol wat stiertjes aan,die kunnen ook wel een hoekje kaal krijgen,levert meer op dan overschotsmest aanvoeren voor weinig tot niks en daar dan weer kuilbulten van moeten maken
de hoef
@Frans1 melken wat je melken kunt,komt co2 quotum aan
Elvis
Ze zijn nog â‚Ŧ 50 te duur als dit zo leest
+1
mlkvhoudr
@Elvis nee jongen ze zijn te goedkoop alleen stoppers zullen ze aanbieden niet doorgaanders die wat over hebben die kunnen beter gas er op en wat harder melken. T loont nou gewoon niet genoeg om te verkopen 20 % voor de juf 40 % voor de firma van de blauwe envelop
Frans1
@mlkvhoudr flauwekul,het besef moet nog ff komen dat de prijs toch echt gaat dalen als er structureel minder vee komt,ook als jij en verbi je overtollige kilo's vasthouden.er verkoopt vanzelf iemand voor minder
hans1980
@Frans1 wel 20% inleveren, denk dat velen rechten (wanneer lease onvoldoende oplevert) de rechten ongebruikt laten, je hebt ze nu en over 10 jaar nog nodig..
+1
Twentsch Land
Precies zo is het,

Twintig procent afroming is nog wel wat....een bult gedoe en een fooi overhouden ( na korting terug kopen ) heb je vrijwel niks aan.

@hans1980
Frans1
@hans1980 het ging over verkopen. Voor een habbekrats een hussie verleasen begon ik ook niet aan
+1
verbi
@Frans1 We zullen het wel zien. Maar ik heb geleerd verkoop nooit in een dalende markt. En ik heb ook maar 200 kg over dus valt nog mee. De tijd zal leren wat wijs was.
+2
Frans1
@verbi 👍degene die gelijk had rakelt deze topic wel op volgend jaar😀
Elvis
@mlkvhoudr
Quote:
voor de juf

😂😂😂
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ver , schouten , tweede kamer en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!