Jongvee over maar wat is de prijs ?

Wat is de prijs ongeveer van jongvee op 5/6 maand heb er meer dan 10 teveel dus kan wel wat weg. Met een beetje sober voeren moeten ze later met gemak 7500/8000 liter melk kunnen geven als vaars . Zitten niet allemaal in stamboek.

Deel dit topic

Maismeel

Reacties

+1
wotan2
Ik kan er wel wat gebruiken, maar ligt een beetje aan de afstand. Bloedvoering is minder belangrijk, Stamboek vind ik wel belangrijk. Vuistregel die ik hanteer als ik beesten koop is €100,- voor het nuchter kalf tot een maand, en per maand €50 erbij.
Nick83
Quote Reactie van @wotan2:
€100,- voor het nuchter kalf tot een maand, en per maand €50 erbij

dus … 1000 euro voor 19 maanden oud?
wotan2
@Nick83 is een vuistregel, dus niet zo strak tellen, en verschillende omstandigheden beïnvloeden de prijs. Bovendien koop ik om er wat op te verdienen😊😁
Frans1
@Nick83 is 1250 voor een vaars die moet kalven,en zonder stamboek,geen aparte prijs toch?
+1
Erco
@Frans1 neehoor betaalde ik ook voor hoogdrachtig. Wel stamboek maar de melk is evengoed wit toch
achterhoeker2
Wat is de gezondheidstatus?
Maismeel
Hoogste gezondheidsstatus en roodbont @achterhoeker2
EDOO
Parastatus 10? dan ben ik geinteresseerd.
hans1980
Veel intresse , begint het krappe jongvee op te breken?
grös
@hans1980
Heb de 1 na hoogste jongveebezetting van de studiegroep, en ze klagen allemaal dat ze te weinig jongvee hebben, en ik heb teveel. Hoor dat op de Duitse veiling vaarzen al boven de 1700 gaan, en dan heb je nog meer risico.
Noordoost
@grös Je bedoelt minder risico zeker?
Die vaarzen hebben al gekalfd, zijn 4speen, hoge gezondheidsstatus, melksnelheid bekend
+1
grös
@Noordoost
Ja vraag eerst de veearts er maar eens naar, vorig week nog collega, had nog nooit blauwwrang gehad, maar de aangekochte Duitse "hoge gezondheidsstatus" vaars had het wel en ging dood.
En zo ken ik nog wel een boer waar een stuk of 8 Duitse vaarzen binnen een half jaar dood gingen, IBR uitbraken, maar zullen wel allemaal 'unieke' gevallen zijn. Gezondheidsstatus is leuk, maar word er ook goed op gecontroleerd?
KuikenenKoe
Quote Reactie van @grös:
IBR uitbraken

meende dat Duitsland IBR vrije status heeft .
Kans is dan eerder andersom , dat die 8 het hier oplopen en dat hen dan funest wordt .
nieuwoord
@KuikenenKoe ik weet niet hoe het nu is maar voorheen mochten de IBR dragers gewoon naar een gebied met een lagere status.
grös
@KuikenenKoe
Status is leuk, maar dat wil niet zeggen dat alle vee vrij van IBR is, omdat te bepalen moet je wel intensief controleren zoals de GD hier doet, en ze hebben nog steeds uitbraken:
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…
Een Zweedse veearts vertelde, we hebben daar de hoogste gezondheidsstatus van Europa, maarcontrole is er nauwelijks, en ook een heel hoog vervangingspercentage.
robbies
@grös ff een bloedje tappen en je weet het.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!