PvdD: ‘Veehouderij óók schuldig aan opmars eikenprocessierups’

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft weer een nieuwe stok gevonden om de Nederlandse veehouderij te slaan. Volgens de PvdD is de varkens- en rundveehouderij de hoofdschuldige aan de opmars van de eikenprocessierups. Een forse inkrimping van de Nederlandse varkens- en melkveestapel kan de opmars volgens de PvdD stoppen. Dat stelt Remko Niemeijer van de PvdD in Drenthe.

In een opiniestuk in dagblad Trouw reageert Remko Niemeijer op de nieuwe langetermijnvisie van de provincie Drenthe. Die stelt dat we ermee moeten leren omgaan met de aanwezigheid van de rups en we moeten wachten op een nieuwe balans in de natuur, waarbij deze op een natuurlijke manier wordt teruggedrongen. Volgens Niemeijer onderstreept dat het aantal gehouden dieren in Nederland fors moeten slinken. En veel meer dan de door de minister aangekondigde 10 procent. „Uit het oogpunt van biodiversiteit én dierenrechten, moeten we toe naar zo min mogelijk gehouden dieren. Dat heeft uiteindelijk ook invloed op de uitdijende eikenprocessierupsplaag”, aldus Niemeijer.

Meer: melkvee.nl/artikel/…

Deel dit topic De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft weer een nieuwe stok gevonden om de Nederlandse veehouderij te slaan. (melkvee.nl)

In een opiniestuk in dagblad Trouw reageert Remko Niemeijer op de nieuwe langetermijnvisie van de provincie Drenthe. Die stelt dat we ermee moeten leren omgaan met de aanwezigheid van de rups en we moeten wachten op een nieuwe balans in de natuur, waarbij deze op een natuurlijke manier wordt teruggedrongen.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
puntertje
Niet alleen Trump heeft onnavolgbare redenaties, bij de PvdD hebben ze goed naar hem gekeken.
+5
pieta
Man man man, je moet je zelf toch maar voor schut willen zetten met het doen van dit soort uitspraken. Het raakt in mijn beleving kant noch wal.
+11
Melkboer16
Midden vorige eeuw was er een vegetariër in een land hier niet zo ver vandaan die vond dat de Joden de schuld van alles waren!
Tekorten aan dierlijk eiwit geeft rare denkbeelden en kan leiden tot een catastrofe
+7
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
Midden vorige eeuw was er een vegetariër in een land hier niet zo ver vandaan die vond dat de Joden de schuld van alles waren

Waarom moet bij elk ons onwelgevallige discussie WWII erbij gehaald worden? We hebben het als veehouderij toch echt wel een stuk beter dan de bevolkingsgroep waar Hitler het op voorzien had. In historisch perspectief is elke vergelijking zo ongelooflijk fout
+5
Jan S
Quote Reactie van @robbies:
We hebben het als veehouderij toch echt wel een stuk beter

Nog wel. Maar als dit soort mensen nu al zulke uitspraken doen, sta ik er niet voor in dat ze in de toekomst hele veel verstrekkende uitspraken gaan doen, die niet goed voor onze gezondheid zijn. Alles begint door ergens een klein probleem van te maken. Inmiddels is het probleem al tot dusdanige proporties opgeblazen dat de vraag al niet meer is of er minder veehouderij in Nederland komt, maar of er nog wel wat overblijft.
robbies
@Jan S schei toch uit man. Ze komen ons echt niet uit de huizen halen en op transport zetten.
+1
Twentsch Land
Nee dat gaan ze ook niet doen, het vergelijk met de tweede wereld oorlog gaat te ver.......wel is er een jacht gaande richting agrarische sector.

@robbies
+2
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
wel is er een jacht gaande richting agrarische sector.

om dat te bewijzen hoef je het toch niet langs de lat van WWII te leggen? Ten tijde van de quotering werd ook gesproken over "bevrijdingsdag". Als je het vrijgeven van productieregulering gaat vergelijken met het bevrijd zijn van jarenlange tirannie, ontberingen en angst dan heb je tijdens de geschiedenislessen echt niet op zitten letten.
Twentsch Land
Dat ben ik met je eens, zoals net ook al aangegeven...het vergelijken met de tweede Wereldoorlog gaat te ver.

@robbies
+1
Pluto
@Twentsch Land Het vergelijken gaat te ver maar de overeenkomsten worden wel legio . we zien dingen terug komen waarvan iedereen zei , dat nooit weer . En het ergste is wel dat er een sturing in zit !!! er zit een regie achter.
Frans1
@robbies jij hebt vroeger met maatschappijleer de film the wave toch ook gezien? Zo makkelijk,en zo snel kan het gaan
+1
Jan S
Quote Reactie van @robbies:
schei toch uit man. Ze komen ons echt niet uit de huizen halen en op transport zetten

Met een mindset zoals die van jou, is dat wel mogelijk. Enkel al om het feit dat jij er van uit gaat dat ze dat nooit zullen doen. Daarom zul jij het niet zien tot het werkelijkheid wordt. De Duitsers zeiden na de oorlog ook" wir haben es nicht gewüsst". Dat zul jij in zo'n situatie ook zeggen. Maar goed de geschiedenis herhaalt zich voortdurend, maar heeft steeds een ander gezicht. Daardoor herkennen mensen het niet.
+1
robbies
Quote Reactie van @Jan S:
Met een mindset zoals die van jou, is dat wel mogelijk. Enkel al om het feit dat jij er van uit gaat dat ze dat nooit zullen doen. Daarom zul jij het niet zien tot het werkelijkheid wordt. De Duitsers zeiden na de oorlog ook" wir haben es nicht gewüsst". Dat zul jij in zo'n situatie ook zeggen. Maar goed de geschiedenis herhaalt zich voortdurend, maar heeft steeds een ander gezicht. Daardoor herkennen mensen het niet.

Maak jezelf maar wijs dat jij iets ziet wat wij niet zien. Ik geloof best dat er een hoger doel is en dat een gedeelte van de veehouderij weg moet. En dat zal ook gebeuren, want er beginnen er gewoonweg minder aan. Verder is Nederland een bijzonder prettig land om in te wonen. ja, er gaat hier ook een hoop fout en links heeft hier wel teveel macht. Maar de mensenrechten worden hier gewoon gerespecteerd, ongeacht je huidskleur, sekse of professie. Dat is in heel veel landen niet zo.
Jan S
Quote Reactie van @robbies:
Maak jezelf maar wijs dat jij iets ziet wat wij niet zien. Ik geloof best dat er een hoger doel is en dat een gedeelte van de veehouderij weg moet. En dat zal ook gebeuren, want er beginnen er gewoonweg minder aan. Verder is Nederland een bijzonder prettig land om in te wonen. ja, er gaat hier ook een hoop fout en links heeft hier wel teveel macht. Maar de mensenrechten worden hier gewoon gerespecteerd, ongeacht je huidskleur, sekse of professie. Dat is in heel veel landen niet zo

Ik heb niet het idee dat jij er studie van gemaakt hebt. Als je er eens in wilt verdiepen kijkt dan deze video's eens

+1
robbies
Quote Reactie van @Jan S:
Ik heb niet het idee dat jij er studie van gemaakt hebt. Als je er eens in wilt verdiepen kijkt dan deze video's eens

De godganse dag complottheorien opduikelen van het internet waar iedereen van alles op kan plempen is ook geen studie.
Jan S
Quote Reactie van @robbies:
De godganse dag complottheorien opduikelen van het internet waar iedereen van alles op kan plempen is ook geen studie.

Jij het het niet bekeken, jij weet dus niet waarover je praat. Alleen al het feit dat je iedereen die het aandurft om vraagtekens te zetten bij de huidige gang van zaken als iemand die complottheorieën opduikelt zonder je zelf er ook maar een moment in te verdiepen, geeft aan dat het je geen ene moer interesseert of dat je last hebt van cognitieve dissonantie.
Blijf jij toch lekker het NOS nieuws bekijken. Dat is tenminste echt waar en krijg je tenminste geen "complottheorieën" voorgeschoteld, maar pure propaganda. Ach en een beetje fake nieuws moet toch kunnen vandaag de dag.
+4
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Maar de mensenrechten worden hier gewoon gerespecteerd, ongeacht je huidskleur, sekse of professie

Zeg dat tegen groepen Marokkanen die vrouwen nafluiten en wat al niet meer. Zeg dat tegen de mensen die gewoon Zwarte Piet willen houden. Die ook nog van een negerzoen houden maar van armoe Blanke Vla moeten eten. 😁
En zeg dat tegen die varkenshouder waar ze zomaar zijn stal kwamen bezetten. En die werden er niet linea recta uitgegooid en opgepakt.
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Zeg dat tegen groepen Marokkanen die vrouwen nafluiten en wat al niet meer. Zeg dat tegen de mensen die gewoon Zwarte Piet willen houden. Die ook nog van een negerzoen houden maar van armoe Blanke Vla moeten eten. En zeg dat tegen die varkenshouder waar ze zomaar zijn stal kwamen bezetten. En die werden er niet linea recta uitgegooid en opgepakt.

ik zeg toch dat er hier genoeg fout gaat?
+2
pieta
@robbies Je kunt het niet genoeg benadrukken. Jij reageert nu al geïrriteerd dat ik zo reageer. Snap dan ook gewoon waarom er boeren zijn die zich onheus bejegend voelen door dit soort linkse moraalridders. Die zelf vaak ook nog nooit iets hebben klaargespeeld. Hooguit gaan ze met het vliegtuig nog even kijken naar de laatste ijsbeer op een smeltende ijsschots op de pool. 😁
+2
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Snap dan ook gewoon waarom er boeren zijn die zich onheus bejegend voelen door dit soort linkse moraalridders.

dat begrijp ik wel, maar je moet het ook gewoon in perspectief kunnen plaatsen. Hier bepaalt het bedrijf maar ten dele het geluk hoor.

Dat in Nederland de agrarische productie onder druk gezet wordt hebben we overigens ook voor een deel aan onszelf te danken. We dachten dat we vanuit Nederland de wereld moeten voeden. Er is volop gepropagandeerd dat na 2015 de remmen eraf moesten, maar of de milieuruimte het toestond was niet im frage. Wie dat ter discussie stelde, was een doemdenker, met als gevolg dat nu een groot deel zit te doemdenken. Dat stukje zelfreflectie mis ik weleens bij collega's.
+1
familie pelle
@robbies
Quote:
.Dat in Nederland de agrarische productie onder druk gezet wordt hebben we overigens ook voor een deel aan onszelf te danken. We dachten dat we vanuit Nederland de wereld moeten voeden. Er is volop gepropagandeerd dat na 2015 de remmen eraf moesten, maar of de milieuruimte het toestond was niet im frage. Wie dat ter discussie stelde, was een doemdenker, met als gevolg dat nu een groot deel zit te doemdenken. Dat stukje zelfreflectie mis ik weleens bij collega's.

Ik heb wel eens betere stukjes van je gelezen. Wat een gezemel.
pieta
Quote Reactie van @robbies:
of de milieuruimte het toestond was niet im frage. Wie dat ter discussie stelde, was een doemdenker, met als gevolg dat nu een groot deel zit te doemdenken. Dat stukje zelfreflectie mis ik weleens bij collega's.

Ben ik het mee eens. Maar daar ligt de taak vd overheid.
En de milieuruimte werd wat luchtig over gedaan. De geleerden meende immers dat er zoveel stoppers waren dat de blijvers het al druk genoeg kregen om de stoppers op te vangen.
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Hier bepaalt het bedrijf maar ten dele het geluk hoor.

Dat is eigenlijk helemaal niet van belang. Het gaat er om hoe we met elkaar om dienen te gaan. Op school hebben ze allerhande campagnes tegen pesten. Hebben wij ook nodig.
Frans1
@robbies grootste misser in het stukje milieuruimte waar jij het over hebt,is dat de sector altijd in zijn geheel bekeken en afgerekend wordt,daar moeten we eerst eens vanaf.
robbies
@Frans1 met het overschrijden van het P-plafond hebben we de milieuclubs wel munitie gegeven.
Frans1
@robbies overschrijding van een afgesproken maximale productieruimte zegt niks over het individuele bedrijf.ik blijf het van de zotte vinden dat een bedrijf met eigen ruimte afgerekend wordt op het overschot van een ander,en als we het als sector blijven benaderen hou je die drang naar meer,meer,meer,omdat dat de manier blijft om zgn papieren ruimte te claimen en zo rechten binnen te harken
cornelissen
Quote Reactie van @robbies:
Er is volop gepropagandeerd dat na 2015 de remmen eraf moesten, maar of de milieuruimte het toestond was niet im frage.

De grootste fout is ,dat S. Dijksma het "managen" op dit gebied over liet aan K.Romijn
En het smerige van K.Romijn is,toen zijn "managen" een mislukking bleek, dat hij met lto en meeloper nmv de gevolgen van zijn mismanagement afwentelde op melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum en het maakte S.Dijksma en zeker van Dam niet zoveel uit, dat de sector de melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum financieel werden afgeslacht, want het was op voorstel van de sector.
Want o ,wat was bijv. J. Spitshoven blij, dat hij de korting op 8.3 %wist te behouden. "Knelgevallen"had de sector geen boodschap aan en dat is een zwarte bladzijde in de belangenbehartiging
+1
Melkboer16
@robbies ach hou toch op waarom zou ik die opmerking niet mogen maken? We hebben hier Volkert v d G die ook volkomen gestoord is en die een voorstander van een intensieve veehouderijtak om zeep hielp!
En wat dacht je van die idioten in Boxtel die denken dat ze boven de wet staan!
Verdiep je er eens in hoe WO2 ooit begonnen is!
pietjepuk
@Melkboer16 Van wat ik gehoor heb werden ze eind jaren 30 ook knettergek van regeltjes.
+2
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
ach hou toch op waarom zou ik die opmerking niet mogen maken?

Omdat het bijzonder onfatsoenlijk is om jezelf in dezelfde slachtofferrol te plaatsen. En dan is onfatsoenlijk nog te vriendelijk.uitgedrukt.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
jezelf in dezelfde slachtofferrol te plaatsen

Hij geeft alleen maar aan hoe een tekort aan dierlijke eiwitten tot vreemd gedrag kan leiden. Met de Jodenvervolging als VOORBEELD. Meer niet!
+3
dewittemotor
@robbies Jij hebt hierin echt gelijk en ik vind eigenlijk ook dat vergelijkingen hiermee om allerlei redenen ongepast zijn. In de historie zijn er vele voorbeelden van bevolkingsgroepen waarbij een poging tot uitmoording is gedaan. De manier hoe dit in het verleden en heden telkens kan gebeuren heeft toch ook wel zeker vergelijkingen met hoe ze nu in Nederland met de Beroepsgroep veehouder omgaan. Namelijk stelselmatig een bepaalde groep mensen zwart maken(meestal onterecht) , en zo proberen de samenleving tegen deze groep mensen op te zetten. Uitmoorden zullen ze ons gelukkig niet doen, maar ik begin ondertussen toch wel te vrezen dat een groot deel van de Nederlandse veehouderij eraan gaat.
+1
robbies
Quote Reactie van @dewittemotor:
Uitmoorden zullen ze ons gelukkig niet doen, maar ik begin ondertussen toch wel te vrezen dat een groot deel van de Nederlandse veehouderij eraan gaat.

Er beginnen er gewoon minder. Is van alle tijden. Volgens Frans Keurentjes zijn de uitdagingen nu niet groter dan in de jaren '80 toen hij begon. Waar maken we ons dan druk om met zijn allen? Welke melkveehouder moet nu op een houtje gaan bijten wanneer hij alles verkoopt? Zolang je die escape nog hebt, zijn we toch gezegend? De rest is allemaal emotie.
+5
pieta
@robbies Ben ik niet helemaal met je eens. Tegenwoordig wordt elk probleem zowat gelinkt aan de veehouderij. En het lijkt er ook op dat er gericht geframed wordt op bepaalde tijdstippen. Je hoeft het niet te vergelijken met WOII maar ook dat is ergens begonnen. Dat was alleen op een heel andere schaal/categorie.
Ik zou toch wel graag zien dat er eens flink tegengas gegeven kon worden aan al die onzinverkopers.
Achso
@robbies Volgens Keurentjes?? En wie is dat precies? Tijdens NRM zijn de landbouwvoormannen 'aan de tand gevoeld', ook Dhr Keurentjes. Volgens mij heeft hij daar zelden vertoonde niets zeggende onzin uitgekraamd met een charisma van een bezemsteel. Jullie kunnen je lol nog wel op.
+2
Jan S
Quote Reactie van @dewittemotor:
Jij hebt hierin echt gelijk en ik vind eigenlijk ook dat vergelijkingen hiermee om allerlei redenen ongepast zijn. In de historie zijn er vele voorbeelden van bevolkingsgroepen waarbij een poging tot uitmoording is gedaan.

Het gaat niet om het uitmoorden, maar daar is Hitler en cs ook niet mee begonnen. Ergens begint het kwaad wat zich als een olievlek uitbreid en eindigt met het doden van vele onschuldigen. En als de malemolen eenmaal gestart is, dan blijkt dat het moeilijk er tussentijds uit te springen. Dat is de lering die we moeten trekken.
Als je ziet hoe in dit geval de veehouderij gedemoniseerd wordt, door middel van het verspreiden en van allerlei leugens die door de media ook nog eens flink uitvergroot worden in plaats van onderzocht op waarheid dan is er een parallel te trekken.
De geschiedenis van Hitler is een mooi voorbeeld omdat nagenoeg iedereen daar wel het één en ander van weet. En dat is meestal ook hun enige kennis van dit soort despotisme. Maar Lenin, Stalin , Mao en de Rode Khmer in Cambodja waren vele malen erger en heeft veel meer mensen levens gekost dan Hitler. Maar alle despoten beginnen met een ideologie die de bevolking wordt opgelegd. En die ideologie is nu "natuur" redden ten koste van de mens. Die ideologie wordt enkel gepropageerd voor het uiteindelijke doel en dat is absolute macht verwerven.
robbies
Quote Reactie van @Jan S:
Maar Lenin, Stalin , Mao en de Rode Khmer

Waren allen communisten en ook nog eens in een andere tijdsgeest. Toch geen vergelijking met de democratische regeringsvorm die we in Nederland hebben anno 2019?
+3
pieta
@robbies Ik snap dat je de vergelijking niet aan wilt. Maar op een heel ander niveau op dit moment kun je wel degelijk parallellen trekken. En nu zijn ze niet aan het moorden maar wel volop met propaganda waarin de waarheid vaak ver te zoeken is.
Jan S
Quote Reactie van @robbies:
Waren allen communisten en ook nog eens in een andere tijdsgeest. Toch geen vergelijking met de democratische regeringsvorm die we in Nederland hebben anno 2019?

En wat denk je van de Europese commissie is dat geen vorm van Communisme?
Ik had je twee filmpjes aanbevolen. Ik weet niet of die kunt volgen in het engels, maar daar wordt uit de doeken gedaan, hoe totalitaire regimes werken.

"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free."
Niemand is meer hopeloos een slaaf dan zij die ten onrechte geloven dat ze vrij zijn.

(citaat van Wolfgang von Goethe)

En dat is precies wat er in het westen gebeurt. Mensen denken dat ze vrij zijn , maar worden overstelpt met regels en wetten die ze zelf niet bedacht hebben en ook niet wensen. En toch beweren ze bij hoog en laag dat ze vrij zijn en in een vrij land leven. De enige vrijheid die je onderhand hebt is te doen wat je voorgeschreven wordt.
En nee we zijn nog niet zover dat er doden vallen, maar moeten we het dan zover laten komen? Zit jij te wachten op het point of no return?
robbies
@Jan S
Quote:
En nee we zijn nog niet zover dat er doden vallen, maar moeten we het dan zover laten komen?

En dan nu de koelkastvraag: zijn de veehouders dan de eersten die gaan? Want daar begon de hele uit de hand gelopen discussie mee.
+2
Jan S
Quote Reactie van @robbies:
En dan nu de koelkastvraag: zijn de veehouders dan de eersten die gaan? Want daar begon de hele uit de hand gelopen discussie mee.

Ik heb dat nooit beweerd. Dat is de conclusie die jij trok.
Ik zeg alleen dat op basis van demagogie van politiek in eendrachtige samenwerking met de main stream media de veehouderij in Nederland gedemoniseerd wordt. Het lijkt mij dat dat er erg genoeg is om je daar tegen te weer te stellen. Van mensen die regeren mag verwacht worden dat ze op een eerlijke manier de belangen van de mensen waarvoor ze het beleid maken opkomen . In plaats daarvan huilen ze mee met de wolven (al die groene leugenaars) in het bos.
de Tank
@Jan S Ach, er zijn ook mensen die beweren dat er zoiets als een vrije wil bestaat. Blijkbaar een behoefte van de mens om het geveoel van enige controle op zijn/haar leven te hebben.
Achso
@Jan S helaas behoorlijk waar.. Met de aanstelling van onze Duitse vriendin Von der Leyen en de opmerkingen die zij maakt, kun je je borst wel nat maken. Dat mens heeft in Duitsland een zooitj gemaakt en wordt dan AANGESTELD. Niet eens door de bevolking gekozen. Ik hou niet zo van eilander Farage, maar heeft zo af en toe wel een punt. Maar goed, gaat topic niet over.
+1
Achso
@robbies communistisch of niet. Doet niet terzake. Het is gewoon een politiek draaiboek. Men begint met foutieve info. Daarna iedereen die zich daar niet in vinden kan, als 'niet normaal' weg te zetten. Daarna gaat een kleiner deel van de bevolking de anderen op grove manier recht zetten. Doel bereikt. Draaiboek a la Goebbels.
+1
achterhoeker2
@Jan S In de eerste zin zin schrijf je : "hitler is niet met uitmoorden begonnen"
Ik vond jouw bijdragen altijd al onzinnig maar nu worden ze zelfs kwaadaardig.
+2
diezel
Quote Reactie van @achterhoeker2:
In de eerste zin zin schrijf je

Waarom plaats je juist maar een klein stukje uit die aangehaalde eerste zin?
Dan staat er nl. iets totaal anders dan waarvoor jij nu iemand beschuldigd..... 😞
+2
Jan S
Quote Reactie van @achterhoeker2:
In de eerste zin zin schrijf je : "hitler is niet met uitmoorden begonnen"Ik vond jouw bijdragen altijd al onzinnig maar nu worden ze zelfs kwaadaardig.

Het is de bedoeling dat je ook verder leest. Doe je dat niet dan is je reaktie pure nijdigheid om vermeend onrecht wat jij meent dat je aangedaan wordt om dat wat ik schrijf niet strookt met jou gedachten.
Als jij alles uit zijn context wilt halen om iemand weg te zetten als kwaardaardig, is dat dan wel goedaardig? Of is het weer een kwestie van wat je zegt dat doe je zelf?
+2
bio boer
Het is niet gou goed eerst zorgen wij er voor dat er teweinig insecten zijn zijn er nu veel is het weer onse schuld 🤔
+2
matt
Zij het paar weken geleden al,is ook weer de schuld van de boer 😀))
+6
matt
@matt het is eigenlijk heel simpel,als er dieren uitsterven is dat de schuld van de boer.
Komen er teveel dieren die ongewenst zijn overlast veroorzaken,is dat natuurlijk ook weer de schuld van de boer.
Het is dus altijd de schuld van de boer,dat is de basis.
paul1
Wat klaagt deze partij toch, processierupsen zijn ook dieren.
Todi
@paul1 cbs zal wel met een telling komen.
+1
weurding
@paul1 ze zien ze als bedreiging... zelfde soort kruipers🙄
dewittemotor
Die opkomst van die rupsen komt door onze zeer moderne gewasbestrijding
+2
somerled-delremos
De opkomst van die rupsen komt door de massale aanplant van eikenbomen langs wegen op aandringen van de groene partijen.

(Niemeijer van de PvdD liegt dus)
+2
Piet1960
De humor in bovenstaand artikel is natuurlijk wel dat de PvdD zich druk maakt om het minder vlinders, en er aan voorbij gaat dat al die rupsen vlinders worden.
+2
jan.1
Bij de pvdD moeten ze hun grote mond houden..
trouw.nl/nieuws/…
zeppmann1
In de periode 1820-1900 kwamen plagen van de rupsen regelmatig voor, logisch toch om de hedendaagse veehouderij de schuld te geven.
hans1980

+1
grondlozeboer
@hans1980 het gerommel is begonnen
+1
puntertje
@grondlozeboer Ik denk dat de PvdD de schuld van het feit dat Femke Merel uit de stalinistische doctrine stapt ook wel weer op het bordje van de veehouderij zal leggen.
+1
Groen1
Eikenprocessierups blijkt geen klimaatmot te zijn….
interessantetijden.nl/2019/07/…
van Ittersum
Gevalletje van onnatuurlijke groei is geen groei? En hou je jezelf in stand , misschien door dan alles maar te roepen om maar in de picture te blijven? En dan vallen er spaanders...

e-pages.dk/lc/3496/…

Hier de reactie

e-pages.dk/lc/3496/…
puntertje

Bij Koffeman en Thieme geldt: het doel heiligt alle middelen. En als je dan extremistische doelen stelt dan weet je wat je krijgt.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!