Jan Modaal zit klem

Waar moet dat heen met dit land als dit verschijnsel zich al voordoet op de top van de mondiale hoogconjunctuur en met in het vooruitzicht van de komende grote, extra kosten voor die energie--transitie?
Ben toch benieuwd hoe dit gaat aflopen..... 😞


Originele beschrijving

Vraag een gemiddelde politicus voor wie hij of zij zich inzet, en het antwoord is steevast: de middenklasse. De onderwijzer, de verpleegkundige, de politieagent, de bouwvakker – Jan Modaal, kortom – moet zorgeloos kunnen leven en de kans krijgen om van een dubbeltje een kwartje te worden. Toch heeft juist de middenklasse het moeilijk, ondanks al die mooie woorden. Deze zomer besteedt De Telegraaf extra aandacht aan de zorgen van de ruggengraat van onze samenleving. Vandaag deel 1: de pijnpunten van de familie Modaal.

Belangrijke zaken
Steeds meer mensen hebben voor zulke toch belangrijke zaken veel minder dan de helft van hun inkomen over, zegt Arjan Vliegenthart, directeur van financieel voorlichtingsbureau Nibud.

„Dat zijn niet mensen in de bijstand, maar juist huishoudens met een jaarinkomen van 36.000 tot 54.000 euro, modaal tot anderhalf keer modaal”, verduidelijkt hij. Nederlanders die we als ’middengroepen’ zouden aanduiden dus.

„Zij waren tien jaar geleden ongeveer de helft van hun salaris kwijt aan vaste lasten, nu naderen ze de 60 procent, of zijn ze daar zelfs voorbij.”

Bron

Jan Modaal zit klem
telegraaf.nl

Deel dit topic

Reacties

+4
de Haas
Gister stond in de krant dat het kabinet Rutte nog nooit zo populair was als nu, hoezo staatspropaganda. Er zijn zoveel mensen in dit land die maar wat mee vreten uit de ruif, dat moet wel door steeds minder mensen betaald worden. Dan de vergrijzing en de groeiende aantal ambtenaren en EU. Laat maar klappen dan
+1
diezel
Quote Reactie van @de Haas:
hoezo staatspropaganda.

Zag afgelopen week deze column voorbij komen.
Tsja, zo voelt het hier wel...…… 😞
Vrijheid burger steeds verder in het nauw
opiniez.com/2019/07/…

kabinet Rutte nog nooit zo populair was als nu
Als je dit maar vaak genoeg in de media brengt, gaat iedereen 't nog geloven ook: ad.nl/politiek/… … Een peiling van I&O Research, dat nou toevallig voor de overheid werkt. Gevalletje keurende slager / eigen vlees.
de Haas
@diezel Binnenkort mag je nog maar 4x per jaar geld opnemen uit de automaat en ze weten alles van je. De staat waakt over uw privacy, dan komt het wel goed.
dewittemotor
Bouw nieuwe huizen stagneert ook vanwege de hoge eisen die de overheid aan nieuwbouw stelt.

De overheid is aan het overvragen, niet alleen aan de landbouw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , familie , telegraaf en inkomen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0