Urgenda: krimp veestapel voor klimaatdoelen 2020

Persoonlijk project president Poelmann? 😞

postcodeloterij.nl/goede-doelen/…

Originele beschrijving

Klimaatactivistenorganistie Urgenda stelt voor om flink te snijden in aantal koeien en varkens.

Deel dit topic

Reacties

+1
boer.
Bij sommigen komt het verstand ook nooit
+1
Dirk van Zetten
@boer. Kapitaalvernietiging, in Nederland saneren en in het buitenland weer opbouwen. Voor klimaat nadelig, het geld kan veel beter ingezet worden.
+9
John Spithoven
Een discussie die ontstaat doordat onze eigen organisaties de verkeerde keuzes gemaakt hebben. Door de korte kringloop en vastlegging mee te nemen in de klimaat discussie , daarnaast ook dr energie productie, wordt de landbouw een stuk klimaatneutraler. Maar de KLW moest in de benen gehouden worden, met daar aan vast modelletjes en formules. En dan is het makkelijk scoren voor de groene kikkers gefinancierd door de vrienden van de goede doelen stichting, zoals Veerman met zijn netwerk binnen de belangenbehartiging.

Sorry, maar ik zie dat er bewust niet wordt samengewerkt binnen de belangenbehartiging en dat zorgt dat men elkaar uitroeid ipv strijden met elkaar.
hans1980
@John Spithoven klopt RFC heeft aan deze onzin zelfs een verdienmodel gekoppeld.

Nou snel ff 10-20% korten op fosfaatrechten hebben we dat ook weer gehad
+1
j h p
@hans1980 verdienmodel, zie JUMBO aanbieding
+3
dewittemotor
@hans1980 Zo sta ik er ondertussen ook in.
Iedereen, dus ook kippen/varkens 10 procent inleveren, en daarna de garantie dat het gezeik over ons is afgelopen.
Alleen dat eerste zullen ze graag doen, en dat tweede zijn ze al weer heel snel vergeten

Rupsjes nooit genoeg
+1
puntertje
Quote Reactie van @John Spithoven:
Sorry, maar ik zie dat er bewust niet wordt samengewerkt binnen de belangenbehartiging en dat zorgt dat men elkaar uitroeid ipv strijden met elkaar.

Het is meer dat je met je eigen cijfers om de oren wordt geslagen doordat jezelf de uitgangspunten hebt genomen die 'tegenstanders' ook gebruiken (jaaaá, want die zijn 'algemeen geaccepteerd'). En als je de KLW met z'n klimaatmodules daarop baseert sta je natuurlijk in je hemd als je vervolgens de uitgangspunten ter discussie wilt stellen. En dat gaan bestuurders natuurlijk nooit doen, inschattingsfouten toegeven. En onderzoekers als dhr. Vellinga kennen de de term 'fouten toegeven' niet eens, die denken gezegend te zijn met het alleenrecht op waarheid.
JohnDeere6serie
@j h p precies dat! En veel grote bedrijven en personen hebben alle belang bij het in stand houden van dit geloof, ze kunnen nog meer geld van de bevolking innen dan de kerk met het collectemandje destijds. Daarom moeten wij als melkveehouders mee in deze waanzin, we moeten zorgen dat wij er ook aan verdienen in plaats van alleen maar betalen betalen betalen
hans1980
@JohnDeere6serie klopt die CO2 berekeningen van RFC rammelen toch aan alle kanten
Pluto
In de Parijs afspraak is ook vermeld dat de wereldbevolking met 40 % moet krimpen !!!! hoe dit gerealiseerd moet worden door bv genocide of ziekte of oorlog handelingen wordt geen melding gemaakt. Laat Urgenda daar eerst maar eens een antwoord op geven
+2
cornelissen
Quote Reactie van @Pluto:
In de Parijs afspraak is ook vermeld dat de wereldbevolking met 40 % moet krimpen !!!!

Dat is nieuw voor mij,maar misschien heb je een link naar de bronvermelding, dan kan ik dat ook in de discussie meenemen
Pluto
@cornelissen nrc\telegraaf
casev
@Pluto zou wel het beste zijn dat de aarde kan overkomen, maar ik ben bang dat we eerder richting +40% gaan.....
achterhoeker2
Ze hadden de snelheid op wegen drastisch moeten laten zakken, icm flink veel meer bos en zonnepanelen.
Maar in nl moet het altijd duur en ingewikkeld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , koeien en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN