Inteelt blijft aandachtspunt maar er is geen reden tot zorgOriginele beschrijving

Het dagblad Trouw publiceerde vandaag een artikel waarin wordt gesteld dat inteelt in de Nederlandse koeienpopulatie een kritische grens overschrijdt.

 Inteelt blijft aandachtspunt maar er is geen reden tot zorg (agri24.nu)

Het dagblad Trouw publiceerde vandaag een artikel waarin wordt gesteld dat inteelt in de Nederlandse koeienpopulatie een kritische grens overschrijdt. - Download de Agri24 app

tobias-venhorst

Laatste  |  

Reacties

+1
grös
In mijn laatste SAP-advies, 3 jaar geleden, adviseerden ze nog wel neef-nicht paring, ook bij inteelt beperkt en met verschillende rassen, maar goed ik ben misschien de enige die dat controleert dus geen reden tot zorg.
grös
Gaat eigenlijk over KI Samen vs. CRV en het niet-onafhankelijke NRS die volgens hen teveel inteelt toelaten:
trouw.nl/duurzaamheid-natuur/…
labella
@grös Dat doen ze ook toch.
labella
Natuurlijk geeft inteelt niets, een kalf met een reserve poot. Of een kalf met 2 koppen kan ook 2 keer zo snel vreten dus geeft als koe nog meer melk. Droom lekker verder!!!
+1
grös
@labella
En de gemiddelde leeftijd bij afvoer die al jaren niet stijgt of misschien wel daalt, ook voor de fosfaatperikelen!
Ik heb decennia zuiver HF in de stal gehad, allemaal van de coöperatie, maar ik zie duidelijk de verschillen me "oud bloed" en andere rassen, zelfs retro-stieren met HF bloed uit de jaren '70 die zijn gewoon vitaler als de gemiddelde coöperatie koe.
noordhollander
Jammer dat iedereen opnieuw over t zelfde weer een topic start en niemand bijvoorbeeld gerard scheepens aan t woord laat...…..
noordhollander
Jammer dat iedereen opnieuw over t zelfde weer een topic start en niemand bijvoorbeeld gerard scheepens aan t woord laat...…..
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!