Veebedrijf in Nieuw-Schoonebeek een van de eerste slachtoffers stikstofbeleid

NIEUW-SCHOONEBEEK - Een veehouderij aan de Europaweg in Nieuw-Schoonebeek kan voorlopig niet veranderen. De Raad van State heeft de vereiste natuurvergunning van het bedrijf vernietigd. De vergunning is namelijk verleend met toepassing van de omstreden PAS-regeling (Programma Aanpak Stikstof).

Deel dit topic Veebedrijf in Nieuw-Schoonebeek een van de eerste slachtoffers stikstofbeleid (dvhn.nl)

NIEUW-SCHOONEBEEK - Een veehouderij aan de Europaweg in Nieuw-Schoonebeek kan voorlopig niet veranderen. De Raad van State heeft de vereiste natuurvergunning van het bedrijf vernietigd. De vergunning is namelijk verleend met toepassing van de omstreden PAS-regeling (Programma Aanpak Stikstof).

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Jaap40
Complete chaos in Nederland.....
grös
Waarom niet gelijk alle veehouderij in Nederland verbieden? Of een einddatum, dan is er in ieder geval duidelijkheid en kan men er op anticiperen.
Jaap40
@grös gelukkig treft dit PAS verhaal niet alleen landbouw. Ook bouw en andere activiteiten worden nu de 'pas ' afgesneden
grös
@Jaap40
Heb zelf ook 2 jaar op een NB-vergunning gewacht, is zelfs van 150 naar 120 koeien terug gegaan door bezwaren van zo'n milieuclub, een boel kosten en tijdverspilling, maar gelukkig kunnen ze de NB nog niet afpakken, en anders moeten we maar illegaal gaan boeren.
grondlozeboer
@Jaap40 ja en dat is t beroerde, lelystad airport gaat echt wel open, schiphol en industrie gaat groeien, want dat lossen ze technisch wel op, de veehouderij heeft al heel wat gesaldeerd, maar dat telt niet, dus ie denk dat de lul is?
+6
John Spithoven
Is er nu nergens een organisatie die opstaat voor onze belangen, die stopt met overleg als er niets meer te winnen valt.

Hieronder nog twee links van artikelen waarbij schrijnend duidelijk wordt dat men meer met elkaar dan met onze belangen bezig is.

melkvee.nl/artikel/…

boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

We laten ons als makke schapen afmaken.

Bestuurders, kruip vandaag nog rond de tafel, vorm een blok, en trek ten strijde voor onze belangen!!!
+5
Weidezicht
Ik ben zelf geen melkveehouder maar ouders nog wel en zelf wel betrokken bij alles wat er gebeurd in deze sector en de landbouw in het algemeen. Wordt het niet eens tijd om de gelederen te sluiten? Alle partijen als lto, nmv enz bijelkaar. Heb in een topic verleden jaar al eens geschreven dat hier de koffie klaar staat voor opbouwend gesprek en spijkers met koppen. Eerste spijker moet eigenlijk maar eens 1 of 2 weken melk thuis houden zijn. En misschien ook vlees, eieren enzovoorts. Als we/ jullie dan toch naar de kloten moeten dan maar strijdend toch?
Elvis
@Weidezicht ik kan ff geen 2 weken melkgeld missen dus doe niet mee
+4
Weidezicht
@Elvis dat is wel eerlijk en dat kan kan ik begrijpen, maar dat is dus 1 van de tangen waarin velen vastzitten. Dat weten de tegenpartijen ook en daarom vrezen ze ons ook niet.
+2
buorman
@Weidezicht
De kikkers springen al uit de kruiwagen als ze worden opgeroepen om er in te klimmen.....
George/sjors kon wel eens gelijk hebben; knmeg
+1
Frits1
@Weidezicht ritje met de ketsplaat naar Den Haag? 😁
+3
cowboys
@Elvis knap zielig als je geen 2 weken melkgeld kan missen
+1
jan.1
Quote Reactie van @cowboys:
knap zielig als je geen 2 weken melkgeld kan missen

Kosten gaan wel door toch!Beetje bedrijf is het snel 25 k...
+4
Elvis
@cowboys stoere praat. Knap zielig
+1
cowboys
@Elvis nee is geen stoere praat . Is het knap beroerd als je geen 2 weken melkgeld kunt missen .als je dan al omvalt . dan zou je juist mee moeten doen want dan redt je het op de langere termijn ook niet
+1
Elvis
@cowboys had ik het over omvallen
cowboys
@Elvis als het geen omvallen is. Is het dan gierigheid misschien?
Elvis
@cowboys
Quote:
gierig

Dat lijkt er meer op
+2
de Haas
@cowboys Zo Big Boy, Jij woont nog bij je ouders in?
cowboys
@de Haas nee die zijn er nie meer.
+2
Case max
@cowboys jongelui jullie hebben wel gelijk boeren zijn tegenwoordig elkaars concurrenten ze gunnen elkaar licht niet geven elkaar aan bij instanties als het roer niet dramatisch omgaat gaan we met zn allen naar de kloten kijk maar is naar Frankrijk die manier .moeten we hier ook toepassen
+1
Jaap40
@de Haas 2 weken melk thuis houden zou wel moeten kunnen financieel gezien. Zo niet is dat wel triest collega's. Naderhand zal de prijs hoogstwaarschijnlijk stijgen. Zie het als een investering, een nuttige. Personeel fabrieken wel even op vakantie sturen.
Elvis
@Jaap40 2 weken dat is 1,5 cent voor het hele jaar. Ga jij dat weggooien
+1
de Haas
@Jaap40 Natuurlijk zou het kunnen en niemand zal er kapot aan gaan. Er worden de gekste capriolen verzonnen om maar te kunnen weiden (1 cent) of PP leveren (ook 1 cent) en dan zou je nu 1,5 cent de put in laten lopen? Dit is net zo'n verhaal als die DDB blokkades bij de melkfabrieken aantal jaren geleden. Daar waren verscheidene "dappere strijders" waar de tank de ochtend was geleegd en 's middags stoer gaan doen aan het hek. Best zuur kan ik je vertellen als de RMO hier de namiddag niet kon laden, en heb dat ook aan de betreffende moraal ridders laten weten
+2
Melkboer16
@cowboys ga nou gauw als jij op dit moment 2 weken melkgeld kunt missen heb je het erg makkkelijk!
Ik kan het niet en wil het ook niet en als ik de mapmannen zo hoor is het overal maar krapjes nu!
+4
buorman
Quote Reactie van @Melkboer16:
en als ik de mapmannen zo hoor is het overal maar krapjes nu

Ja, daar zorgen die mapmannen wel voor
cowboys
@Melkboer16 hoe komt het dat het overal krasjes is?
+1
huub
@cowboys Misschien hoort @Elvis bij de groep melkveehouders die nog de goede gewoonte om rekeningen binnen de betalingstermijn te voldoen. Er zijn er genoeg die dit bij de volle mep melkgeld al niet lukt.
+5
Twentsch Land
Rekeningen heb je gewoon ruim binnen de termijn te betalen....punt

Als ik koop betaal ik direct en als ik verkoop wil ik ook direct geld...ik heb er geen belang bij om voor iemand anders de/of bank te zijn.

Gewoon eerst zorgen dat je geld hebt voor je het uitheeft ....

@huub
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Rekeningen heb je gewoon ruim binnen de termijn te betalen....punt

Ik kan je vertellen dat de overheid ook gewoon rekeningen drie maanden laat liggen terwijl een betalingstermijn van 2 weken op de factuur staat.
Twentsch Land
Tja overheid is laks, staat tegen over dat ze zelf ook een ruime tijd geven om te betalen en je hebt de zekerheid dat ze altijd betalen mocht je wat te goed hebben.

@robbies
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Tja overheid is laks, staat tegen over dat ze zelf ook een ruime tijd geven om te betalen en je hebt de zekerheid dat ze altijd betalen mocht je wat te goed hebben.

Mijn ervaring is in ieder geval dat je een betalingstermijn op je factuur kunt zetten, maar dat zelfs de grote agrojongens en de overheid daar echt maling aan hebben.
Jan S
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Tja overheid is laks, staat tegen over dat ze zelf ook een ruime tijd geven om te betalen en je hebt de zekerheid dat ze altijd betalen mocht je wat te goed hebben.

Ze zijn helemaal niet laks. Probeer maar eens een rekening van de overheid 3 maand te laten liggen.

De overheid meet met twee maten. De burger wetten opleggen waar ze zelf niet aan voldoen. Hoe vaak hebben ze betalingstermijnen van bijvoorbeeld de toeslagrechten niet uitgesteld omdat ze zelf de zaakjes niet op orde hadden? Hoef ik niet te flikken.
+1
buorman
@huub
Dan zal er voor prive en investeringen [bling bling ijzer] ook wel niks over blijven, of worden er andere keuze's gemaakt?
+6
de hoef
Quote Reactie van @Elvis :
ht ik kan ff geen 2 weken melkgeld missen dus doe niet me

dat kan jij wel.
even de rekeningen 14 dagen laten liggen,dan voelen de leveranciers het ook,en krijg je er gelijk meer die mee willen gaan helpen ,
onze regering heeft niet in de gaten wie er van ons allemaal mee eet
+1
Elvis
@de hoef fosfaat moet je meteen aftikken, en daar gaat hier het meeste naar toe
de hoef
@Elvis heb je gebouwd en stal op 2-7 niet vol of groei je nu nog
+1
Elvis
@de hoef nu bouwen en groeien kan hier land huren zoveel je wil
weurding
@Elvis dacht je zat ook in midden drenthe.... hier is echter weinig te huur
Elvis
@weurding hier wel alleen jammer dat ze een hoek vol bouwen aan de lieving
@Weidezicht melk thuis houden lost niets op,Nederland is maar 200km breed en 300km lang,dan wordt gewoon de producten uit buitenland gehaald ,en meestal nog goedkoper ook.
ted9
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl pp melk en weidemelk zijn moeilijk te vinden in het buitenland en hier zeer gewild bij de consument als ik het allemaal goed begrijp.
+2
CorP
Quote Reactie van @ted9:
pp melk en weidemelk zijn moeilijk te vinden in het buitenland en hier zeer gewild bij de consument als ik het allemaal goed begrijp.

Dat wordt je verteld maar het is net zo wit als pp-vrije melk.
+4
Jaap40
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl 2 weken onrust op de melkmarkt zal wonderen doen voor de melkprijs. Maar als 1,5 cent investeren daarvoor al dramatisch blijkt voor de continuïteit van je bedrijf zou ik bij mezelf te rade gaan, dan is er juist noodzaak voor actie.
Weidezicht
@Jaap40 het gaat ook niet om de melkprijs, het gaat om de onzinregels en het framen. Alles ontregeld en dan komt de media vanzelf. Zorgen dat er paar goede sprekers paraat zijn en niet een boer in een vuile overall die tegen de journalist bevestigd dat een koe 43 kg fosfaat per dag produceerd.
Jan S
Quote Reactie van @Weidezicht:
Alles ontregeld en dan komt de media vanzelf.

Ja de main stream media zal er dan als de kippen bij zijn om ons verder het klimaatmoeras in te framen.
Weidezicht
@Jan S dat gebeurd nu toch al dus feitelijk niets te verliezen. Juiste mensen met korte simpele uitleg laten vertellen hoe het zit. Niet drammen op moeten groeien en kostprijs en bla bla. Gewoon het onrechtvaardige vertellen. Niet ik heb groter gebouwd en mag nu niets maar nogmaals wat er scheef zit en dat we als vervuiler weggezet worden om uiteindelijk wisselgeld te worden voor schiphol, zandvoort enz. Voor de melk thuisgehouden wordt, zorgen dat er een duidelihk verhaal is, en dat eensgezind naar buiten brengen, individuele boeren geen reacties laten geven naar de media, maar verwijzen naar john spithoven of jancees vogelaar, geesje rotgers of dirk bruins. Zoiets. Voorbereid, eensgezind en algeheel.
+2
overstekend wild
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl op lange termijn wel, op korte termijn echt niet. Geeft gewoon complete chaos tot zelfs grote paniek. Voorraden zijn overal minimaal
Weidezicht
@Elvis dat is wel eerlijk en dat kan kan ik begrijpen, maar dat is dus 1 van de tangen waarin velen vastzitten. Dat weten de tegenpartijen ook en daarom vrezen ze ons ook niet.
hans1980
Dus voor sommigen met pas die willen uitbreiden, nieuwe nb aanvragen dan met meest lage ammoniak reducerende vloer .
Ammoniak aankopen kan dacht ik niet
buorman
@hans1980
Extern salderen moet wel weer kunnen, ook het verbieden/stoppen van die handel is door de raad terug gedraaid
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden veehouderij en stikstofbeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!