Illustratie van: BEboer

Fokkers ruziën om stierensperma

Nederland is groot in de verkoop van stierensperma. Maar er is ruzie in de fokkerij: de marktleider staat volgens kleinere concurrenten te veel inteelt toe. Vandaag komt de zaak voor de rechter.

Het identificeren en selecteren van topstieren – die zorgen voor veelgevraagde eigenschappen – zorgt voor tweespalt in de Nederlandse rundveefokkerij. Er worden al jarenlang juridische procedures over gevoerd en een nieuwe rechtszaak dient vandaag bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. De zaak is aangespannen door Gerard Scheepens (KI Samen) tegen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Die zou in actie moeten komen tegen zijn grote concurrent CRV, de marktleider in stieren-sperma. De aanklacht luidt dat de Coöperatie Rundvee Verbetering, die bestaat sinds 1874 en in zijn eentje 60 procent van al het stierensperma verkoopt, zijn marktpositie misbruikt.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Zie hieronder
+3
Elvis
@noordhollander DIE KLEINE LETTERS ZIJN NIET TE LEZEN
noordhollander
@Elvis brillen zijn te koop hoor
PIONIER
@noordhollander Wat zie jij daar dan???
+4
MARTIJN G
Wat een jankerd. Boeren bepalen welke stier op de koe gaat en niet de rechter. Gewoon kruisen en geen last van inteelt en KI Samen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop en fokkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN