Topzuivel FrieslandCampina moet tevreden zijn met maar 1 Kievit

Met welke van die nieuwe, duurzame Nederlandse zuivelproducten zijn boerenlandvogels, zoals kievit, grutto en boerenzwaluw, het meest geholpen?

De Vogelbescherming geeft antwoord met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer.

De natuurbeschermingsorganisatie vergeleek verschillende producten met elkaar en kende minimaal één en maximaal vijf kieviten toe. Weerribben Zuivel, Zuiver Zuivel en Red de Rijke Weide Kaas krijgen de maximale score van vijf kieviten, PlanetProof van onder andere de topzuivellijn van FrieslandCampina komt er bekaaid vanaf met maar 1 kievit. De Dierenbeschermingsmelk met 1-ster van Jumbo scoort 2 kieviten.

 Topzuivel FrieslandCampina moet tevreden zijn met maar 1 Kievit (foodlog.nl)

Met welke van die nieuwe, duurzame Nederlandse zuivelproducten zijn boerenlandvogels, zoals kievit, grutto en boerenzwaluw, het meest geholpen?

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

sorry
Flutwiebren....
Detukkeroettwente
Indrukwekkend /slaapverwekkend !!!
dwers
Ik zit op 40% kruidenrijk/uitgestelde maaidatum, maar geen planet proof.
buorman
@dwers Dan heb jij toch wel meer dan 5 kieviten
dwers
@buorman zal wel weer een nieuw melkstroom( pje) worden , 5 kieviten melk.
putjesschepper
@dwers dan zit jij goed
+1
klant
Hoe ver kun je zinken.
Jaap40
Nog even zo door gaan met huidige wetgeving, dan is het hele weidevogel gebeuren binnen paar jaar helemaal afgelopen. Predatie predatie predatie.

Denk dat we beter sterren kunnen gaan uitdelen aan de beste predatiebeheerder... Maar ja, realiteit wil men niet onder ogen zien. Nee, kievitjes uitdelen 😩😩😩
+1
puntertje
Snapt de vogelbescherming al die prachtige black-box rekenmodules ook al niet of zo?
+6
demelkboer
Weerribben zuivel vijf sterren? Als er een de kluit bedonderd is het WRZ wel. Een kleine blik op google maps en je ziet dat de weidegang op dat biologische bedrijf geen donder voorstelt
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden frieslandcampina geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!