Laat consument echte prijs betalen

Laat consument echte prijs betalen
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…
Groen1

Reacties

j h p
Naast brandstof straks ook vleespakketten te krijgen bij de pomp over de grens.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @j h p:
over de grens.

Inderdaad. Belachelijk voorstel zolang we open grenzen hebben.
+3
van Ittersum
Stapje eerder is veel gemakkelijker, laat de retail maar meer betalen, mogen zij dat uitleggen weer aan hun klanten. Kost veel minder energie (ook een milieu gedachte) en zou eer doen aan hun transparantie en aan hun zgn Fair Traide gedachte
dewittemotor
Het is allemaal toch wel heel duidelijk hoe het gaat lopen. Afgelopen tijd zijn fors de banden met Oekraïne en Brazilië aangehaald.. Beide krijgen meer ruimte om hun voedsel hierheen te exporteren. Dit zal zich nog vele malen herhalen. Groot deel landbouw gaat gewoon verdwijnen. Kun je zoveel pilots houden als je wil, dat haalt niets uit. Er zal nog wat landbouw overblijven in dunbevolkte uithoeken en daartussen in nog wat boertjes die voor de lokale markt produceren voor consumenten die daar voor willen en vooral kunnen betalen.
De rest gaat aan het importvoedsel en het nepvlees en de nepmelk.
van Ittersum
@dewittemotor daarom moeten wij op een ander offensief gooien FairTraide en dat specifiek naar de retail en de media charmeren met wat wij voor de natuur doen. Anders het vechten tegen de bierkaai
amor
@van Ittersum max havelaar
van Ittersum
@amor zijn we bijna wel
j h p
@van Ittersum wat wij voor de natuur doen? momenteel wordt daar, volgens mij, wat anders over gedacht. De massamedia werkt er iig hard aan.
van Ittersum
@j h p wie de media heeft, heeft de macht. Zijn we echt niet goed in.
dewittemotor
@van Ittersum Ik denk dat de overblijvers de melkveehouders zijn, die het heft in eigen hand gaan nemen. Iedereen die met de grote groep meeloopt aan de hand van al die coöperaties en adviseurs etc. gaat eraan of verdwijnt. En dat gaat best snel mits de economie goed blijft.

Alleen : dat heft in eigen hand nemen. dat is nu net iets waar de melkveehouders in algemene zin niet zo goed in zijn, eigenlijk zelfs heel slecht.
pa
Alleen : dat heft in eigen hand nemen. dat is nu net iets waar de melkveehouders in algemene zin niet zo goed in zijn, eigenlijk zelfs heel slecht.

Allen lid zijn van een org met uitvoerbare ideeën. Zou al een begin zijn
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!