Afspraken over preventie vogelgriep en AVP in Diergezondheidsfonds

Het ministerie van LNV gaat met betrokken sectoren en regionale overheden strategische plannen opstellen om het risico op uitbraken zo klein mogelijk te maken.
Dat is onderdeel van het akkoord dat het ministerie van LNV met de veehouderijsector heeft gesloten over de bestrijding van besmettelijke dierziekten en de financiering daarvan. Namens de veehouderij is het convenant over het Diergezondheidsfonds ondertekend door ZuivelNL, BO Kalversector, Avined, POV, de vakgroepen schapen- melkgeiten- en vleesveehouderij van LTO en het platform kleinschalige schapen- en geitenhouders.
In het convenant zijn afspraken gemaakt over de verdeling van kosten tussen de overheid en de sectoren voor de bestrijding en preventie van dierziekten, zoönosen en ziekteverwekkers en voor de monitoring die gericht is op het vroegtijdig opsporen van dierziekten.
Voor het houden van runderen zal vanaf 2020 voor het eerst een heffing worden opgelegd omdat voorheen deze uitgaven uit de reserves van ZuivelNL werden voldaan.
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…

Deel dit topic

Reacties

gerrie-hul
Is het DGF niet opgericht in 2001 ten tijde van de MKZ crisis Daar moest toen gelijk voor worden betaald Hoe zit het eigenlijk met andere dierziekte die er uit betaald zijn en is dat terug betaald Door wie word dat eigenlijk beheerd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0