Lelystad Airport zit muurvast tussen stikstof en Europa

Lelystad Airport zit muurvast tussen stikstof en Europa
nu.nl/politiek/5959958/…

Deel dit topic

Reacties

oubi
Alle melkveehouders in de polder uitkopen en alleen nog akkerbouw. Probleem opgelost.
van Ittersum
Alle nadeel(PAS uitspraak) heeft ook zijn voordeel. #aanvliegroutes o.a.zuidwestfriesland
Frans1
@van Ittersum wat voor last heb je van die aanvliegroutes?
ej-van-de-voort
@Frans1
Dat ze op plekken tot een bepaalde afstand van het vliegveld erg laag vliegen, route naar schiphol zit hier al rond 2500 meter, daar zou lelystad net naast nog zeker 500 lager komen.
Frans1
@ej-van-de-voort dan zitten ze nog op 2 km hoogte,daar heb je toch geen last van?
+1
ej-van-de-voort
@Frans1 oh, die hoor je al erg duidelijk hoor. Hier haan ze al remmen wat extra geluid geeft en bij wezep willen ze straks volgas omhoog...berekende geluidsniveau’s klopt geen zak van. Niet dezelfde last als in bijv Aalsmeer maar wel degelijk overlast.
+1
Bekkink
@ej-van-de-voort hier in de achterhoek is een laagvliegroute voor straaljagers...op 150 m. Hoogte komen ze ff over knallen.😡
Twentsch Land
....150 meter.....dan kun je ze goed zien 😉

@Bekkink
Bekkink
labella
@ej-van-de-voort Dat is toch hoog zat, dan hoef je tenminste niet te bukken als er eentje over komt.
ej-van-de-voort
@labella

Niet qua geluid dus. Ministerie maakt er wel zo’n puinzooi van om het maar doorgedrukt te krijgen, bewust met foute methodes rekenen terwijl andere voorgeschreven zijn.
van Ittersum
@Frans1 Schiphol heeft al meer dan 68 vluchten per uur. Ze hebben één proefvlucht gedaan bij Lelystad. images.app.goo.gl/EoUwBaZvn38Biet18/ Maar tis toch een kleine kunst om dat straks te herverdelen, netto netto zullen ze zeggen er is geen toename, we verplaatsen het alleen ad.nl/economie/… Maar lekker daar blijven daar in het westen.
+2
Frans1
@van Ittersum hier komen ze op 1800 mtr over straks,die belevingsvlucht kwam hier ook over,daar heb je toch geen last van op die hoogte?
+2
diezel
Quote Reactie van @Frans1:
hier komen ze op 1800 mtr over straks,die belevingsvlucht kwam hier ook over

Zag toch metingen van 60 dB op een stabiele hoogte met een leeg toestel. Hier komen zo rond middernacht de terugkerende vakantie-charters van E' hoven ook weleens over op 2200 m.
Toch knap irritant. 😞
+1
Frans1
@diezel als ik slaap produceer ik al meer geluid😂😂
ej-van-de-voort
@Frans1

Db meter naast het bed gehad? Denk niet dat de partner indien aanwezig dan zo lekker slaapt. Of die slaap erg diep😁
+2
JohnDeere6serie
Gister nog op het nieuws dat Schiphol weer mag gaan groeien dus er zal ook ruim baan komen voor Lelystad airport. Nieuwe klimaatplannen hebben het ook niet over de luchtvaart dus is gewoon geen issue
casev
@JohnDeere6serie denk eerder dat als ruilmiddel lelystad wel open mag, en schiphol op het oude niveau moet blijven
JohnDeere6serie
@casev had gekund maar vandaag bekend geworden schiphol mag weer 8% groeien, de opening van lelystad komt daar gewoon bovenop. Ze hebben die banen en verbouwing niet gedaan voor uitbreiding van het aviodome 😉.
grondlozeboer
Nederland word 1 groot nationaal park, met hier en daar wat industrie en een paar grote luchthavens
de jonge
@grondlozeboer inderdaad,en dan een nationaal park met een wolven, ooievaars,kraaien,marters etc.en dan maar klagen dat er bepaalde diersoorten uitsterven,die verhipte boeren toch,daar is het dan allemaal door begonnen.............
van Ittersum
@grondlozeboer en wij passen ons er wel op aan, hebben we de afgelopen 100 jaar ook gedaan. Van dorpsboer naar buiten in de RVK. Waar ik vroeger waarbij geboren ben begon de woonkamerraam van de buren waar onze mestvaalt eindigde en als we aan het hooi blazen waren in de hooiberg de buren de tuin ook vol hadden. Nu ondenkbaar en terrecht. Er worden keuzes gemaakt in deze "nieuwe" economie, waar wij terug worden verwezen van machtig naar onmachtig. Maar die er wel blijven zijn wel bedrijven die niet in het middensegment boeren. Of het één of het ander.

De spoeling wordt bij ons wel steeds dunner en daardoor de invloed ook en dat is echt wel even wennen .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0