Wereldwijde verkoop plantaardige melk stijgt snel



Originele beschrijving

Plantaardige melk wint in ontwikkelde landen aan populariteit. De verkochte hoeveelheid bedroeg vorig jaar 4 procent van het aandeel verkochte koeienmelk.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Plantaardige melk ??
pietjepuk
@paul1 Soja melk. Goed voor de bossen
Kid creole
@pietjepuk coco nut melk
Farma_boerke
Amandelmelk is heel slecht (voor de planeet)

trouw.nl/duurzaamheid-natuur/…

door: Nienke Schipper 22 oktober 2015
Het is typisch zo'n misleidend product: in de gemiddelde amandelmelk zit slechts zo'n 2 procent amandelen. De rest bestaat uit water, suikers en andere toevoegingen. Wat er niet, of veel minder inzit, zijn proteïnes. Die zitten wel in amandelen, maar omdat het percentage noten in de melk zo laag is, is de hoeveelheid proteïnes te verwaarlozen. En proteïnes maken zuivelproducten juist zo belangrijk in onze dagelijkse voedselconsumptie.

In Amerika wordt inmiddels meer amandelmelk verkocht dan sojamelk. Ook in Engeland zet die trend door en in ons land zal dat vermoedelijk niet anders zijn. Maar voor het fabriceren van één amandel is maar liefst 5 liter water nodig.........
van Ittersum
Te veel variabelen, dus het kan alle kanten nog op. de producent(bv wij) gaat in mijn beleving zijn eigen toekomst bepalen of we nog actief zijn op de voedselschaal of af geserveerd zijn. Kun je lang en breed over discussiëren maar de consument denkt alleen maar zwart/wit en grijs bestaat niet
msn.com/nl-nl/gezondheid/…
ted9
Een groter aandeel dan bi onlogische melk dus.
+1
Jaap40
Knutsel melk is plantaardige melk

Niet aan beginnen

Gewoon vlees zuivel groente

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop en melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN