Automobilisten en huishoudens gaan klimaatbeleid in portemonnee voelen

Vrijdag wordt het nieuwe klimaatbeleid van het kabinet openbaar; gisteren lekte er al veel uit. Door een aantal pijnlijke maatregelen uit het conceptklimaatakkoord van Ed Nijpels te schrappen, verzacht het kabinet de financiële pijn op korte termijn. Het ziet er evenwel naar uit dat automobilisten en huishoudens in de toekomst wederom een fikse rekening krijgen gepresenteerd.
telegraaf.nl/nieuws/1700088153/…

Deel dit topic

Reacties

j h p
En als die door krijgen dat ze bij de groene khmer nog duurder uit zijn wordt de volgende verkiezingsuitslag een stuk minder groen.
paul1
Een automobilist met een huishouden is dubbel de klos ?
weurding
@paul1 ja. En heb je van beide 2 kmneg😉
+1
Erik!1879
Ik denk niet dat huishoudens nog investeren in zonnepanelen als de stroom goedkoper wordt. Ik vind het ook vreemd dat de schoonste fossiele brandstof duurder wordt. Koop gewoon gas uit Rusland. En stop in Groningen. Veel goedkoper dan deze gekte.
ej-van-de-voort
@Erik!1879

Puur politieke keuzes die verpakt worden in het ‘groene’ jasje om maar niet te hoeven toegeven dat men dat gewoon niet wil.
+1
royale
Ik snap nog steeds niet dat er geen extra flinke heffing op vliegen. Wanneer je bijvoorbeeld 50 of 100 euro op een Europa ticket en 250 euro op vliegen over ver plust, wordt de trein meer gebruikt, blijven meer mensen dichtbij en kunnen we dat geld gebruiken om de lucht wat schoner te krijgen. Dat zet past zoden aan de dijk!
+1
verbi
@royale Ik snap dat wel want dan kom je aan de vakanties van degene die deze flauwekul verzinnen die willen voor bijna niks naar turkije en dan past dat niet . Vergeet het maar vliegen wordt niet duurder.
Erik!1879
@royale ik vind die vliegtax een schandaal. Mensen met een inkomen van over ton gaan het verschil tussen arm en rijk nog groter maken. Nu kan iedereen betaalbaar overal heen vliegen. Als de kosten omhoog gaan dan kunnen de mensen met een lager inkomen niet meer vliegen en voor de rijke maakt dat beetje niet uit. En die linkse weten hun vele vlieguren wel over hun verenigingen en baantjes af te schuiven. Iedere keer als ik die 2 kinderen van D66 en groenlinks zie praten walg ik hiervan. Asociaal egoïstisch volk. Denken alleen aan zich zelf.
+2
ej-van-de-voort
@Erik!1879

Waarom zou vliegen zo gesubsidieerd goedkoop moeten blijven. Een x aantal generaties terug was een auto ook lang niet voor iedereen weggelegd. Met een prijsverhoging ontneem je niet direct iedereen met een modaal inkomen de kans op vliegen, maar je moet weer keuzes maken waar het geld naar toe gaat, de ongebreidelde groei van citytrips die goedkoper zijn dan een weekend duitsland met de auto is irreëel om blijvend te zijn.
Erik!1879
@ej-van-de-voort mij gaat het erom dat de elite in den Haag iedere keer praten over het duurder maken van vliegen terwijl ze er zelf geen last van hebben. Jette en klaver hebben toch geld genoeg om die paar centen extra te betalen. En anders maken ze er een business trip van. En de mensen hier op het forum allemaal ook. Door dat idiote klimaatbeleid kunnen mensen met een minimum inkomen dat niet meer. Dat er verschil is tussen arm en rijk is goed. Maar ik hoor hier niemand erover dat het voor bijv. studenten niet meer mogelijk is om net als ik vroeger in de zomer naar Spanje te vliegen. Dat is ook met die vleestax. De mensen met geld zat ontnemen het van de armen. (Of vliegen bij de eerste levensbehoeften hoord vind ik natuurlijk ook twijfel achtig 😉)
de Haas
@Erik!1879 Zo werkt het nu eenmaal in een communistisch land als Nederland. Dit is géén democratie en iedereen is hier niet gelijk, helaas.
Twentsch Land
Kun je me een land opnoemen waar dat wel zo is ?

Ik ken wel heel veel landen die niet zo democratisch zijn als Nederland !

@de Haas
de Haas
@Twentsch Land Dan denk ik aan een land als Zwitserland.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik!1879:
die 2 kinderen van D66 en groenlinks

Precies mijn idee. Laat ze eerst maar eens een jaar of 20 echt werken. Als het meezit weten ze daarna waar ze over praten.
spotmelker
Koud washandje op het voorhoofd van de Kabinetsleden helpt vast beter dan die "sektarische maatregelen " 🙄
+1
matt
@spotmelker koud washandje ergens anders “toepassen” als er weer ergens.
Een grote top plaatsvind 😀))
Tis 1 grootte smeerlapperij.nl. In bijna iedere auto (woon werkverkeer ) zit maar 1 persoon in. Vliegverkeer HALVEREN , zaken rijzen zijn niet nodig kan via internet, vakantie reizen , omwille van het milieu verbieden de komende 80 jaar !!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0