Veel nepnieuws uit Den Haag, LTO sla nu toch eens alarm.

Jonge vogeltjes breken hun pootjes en dat komt door de landbouw ???
Is geen enkel bewijs dat door de landbouw de natuur achteruit zou gaan.
En als dat zo zou zijn dan zal de consument dubbele moeten gaan betalen voor hun voedsel, kan de boer zijn gewassen biologisch gaan verbouwen.
Over de positieve bijdrage die de landbouwgewassen leveren aan b.v. de luchtkwaliteit in ons land daar horen we nooit iets van.

Deel dit topic

groeier

Laatste  |  

Reacties

+1
de Haas
Moment, ze zijn even in gesprek en voeren discussies.
+1
Todi
@de Haas Jep maar ze vergeten om even na te denken. O nee dat kan niet omdat er stof tussen de hersens zit.
+10
bobos
Idd ,het houdt maar niet op. En zo ook over het nieuws dat er steeds meer glyfosaat in het oppervlaktewater komt volgens Schouten. Klopt!!!En weet u hoe dit komt???? Iedere burger kan op elke hoek van de straat roundup of iets van dat soort kopen. Zonder vergunning of spuitlicentie,lekker duur en dan lijkt het lekker onschadelijk. Deze mensen gooien dit bijna puur op hun bestrating of wat dan ook. Waar een beetje goed is kan veel geen kwaad. Bij de eerste de beste regenbui verdwijnt dit in het riool. Dan de boeren,die gebruiken dit bijna alleen op beteeld land. Dit wordt door de grond opgenomen in zeer kleine hoeveelheden waar het van lieverlee verdwijnt. Bijna nooit spoelt dit met het regenwater de sloot in. En zeker komt het niet in het grondwater. U moet eens wat meer met de praktische boer in gesprek mevrouw Schouten dan wordt u heel wat wijzer dan alleen maar achter het bureau met uw adviseurs overleggen. Raar ook dat er nooit tegenspraak van onze voormannen komt. Moedeloos wordt je ervan.
+3
christo2.0
@bobos Helemaal niet raar. Ze staan bij lnv op de loonlijst. In ruil voor regelmatig bukken mogen ze hun blauwe smurfenpak aanhouden.
+2
cowboys
@christo2.0 juist ze staan op de loonlijst. En zo zit het met de belangenbehartiging.
+2
Detukkeroettwente
De leugen regeert, met instemming van lto/rfc/rabo/nzo , en straks zeggen ZE , we hebben het niet geweten of hoe konden wij dat weten of we kunnen ook niet alles weten.
+1
Todi
@Detukkeroettwente Of te dom. Of ik moet dit van mijn vrouw?
+3
Pluto
Het dagelijks parlement maakt keuzes op basis van nepnieuws. Er worden pas kamer vragen gesteld nadat het in nieuwsuur of Zembla is geweest . De scorings drang is mega groot in Den Haag . Fraude in het eigen apparaat wordt ten koste van alles weg gepoetst en ambtenaren welke het te gortig wordt worden vervolgd als ze uit de school klappen !. We worden op dit moment dood gegooid met spotjes van extreem Groen links tot natuur rechts van berichten uit FOUTE literatuur en schoolboeken , ZIJ WETEN NIET BETER EN HET ZAL HEN EEN ROTZORG ZIJN !. Alles is geoorloofd zolang je een ander maar kunt beschuldigen zonder zelf verantwoording te hoeven afleggen . Foute schoolboeken is niet van de laatste 20 jaar, een leerling die wil slagen moet antwoorden wat de docent WIL horen . Die gaat niet voor waarheid !
Klimaat en milieu veranderingen vinden hun oorsprong in foute opleiding van bestuurlijk macht .
De schade die hier wordt verzaakt door politiek geori├źnteerde instanies als de Renkamer of Natuur en milieu begint zichtbaar te worden nu rechters meedoen in de hetze tegen alles wat hun macht beperkt . Je kunt niet volhouden alles maar kapot te maken en geen oplossing aandragen, Zelfs bij de SP is dat uitgewerkt !.
Farma_boerke
LTO is een belangenhehartiger, hierop reageren is niet in hun eigen belang (inkomsten moeten blijven komen.

Voor een goed verweer zal de landbouw haar eigen professionele PR moeten optuigen, ongeveer de productschappen weer terug laten komen om gezamelijk voor de landbouw op te komen en fake news tegen te gaan ipv versnippering en kleine beetjes (boerburgertweet is te klein, NZO is er voor de zuivel zelf niet voor producent, lokaal is te lokaal, etc).
groeier
@Farma_boerke
LTO kan veel meer daaraan doen.
+3
Weidezicht
@groeier maar die doen niets. Willen in gesprek met niet leden om te horen wat er mis is.... als ze op dit soort zaken nou de publiciteit zoeken en daar wat mee beteiken komen niet leden misschien weer over de brug. Als je je bewijst bouw je een klantenkring op.
+2
hans1980
De LTO zou er goed aan doen actief mee te prikken (gaan we het een keer niet over fosfaat hebben) en dit via Calons leger over te brengen naar 2e kamer
Of via briefings media

Het leger van Calon kan niet blijven rekruteren maar moet weer vechten..dan haken leden niet meer af maar komen nieuwe bij!
En neen LTO moet niet een spreekbuis van overheid worden maar een vechtmachine voor de gezinsbedrijven
christo2.0
@hans1980 Ze komen niet verder dan praten.
weurding
Quote Reactie van @hans1980:
Het leger van Calon

schijnbaar hadden ze daar geen S5 screening 😉
groeier
@hans1980
Ze durven zelfs nog niet meer voor de zaken van hun leden uit te komen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site n├ęt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!