Mais

Mais nu al beregenen of nog wachtten ???

Deel dit topic

Reacties

weurding
Niks aan doen. Komt genoeg
+1
cjw73
@weurding in Drenthe misschien wel maar hier niet.
+2
pietjepuk
Als je van zin bent om mais te beregenen kun je beter op tijd beginnen dan dat het eigenlijk al te laat is. Hier speelt het gelukkig nog niet. Ze zijn allang blij dat met de trekker boven blijven tijdens het gras zaaien.
wotan2
Als de pluim in aantocht is beregenen, als de planten nu al verdrogen is er, denk ik, toch al geen eer meer aan te behalen.
mlkvhoudr
Zondag nog even in twente geweest geen droogteschade gezien ik zou nu nog niks doen, aan de andere kant als ze nu vocht krijgen plus een kneiterhete week is t groeien geblazen voor de mais
dorpsrandhoeve
Kijken is weten, boor een gat of met de schop, dan zie je vanzelf of het alleen maar droog is of dat er ook vocht zit. De mais (hier tenminste) gaat zich nu strekken, Groeit dus een meter in een week, en heeft dan ook wel degelijk vocht nodig om productieschade te voorkomen. Gelul van hij moet wortels maken is natuurlijk kolder als er geen vocht meer in de grond zit. Zeker met meer dan 35 graden en vollop zon heeft de mais vocht nodig. Anders verbranden de bovenste bladeren, en die worden dan niet meer groen.
pietjepuk
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Gelul van hij moet wortels maken is natuurlijk kolder als er geen vocht meer in de grond zit.

Toch heb ik liever in de start fase dat de mais aan de droge kant staat. Dan gaan de wortels wel naar beneden. Is het harstikke nat dan blijven de wortels boven in. Je hebt wel gelijk dat het nu niet meer uit maakt.
van Ittersum
@pietjepuk dat is wat ik dus bedoel, wanneer begin je spuiten, te vroeg zou je kunnen denken als wortel, dit is vochtig genoeg en dan moet je blijven spuiten andersom kan groei kosten
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @pietjepuk:
Is het harstikke nat dan blijven de wortels boven in

Hoe moeilijk is het om te lezen.
+2
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
Toch heb ik liever in de start fase dat de mais aan de droge kant staat. Dan gaan de wortels wel naar beneden. Is het harstikke nat dan blijven de wortels boven in. Je hebt wel gelijk dat het nu niet meer uit maakt.


Dit jaar hoefde de wortels niet naar beneden want ook daar zat ook niks. Het staat er nu nog goed bij allemaal omdat we hier telkens net op tijd een buitje water kregen , maar voorraad aan vocht is er niet.
van Ittersum
Buurmans mais staat altijd beter.

Wij hebben geen beregeningsinstallatie dus die discussie is hier niet nodig. Meestal begin je te laat, maar als je begint moet je ook door zegt men wel eens. Dit met beperkte wortelgroei, klopt dat?
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @van Ittersum:
beperkte wortelgroei,

Dat is natuurlijk bulshit, als je gewoon eerst kijkt of de grond ook echt droog is. Dan zitten er wortels die het water verbruikt hebben.
+3
mlkvhoudr
Net nog even gekeken mais gaat mooi hier. Wat me wel verbaasde is t gras pas 4 weken geleden gemaaid en gaat alweer schieten
+3
weurding
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
gaat alweer schieten

gewond geraakt? 😉
+1
mlkvhoudr
@weurding] viel nog mee ze waren t ook niet allemaal maar ik ga denk ik toch maar de goeden en de slechten op 1 bult ga gooien
+1
bio boer
@mlkvhoudr gras schiet hier ook snel in de aar altijd gras wat weinig meststoffen heeft gaat eerder in de aar
+2
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
pas 4 weken geleden gemaaid en gaat alweer schieten

tijd van het jaar. gewoon weer maaien.
mlkvhoudr
@dorpsrandhoeve ja denk t ook een racesnede
melkertje
Zie foto

(klik om te vergroten)

Beregenen ? je zul je afvragen wat hier staat onder het water nog wat mais.
Bizar veel gevallen afgelopen week binnen enkele uren.
dorpsrandhoeve
Daar hoef je natuurlijk niet te graven....
wotan2
@dorpsrandhoeve als het gat maar groot zat is heeft het wel nut 😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0