De waarde van een ammoniak recht.

Wat zou een via de nbw vergunningen vergunde kg ammoniak waard zijn als ze ons echt weg willen hebben op bepaalde belangrijke plekken in het land.

Update
Inmiddels is er ammoniakrechten.nl/, waar je ammoniakrechten kunt kopen, maar daar staat nog niet zoveel aanbod op.

Bron

Privacy settings
myprivacy.persgroep.net

Deel dit topic

Reacties

Brutus64
Ammoniak rechten zijn er nog niet, mochten ze er komen, dan alleen te verkopen in je eigen natura 2000 denk ik, vraag en aanbod gaan de prijs bepalen, geen flauw idee
ted9
@Brutus64 rechten zijn er wel zeker en ook toegekend aan mensen met een nbw vergunningen. Ze waren ook verhandelbaar maar momenteel niet. Misschien komt dit weer en kunnen knelgevallen wat fosfaat betreft maar met een ruime nbw vergunningen uit de problemen komen door wat ammoniak rechten te verkopen aan de overheid.
Koeien boertje
@ted9 ik heb voor een jaar of 7 geleden denk ik een nb vergunning verkregen en heb toen voor 7500€ voor 40 koeien bijgekocht.
Totaal heeft die me toen 12000€ gekost.
Wat een rapporten toen, pfff.
Slapende rechten geactiveerd, rapporten maken, overschrijven vergunning verleend,
Toen de mop ofzo van vriend Folkert tegen de provincie. (Stond ik buiten)
Uiteindelijk in den Haag hebben ze verloren, dus die hebben er ook nog geld aan verdient.
Wat een lucht fietserij
ted9
@Koeien boertje hier net zo maar de rechten heb je. Dat is bij de pas wel anders.
+1
Koeien boertje
@ted9 ik heb al een paar jaar gedacht dat ik dan voor jan ... gedaan had maar lijkt toch goed uit te pakken
+1
robbies
Quote Reactie van @Brutus64:
je eigen natura 2000 denk ik

Kijk maar eens op een kaart. Er zijn talloze eilandjes van N200-gebieden, allemaal opgedeeld in hectagonen. Elke ontwikkeling heeft een andere invloed op elk individueel hectagoon (1 ha) N200). Wanneer jij een gedeelte verkoopt aan je buurman die 2 km verderop zit, verschuift de hele puzzel zich ook. Wellicht zelfs naar een ander Natura2000 gebied.. Je kunt dus onmogelijk per Natura2000 gebied gaan compartimenteren.
Brutus64
Ik heb gister naar het debat gekeken, daar werd toch echt gezegd, dat salderen per natura 2000 gebied mogenlijk zou moeten gaan worden, maar ja ik weet ook dat het een enorme puzzel gaat worden, waar adviseurs weer lekker aankunnen verdienen @robbies
hans1980
@robbies schijnt dat in de polder veel gewerkt is met PAS vergunningen, om daar ammoniak te kopen dat daar nodig is , heeft een probleem weinig intensieve veehouderij dat stopt in de polder dus waar halen die boeren de ammoniak weg??
Of moeten er draconische maatregelen komen dat ammoniak beperkt per bedrijf??
Brutus64
Tja dat weet ik ook niet, maar het gaat wel die richting op, als we het daar mee redden, er liggen nog veel meer regels in de kast@hans1980
christo2.0
@Brutus64 Vertel.
buorman
@hans1980
Verleende Pas vergunningen zijn toch niet meer aan te vechten?
Het gaat om de Pas meldingen volgens mij
ted9
In de link die het niet doet zou de agrarische sector voor 45 % verantwoordelijk zijn voor de uitstoot in Nederland.
+2
robbies
@ted9 als je de scheepvaart en het vliegverkeer niet meetelt, dan klopt dat inderdaad. Als je alle 17.999 melkveehouders net meetelt, melk ik 100% van alle koeien in NL
dewittemotor
Ik hoop heel veel
sjuu
Ik probeer het allemaal te volgen wat er geschreven word, snap er helemaal geen bal meer van. Heb een paar jaar terug controle gehad van het hhnk, deze controleur kwam koeien tellen. Ze lopen in het land zei ik, suk6. Verder niets meer van gehoord, ze werkte met referentie datum van 1995. Ze op dit moment pittig de weg kwijt met alle regeltjes. Verder kan ik er niet wakker van liggen, ze nemen je echt niet mee naar de …..
Groen1
Schouten in spagaat over stikstof van landbouw
Door de stikstofcrisis staan grote infrastructurele projecten in Nederland op de tocht. De agrarische sector is de grootste boosdoener, maar de mogelijke oplossing - inkrimping van de veestapel - ligt binnen het kabinet uiterst gevoelig.
ad.nl/politiek/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0