Bio-ei in de knel door 1 ster Beter Leven

Biologische eieren ondervinden grote concurrentie van eieren met 1 ster Beter Leven. Daarnaast is de productie van biologische eieren groter dan de huidige marktvraag. Hierdoor is de markt voor deze producten flink verstoord. Dat heeft grote gevolgen voor de prijzen.

1 ster Beter Leven
Op de binnenlandse afzetmarkt ondervinden biologische eieren in het winkelschap grote concurrentie van scharreleieren met 1 ster Beter Leven. Supermarkten hebben een grotere marge op de 1 ster-eieren en promoten deze dan ook meer.
De meeste supermarkten verkopen scharreleieren met 1 ster voor een prijs die een fractie lager ligt dan die van biologische eieren. Hiermee hebben ze een grotere marge op de 1 ster Beter Leven-eieren. Uit het oogpunt van de supermarkten is het dan ook begrijpelijk dat ze bij het promoten van de producten vooral de nadruk leggen op de eieren met 1-ster Beter Leven.

Wij gaan als melkveehouders de zelfde kant op, steeds meer soorten Klimaat , beter leven en andere zuivelproducten met hogere kosten en de supermarkten gaan straks shoppen.

nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Vechten om schapruimte door milieu onzin
+1
Stoppen met al deze onzin .nl !!!
+1
bio boer
Hier nu ook ronde beterleven 2 sterren regulier bio eieren kreeg ik niet verkocht er is eigelijk geen verschil met bio alleen het voer is nu niet meer bio wat de kippen krijgen dat scheeld nog al in kostprijs
bio boer
@Groen1 die prijs van bio is ook schandalig in de winkel 37 cent teweil er nu bioboeren laveren voor 9 cent wat onder de kostprijs is om de voerkosten en opfok kippen dat tebetalen heb je 11 cent nodig

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0