Fikse boete van ministerie voor melkveehouderij uit VriezenveenOriginele beschrijving

Het ministerie van Landbouw heeft een melkveehouderij uit Vriezenveen een fikse boete opgelegd omdat het bedrijf niet heeft voldaan aan de mestverwerkingsplicht. De bestuursrechter van de Rechtbank Overijssel heeft het beroep dat het bedrijf heeft ingesteld tegen de boete van in totaal 21.621,60 euro ongegrond verklaard.

 Fikse boete van ministerie voor melkveehouderij uit Vriezenveen (agri24.nu)

Het ministerie van Landbouw heeft een melkveehouderij uit Vriezenveen een fikse boete opgelegd omdat het bedrijf niet heeft voldaan aan de mestverwerkingsplicht. De bestuursrechter van de Rechtbank Overijssel heeft het beroep dat het bedrijf heeft ingesteld tegen de boete van in totaal 21.621,60 euro ongegrond verklaard. Bron: tubantia.nl. - Download de Agri24 app

tobias-venhorst

Laatste  |  

Reacties

hans1980
VVO's ?
pietjepuk
Wat heeft stikstof in zijn maiskuil met mestverwerkingsplicht te maken?
Huppel
Omdat daarom die boer niet met bex heeft gerekend (nadeel stikstof) en daarom forfaitair is gaan rekenen en daarmee voordeel op p heeft laten liggen??
+1
Nick83
@pietjepuk Zal wel met kringloopwijzer te maken hebben. En dat is het probleem met dat hele pokkeding: de uiteindelijke echte uitslag weet je pas na het nieuwjaar. Als je dr heel scherp bovenop zit en weet wat je doet kun je in december al een vrij nauwkeurige inschatting maken, maar eerder dan december is het gewoon natte vinger werk.
+1
Noorderling
@Nick83
Maar je weet op 1januari al wel aardig welke kant het op gaat.
De gehalten van je eindvoorraad ten opzichte van je gevoerde rantsoen geven al wel een indicatie wat er gaat gebeuren, als de mais/gras/krachtvoer verhouding niet teveel veranderd.

Voeren hier vaak wel tot en met oktober-november van het voer van het jaar er voor. Dan staat je rantsoen al voor 3/4 vast voor het komende jaar.
Nick83
Quote Reactie van @Noorderling:
lten van je eindvoorraad ten opzichte van je gevoerde rantsoen g

Jij hou de koeien binnen? Dan ist wellicht iets makkelijker. Met vers gras opname buiten word het wel wat complexer. Want de samenstelling van dat verse gras word berekend aan de hand van het kuilvoer wat je dat jaar oogst. Zo heb ik me dat althans laten vertellen.
Noorderling
@Nick83
Klopt, alleen is de versgrasopname vaak nog maar 10-15%van het totale gevoerde voer. 120x6 is ook maar 8% van het jaar. Daar zit de grootste variatie niet in.

Met weiden win je relatief meer voorjaarsgras wat het vers gras positief beïnvloed vanwege gunstigere gehalten. Dus hoeft niet perce nadelig uit te pakken. Alleen zijn gehalten inderdaad niet vroeg bekend.
Nick83
Quote:
...dat het gehele mestoverschot via de RMO moet worden afgevoerd.

Wat bedoelen ze met RMO in dit stukje? Normaal staat dan voor Rijdende MelkOnvangst dacht ik, maar voor zover ik weet nemen die geen mest mee ...
pieta
@Nick83 regio mest afzet
Nick83
@pieta Da zou dan MRA moeten zijn.
pieta
@Nick83 Klik even door naar het artikel. Daar staat het. |Heeft te maken met mestafzet in de buurt wat dan meetelt als soort van VVO.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Nick83:
Wat bedoelen ze met RMO in dit stukje?

Regionale mestafzet overeenkomst: rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/…
Nick83
+1
DeBoerin
Mag je ook een rekening sturen naar RVO voor de jaren dat je teveel VVO's hebt gekocht 😉
spotmelker
Het artikel is al even dom als de Meststoffenwet zelf, je kunt er niet zo veel mee. Als mestverwerken rendabeler is dan afzetten naar akkerbouw doe je dat vanzelf wel. Dat geneuzel met die VVO's slaan helemaal nergens op.
royale
Die boer heeft gewoon zn zaakjes niet in orde. Rmo is mooi spul om mee te werken, maar als je twijfelt kun je beter vvo's kopen. Blijkbaar niet goed begroot en aan het eind vh jaar 20 koeien te veel gehouden??? Wat een prutser!!
+1
hans1980
@royale vvo regelen tot december was toch handiger wanneer dat in januari daaropvolgend ook kon
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , landbouw , boete , euro , mestverwerkingsplicht en overijssel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!