Mc Cormick D430 aanschaffen: technische vragen voor eigenaren

Beste mensen Ik ben een limburger maar woon in zuid frankrijk, ik ben voornemens een Mc Cormick D430 te kopen (900€), maar bij het lezen van jullie blogs reizen er toch een aantal (technische) vragen.
* Ik heb begrepen dat de D430 na 1957 standaard met een agriomatic versnellingsbak geleverd werd (10 versnellingen waarvan 8 vooruit (4 lage gearing en 4 hoge(re) gearing + 2 achteruit (1 hoog en 1 laag). Dat overschakelen kan zonder koppelen (onder het rijden) hoe werkt dat?
*Er wordt vaak over smalspoor gesproken, dat is toch geen aparte uitvoering? Alle D430 hebben toch breedte verstelling (al dan niet door de velg te draaien op de naaf)
*Er schijnt op de meeste versies een Bosch hydraulisch hefsysteem te zitten met enkel en dubbel effect, hoe werkt dat?

Ik kan het fout hebben, graag advies
Theo

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Oldtimer-fan
- Agriomatic: de agriomatik op de D-serie kun je zonder te koppelen alleen naar de lage gearing in drukken. Voor de hoge gearing moet je de koppeling indrukken. Schakelen tussen de versnellingen moet je wel gewoon doen door indrukken van de koppeling.

-Smalspoor is zeer zeker een aparte uitvoering en zeer zeldzaam bij oldtimer tractoren. Deze tractoren hebben korte achteras trompetten.

- Enkel-/dubbelwerkende hef: Bij een enkelwerkende hef, oefent de hef alleen kracht uit bij het tillen. Zakken moet de hef door eigengewicht, of gewicht van een werktuig.
Bij een dubbelwerkende hef oefent de hef bij zowel heffen als zakken druk uit.

En €900 euro is erg goedkoop, mits de tractor in werkende staat is.
Voor 900 Euro krijg je toch niet veel meer tegenwoordig, enkel een sloper.
Fordje4600
@Oldtimer-fan in Frankrijk zijn de prijzen van trekkers veel lager
+1
Oldtimer-fan
@Fordje4600 dat viel me ook al opnja. Was zelf al eens gaan speuren op een franse site
+1
Theo Mc Cormick
Hi Oldtimer-fan,
Dankjewel voor de verhelderende uitleg, ik zag dat je van Hoensbroek bent, ik ben geboren en getogen in Valkenburg. Kijk eens op www.leboncoin.fr (merk, matériel agricole & autour de moi intypen),want je wil zeker weten wat er allemaal nog te koop op de franse marktplaats onder de 1000 euro. De "mijne" in prima lopende staat alleen de oliekeerring aan de aftakas moet vervangen worden. Ik ga vrijdag kijken en dan neem ik 'm mee.`
Nogmaals dank
Oldtimer-fan
@Theo Mc Cormick ik zag de site naam al onder aan de foto staan. Daan staan ook een paar leuke deutz tractortjes op voor niet teveel geld.
+2
Deutz-5006
@Oldtimer-fan plaat werk van (zuid) franse trekkers is vaak ook minder of niet rot. Voor de rest geloof ik niet dat die franse geweldig voor hun trekkers zorgen..
+2
Oldtimer-fan
@Deutz-5006

Nee onderhoud hebben ze volgensmij geen brood van gegeten
+1
Derodetractor
Hoi Theo, op mijn blog www.derodetractor.nl vindt je oa de werkplaatshandleiding voor jou d430! Je kan hem gratis als pdf downloaden! Succes!
ceunen
@Derodetractor hallo ben opzoek naar een handleiding van een mc cormick D430 voor het onderhoudt te doen groeten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden wielen en agriomatic geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN