RAPPORT MIDDELEN IN MEST RAMMELT

De relatie tussen chemische stoffen in mest en de afname van weidevogels in Nederland kan niet worden aangetoond. Dat concluderen Wageningen University & Research (WUR) en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).
ltonoord.nl/provincie/regio-oost/…

Deel dit topic

Reacties

+2
de jonge
Schouten als u er nu eens vanuit gaat dat de relatie tussen chemische stoffen in mest en afname weidevogels er niet is,en het geld spendeert aan onderzoek naar de bomvloeren die verplicht zijn gesteld, dan gebeurt er wel iets nuttigs met het geld....... of is de staat bang dat die uitkomst hen niet past
jan.1
De laatste 3 jaren rammelt elk onderzoek,hoe kan dat?
+8
dewittemotor
@jan.1 Vroeger in mijn studententijd eens stage gelopen bij zo een onderzoeksinstelling/bedrijf.
Dan worden je ogen pas geopend.
Een verzameling nikskunners met maar 1 doel: aan het onderzoeken kunnen blijven.!!!!!

Waarheidsvinding en oplossingen zijn daaraan van onder gesteld belang.

Vandaar ook dat wij als sector overspoelt zijn met bijvoorbeeld GroenLabel vloeren, waarvan er werkelijk geen 1 naar mijn mening voldoet.

Daarom roepen zij ook om die kringlooplandbouw. Gaat ze weer veel onderzoeksgeld opleveren.
Zie ook de uitleg van Schouten enkele dagen geleden, waarbij ze de uitrol van allerlei proefgebieden aankondigt. Weer veel werk voor adviseurs, voorlichters, onderzoekers, subsidiebureau's etc.

Maar neem maar van mij aan dat het ons als boer helemaal niets op gaat leveren dan ellende.
dewittemotor
Gesteld= geschikt
+2
Melkboer16
@dewittemotor het is ook volk wat nergens anders geschikt voor is! Te lui om met de handen te werken en te dom in echt een verantwoordelijke baan te hebben
+1
Pluto
In elk onderzoek rapport staat de opmerking dat er aanvullend of extra onderzoek noodzakelijk is !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0