Illustratie van: Thijs-4620

Omslag naar kringlooplandbouw kan niet zonder sterke positie boer

Minister Schouten van Landbouw kondigt concrete stappen aan om de transitie naar kringlooplandbouw in te zetten. Een sterke positie van de boer, schrijft ze, is een voorwaarde om die transitie te laten slagen.

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Hoogste prijsverhogingen ooit in de supermarkt door btw.
Ze denken eerst aan zichzelf en dan komt er een lulverhaal dat degene die het voedsel maken ook misschien maar wat mogen verdienen.
Als er nog wat verplichtingen en regelgeving bij komt zal de consumenten en retailers zeker waarderen.
We zijn haar als sector zeer dankbaar om het op deze volgorde te mogen hoesten.
Hulde
De supermarkt ketens gaan echt niet dat duurzame voedsel inkopen ,we worden zometeen bedolven met goedkoop voedsel uit het buitenland ,net op sbs 6 ,onderzoek gezien ,20 procent van de consument wil meer betalen voor duurzaam voedsel,dat extra geld komt niet naar boer maar gaat naar tussehandel en supermarkt,zoals nu al gebeurt. Dus minister dat ga je niet redden of je moet de import van voedsel extra belasten(importheffing)
mlkvhoudr
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl dan eten ze toch niet als ze niet bereid zijn het te betalen.....
+1
Koeien boertje
@mlkvhoudr pas een stukje gezien over die 2e keus groente bij ah, zou tegen voedselverspilling zijn.
Het enige is dat de supermarkt het voor niks op kan halen en goed kan verkopen met marketing erbij.
Ze zijn goed in staat om de consument om de tuin te leiden
mlkvhoudr
@Koeien boertje eens ik geloof er ook alleen als er bijvoorbeeld alleen maar zuivelprodukten of vlees produktenmet 1 beter leven ster verkocht mogen worden of een maximale co2 footprint pas dan kun je er je best voor doen om iets aan te bieden wat een ander niet heeft
Pluto
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Je kunt ook het dak vol gooien met panelen bij jou leveranciers en eisen stellen en vervolgens als afnemer van producten je zelf op de borst kloppen en naar de buitenwacht roeptoeteren WIJ zijn duurzaam bezig !!!!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melkvee , boer en kringlooplandbouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0