Verwerpen

Heb de laatste tijd teveel dieren die met maand of 5 kalf er uit gooien. Ook die dan wel blijven zitten maar te vroeg komen. Hebben dan een navel die eigenlijk in de buik afknapt. Gaan ook dood omdat ze te vroeg zijn en dus net niet compleet zijn. Iemand idee hoe dat kan alvorens ik de moeders bloed laat tappen? Soms kunnen tips handig zijn voor de dierenarts.
PIONIER

Reacties

Noorderling
Hier was het afgelopen week met 4 koeien raak, twee tweelingen op ca 240 250dagen verworpen en 2 koeien net voor of na droogzetten. Enkelen lijken ook misvormt te zijn. Wacht bloedmonsters nog af. Wellicht schmallenberg of ander virus door warm najaar en veel vliegen?
+1
Twentsch Land
Lange tijd geleden ook dergelijk bij enkele koeien gehad....uit onderzoek kwam naar voren dat het om neospora ging.

@Noorderling
PIONIER
@Noorderling Waar laat je dat bloed op onderzoeken eigenlijk?
+1
de hoef
@Noorderling hier wel veel tweelingen,verwacht de aid eerdaags weer
+2
buorman
@de hoef
Stellen zich tegenwoordig voor als NVWA, maar lijken in alles op de aid, kon wel eens een tweeling zijn
+1
siebes
@Noorderling mineralen wel oké? Ook zieke koeien verder gehad?
Je bent eigenlijk verplicht om te tappen. Dat kost niets. De programma’s waar je aan deelneemt worden automatisch onderzocht.
Zelf zou ik kijken naar
BVD status, neospora
En anders 1 insturen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!