Melkveebedrijf in Portugal aangeboden ter overname (goede starterskans!)

Ter overname aangeboden:

Lopend melkveedrijf in Portugal op een uur afstand van Lissabon. Goede toegangswegen. 230 melk- en kalfkoeien, productie van 2,3 miljoen liter melk. Goede starterskans: momenteel wordt het bedrijf gehuurd en bieden wij roerende goederen ter overname aan in een BV (inclusief contract melkfabriek), eventueel zijn de onroerende goederen ook te koop via de Nederlandse eigenaar. Weinig grond, al het voer wordt aangekocht in de buurt.

Bij serieuze interesse bel: 00351-933169993 of stuur een mail via mailadres mouritsdairy@gmail.com

Vaca Voadora, Coruche, Portugal

 Vende-se Vacaria / Te Koop melkveebedrijf (avacavoadora.wordpress.com)

Vaca Voadora, Coruche, Portugal

keesmourits

Laatste  |  

Reacties

mlkvhoudr
Mooi land met vriendelijke mensen, heb er stage gelopen iets zuidelijker in de regio evora. Je moet wel mee met de mentaliteit daar anders word je er gek van
+1
Bekkink
@mlkvhoudr ja ik heb er ook stage gelopen. Echt mooie tijd gehad, mentaliteit is wel iets waar je aan moet wennen...als je kunt beregenen met pivot is de kringloopwijzer daar erg aantrekkelijk😜 zomers hele beste mais en s winters veel gras
pieter p
Was dit niet een tijdje geleden ookal te koop, Co was er nog geweest met mmet filmpje erbij
wotan2
@pieter p in de link word op een gegeven moment ergens iets van 8 oktober 2014 aangegeven.
+1
van Ittersum
Als het zo geweldig is , pakken de lokale of landelijke collega's dat toch wel op of wachten ze op die "Oe(n)landers"
Henry1
@van Ittersum nee. Volgens mij niet.
Kijk bijv. naar Canada. Daar is toch ook een heel groot aandeel nl'ers?
+1
Koeien boertje
Zelfde idee als van bakel in Amerika?
200 koeien op paar ha.
Arm wordt je ervan als de zomer droog is
pieter p
@Koeien boertje Ik weet niet hoe het klimaat is in Portugal, er zijn hier vast wel prikkers met Portugal ervaring
+11
keesmourits
Het bedrijf stond 4 jaar geleden inderdaad ook te koop, toen hebben wij het overgenomen. Het was een mooie starterskans, en nu kunnen wij een volgende stap maken! De zomers zijn altijd droog, gelukkig wordt er genoeg water opgevangen in de winter voor beregening. In deze buurt wordt veel mais verbouwd.
Coen
@keesmourits , destijds gekocht van NL-er?
+1
casev
@Coen josien kapma boerde op deze plek. indertijd met niks begonnen, en een mooi bedrijf opgebouwd. Alleen..... er zat/zit geen grond onder. Dat hoeft niet natuurlijk, maar maakt het niet makkelijk....
Jerseys boertje
@casev of juist wel... Als je het niet van pa door geschoven krijgt voor een koopje. En je hebt nog geen dikke bankrekening. Dan is zonder of met weinig grond starten helemaal niet gek. Eerst zorgen voor een goede cashflow en dan later kun je wel grond gaan kopen. Zeker als je zoals in Portugal je mest makkelijk kwijt kan en makkelijk de maïs kunt aankopen.
+1
casev
@Jerseys boertje heb je helemaal gelijk in. Er zijn overigens ook genoeg nederlanders daar die wel grond hebben maar geen beregeningsmogelijkheden. Die moeten ook mais kopen, kan allemaal wel, maar in een regio waar mais ook eenvoudig te dorsen is, zal je altijd een flinke prijs betalen, en dat naast een jarenlange magere melkprijs.... Als ik dan de bedrijven zie zoals Jos van Acht (was ook wel eens op dit forum te vinden), waar wel beregend word, en zijn grond 365 dagen per jaar voer oplevert, heb je het toch over een ander financieel plaatje wat moeilijk te evenaren is daar. Al met al een schitterend land om te wonen en boeren!
jan.1
Mooi land,maar wel erg warm in de zomer,Lissabon is erg mooie stad om te vertoeven,is maar paar uur vliegen van hier.
Lijkt een mooi bedrijf om te starten,tenminste als overname het niet te duur is,economie staat er weer beter voor als paar jaar geleden.
Jowi
Dat word 365 dagen melken in de korte box.
vimeo.com/37701210 en vimeo.com/37706073
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden stuur , te koop , melk , voer , grond , melkveebedrijf , portugal , overname en eigenaar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!