‘Opwarming aarde niet de schuld van het vee’

In V-focus betoogt Geesje Rotgers deze maand ijskoud dat de methaanemissie door melkvee geen nieuwe CO2 toevoegt aan de atmosfeer en dus niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Deel dit topic ‘Opwarming aarde niet de schuld van het vee’ (foodlog.nl)

In V-focus betoogt Geesje Rotgers deze maand ijskoud dat de methaanemissie door melkvee geen nieuwe CO2 toevoegt aan de atmosfeer en dus niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
jg
Hier gaan onze sectorvertegenwoordigers en belangenbehartigers mee scoren !! Zuivelnl voorop. CRV hoeft geen methaan-vrije koeien meer te fokken. Korte kringloop in de KLW ! Mogelijkheden te over.
+1
Jan S
😀
+2
dwers
PP melk te over.
+1
dijkstra uit w
Dit zal door de zuivel en door de veevoersector en de wur stellig ontkracht worden.
Methaan reducties het nieuwe verdien model.
Ik heb zelf al een aantal keer de vraag aan de heer Teun Vellinga van de wur voorgeleg en krijg geen antwoord. Onlangs heb ik de heer Theo Vogelsang ook van de wur gesproken op de NSP bijeenkomst over het toekomstig GLB. Na mijn vraag met uitleg over de methaan kringloop was hij het met mij eens dat er geen bijdrage aan klimaatverandering is door pens methaan van de koe. Methaan reductie dient maar een doel. En dat is hoogproductief vee met veel krachtvoer er in blijven recht rekenen. verdienen aan middeltjes als zeewier extracten om de methaan productie te minderen en een Europese rem op de vee aantallen. immer een lagere melk productie door minder kv zou je kunnen compenseren door meer koeien te melken. maar die vlieger gaat dan mooi niet op met een methaan plafond !!
hans1980
@dijkstra uit w klopt vindt dat rfc hier te ver in is doorgeschoten leuk ff cashen op basis van ? van wat eigenlijk van een zeepbel een niet bestaand probleem (bij landbouw i.e.g.)
Straks gaan ze wel tegen V-focus in enkel om het verdienmodel niet om bewaarheid
+7
Pluto
Heb je daar nu nog wat aan ???? Kamerleden ,, media en onze landbouw minister zijn inmiddels al volop aan het framen . Die zitten echt niet op de waarheid te wachten zoveel hebben we nu al wel meegemaakt .
+1
Jan-T
Als de zuivel en andere zogenaamde beterweters, dit niet willen weten dan lopen ze vanzelf in hun eigen mes, De waarheid achterhaald alles en zal uiteindelijk overwinnen.
Swets verhalen en Kringloop zwendel zonder verdienmodel zal dit echt niet instant kunnen houden.
verbi
Zoiets moet met grote koppen in de telegraaf daar hebben we wat aan maar niet in het kleine vakblaadje V-focus. Wij weten zelf de waarheid al nu de burgers nog.
Albert Altena
Ëén ding moet in deze overal duidelijk gemaakt worden.
De kringloop voeding---dier is binnen een jaar.
Dat is totaal niet te vergelijken met de kringloop van delfstoffen voor motoren
+1
cowboys
@Albert Altena kijk maar naar Shell als je de tank vol gooit kun je je schuldgevoel afkopen .plant shell een boom voor je. Je moet toch wel erg naief zijn als je dat gelooft.
grös
Quote Reactie van @cowboys:
plant shell een boom voor je.

Als ik een dikke boom kap moet ik van de gemeente 4 nieuwe planten, als ik een paar jaar later al die nieuwe weer om zaag, dat mag zonder vergunning, kraait er geen haan naar.
+3
Jan S
😀
BertK
Een koe kan nooit meer CO2 uitstoten dan dat door het voer dat ie vreet is vastgelegd. Methaan breekt snel af, lachgas is relatief weinig. Probleem zijn de fossiele brandstoffen in het produktie-proces!
+1
Erik!1879
@BertK Als er al een probleem is. Sinds de mensheid in de huidige vorm bestaat vergaat de aarde al. Tot nu toe nog niet gebeurd. Dan zal de aarde toch wel tegen een stootje kunnen.
BertK
@Erik!1879 Waar zou al die koolstof vandaan komen die vastgelegd is in fossiele brandstoffen? Misschien weten de dino's het!
+2
de Tank
@Erik!1879 Klopt, de aarde vergaat ook helemaal niet, wellicht verandert die. De mens wil graag controle, dat gaat in dit geval toch niet lukken. Vooral lachwekkend die drukte om het klimaat.
+3
de Haas
@de Tank Een paar mensen willen graag controle over heel veel andere mensen, dit lijkt te lukken. Het klimaat is in dit geheel het lijdend voorwerp, een nieuwe onuitputtelijke moneymaker en dwang middel, want klimaat...
grös
@de Haas
Ja eerst angstzaaien en daarna met zogenaamde 'oplossing' komen, en die met de wet opdringen.
"We moeten het klimaat redden ten koste van alles", en dat gaan we hier in het kleine Nederland even doen.
puntertje
Zouden Swinkers en Boer, aanjagers van de KLW en broeikasgasmodule en tevens aangesteld als 'deskundige' bij SMK voor het toezicht te houden op die zelfde onzin, nu ook niet eens na gaan denken? (ik denk het niet).
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkvee en CO2 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!