Is er nog hoop voor de brabanders? annemarie blijft :-(

Las in de krant de Annemarie blijft op landbouw. Vanmiddag wordt bekend wat de speerpunten zijn van de coalitie. Heeft CDA nog wat in kunnen brengen of hebben we als landbouw niets meer aan CDA.
pietjepuk

Laatste  |  

Reacties

Todi
Bij de stemming over p afroming zeg ik het laatste.
+2
de hoef
@Todi het gaat nu over de emissie van stallen
pietjepuk
@de hoef De besluiten over de ‘Versnelling Transitie Veehouderij blijven van kracht. 😞 😞
verbi
@pietjepuk Dat moet ik nog zien.
+1
pietjepuk
@verbi Heb de zin gekopieerd uit het coalitie akkoord.
+1
verbi
@pietjepuk Sorry had niet goed opgelet inderdaad je hebt gelijk.
+1
diezel
Moet op de valreep SP-er Van den Hout toch nog een soort van complimentje geven. Eerlijk=eerlijk. 😄
"Grondeigenaar draait straks niet meer op voor torenhoge kosten van opruimen gedumpt drugsafva"
omroepbrabant.nl/nieuws/3011022/…
pietjepuk
Las ergens een tweet. Annemarie: we gaan gronden kopen van stopende melkveehouders en deze beschikbaar stellen aan intensieve veehouders om te extensiveren.

Nou kom maar op met de grond. 😂
matt
@pietjepuk dacht dat de kiezer annemarie afgestraft had.
Het zit er weer gewoon 😞
brabo
Quote Reactie van @pietjepuk:
Nou kom maar op met de grond.

ze willen eerst 2500 ha bos erbij aanleggen en dan pas komt pietje aan de beurt
+1
de hoef
@brabo nee hoor,ze geven pietje wat om te kunnen gaan bazen bij hem
pietjepuk
@brabo Had de gedachten dat deze maatregel uit de links pen komt. "Rechts" tuint er met open ogen in. Ze denken dat ze wat goed doen voor de boeren. Maar zodra links weer meer te zeggen heeft wordt deze grond gelijk gebruikt voor natuur en inderdaad bos.
+2
matt
@pietjepuk nee ze geven hem toch aan jouw zodat pietje de grond (Het landschap) goedkoop kan onderhouden zo als hun het willen zien.
Daar ben je straks nog goed voor.
Jaap40
@matt snel weer varkens fokken. In Azië is de controle op varkens pest volledig kwijt.
verbi
CDA heeft een paar lichte departementen zitten er dus voor noppes bij. Alleen voor de pluche. Spierings(D66) en vd Sloot(CDA) konden al niet door 1 deur en gaan nu toch in college samen werken, gaat dus niks worden en de landbouw is de sigaar.Dit was voor mij dan ook meteen de laatste keer dat ik CDA gestemd heb.
+1
Twentsch Land
Een partij die precies doet dat wat je wilt bestaat niet en komt er niet.......je zou een eigen partij kunnen gaan beginnen !

@verbi
robbies
@Twentsch Land wat heeft het CDA er dan uitgehaald voor de boeren?
Twentsch Land
Verbi heeft klaagzang.....hij is niet tevreden..... dat staat even los wat ik van het CDA vindt.....wel is het zo als je graag wilt weten wat ik van het CDA vindt kan dat 😉@robbies
+2
robbies
@Twentsch Land wat je van het CDA vindt boeit me niet zoveel. Jij vindt dit per definitie een klaagzang van Verbi terwijl hij gewoon gelijk heeft. D66 is gehalveerd in Brabant en mag als beloning haar landbouwbeleid voortzetten. CDA is blij met wat pretpostjes terwijl haar achterban afgebroken wordt. Dát zijn de feiten. Er verandert 0,0 aan de regelgeving, terwijl dat wel de inzet is geweest tijdens de campagne.
Twentsch Land
Kijk en dat is politiek, zoiets moet je snappen....ook als je het niet wilt @robbies
+1
robbies
@Twentsch Land ik weet prima hoe de politiek werkt. Daar heb ik jouw tips niet voor nodig.

Er is geen resultaat gehaald. Dat mag je toch gewoon benoemen? Waarom is dat dan meteen een klaagzang? Zelfs andere partijen kijken verbaasd naar het het onderhandelingsresultaat.

omroepbrabant.nl/nieuws/3011667/…
Twentsch Land
Als je maar wilt geloven in 1 persoon of 1 partij kom je deze flauwekul tegen.....het maakt altijd onderdeel uit van meerderen ....en dat maakt het in het totaal plaatje soms heel anders ...... kijk eens naar die baudet...veel en soms de meeste stemmen bij de provinciale verkiezingen.....weet je ook in hoeveel provincies hij actief mee gaat doen Robbie’s ? ........ een grote winnaar die op de reservebank mag zitten !

Het is op het prikbord de laatste tijd ook wel erg stil geworden over die baudet.....zullen er nu meer zijn die het spel iets gaan snappen ! 😉@robbies
+3
robbies
@Twentsch Land als CDA 4 jaar lang het afbraakbeleid ondersteunt, kan FvD weleens heul groot worden in Brabant.
+1
pietjepuk
@robbies Snap die waarom CDA zich met een kluitje in het riet heeft laten sturen. Poot stijf houden was toch geen andere optie.
+2
robbies
@pietjepuk begrijp ik ook niet Pietje. Ik zou liever 4 jaar aan de kant gestaan hebben dan medeverantwoordelijk worden voor het beleid. Over 4 jaar rekent de linkse kliek CDA af op hun deelname
+1
adriaan33
@robbies sinds het KVP bloed in het CDA geëlimineerd is voelen velen in het zuiden zich niet meer thuis in het CDA
+1
Erik!1879
@Twentsch Land fvd heeft de zelfde interne problemen als alle andere partijen. Baudet doet uitspraken waar ik het niet mee eens ben. Ook al woon ik niet in Nederland. Ik sta voor 100% achter FVD. Niet dat ze 76 zetels moeten halen. Dat gaat niet gebeuren en zou niet goed zijn. Maar met 40 zetels kon hij het kapot maak beleid wel een beetje tot stilstand brengen.
verbi
@Twentsch Land Ik heb het niet over Baudet maar het is duidelijk dat je niet in deze provincie woont en je ook niet weet waar je het over hebt.Ik klaag niet is gewoon een feit. Ze hebben het CDA een pretpakket gegeven waar ze niks over te zeggen hebben wees dan een partij en laat je niet voor de gek houden en doe dan niet mee.En voor de duidelijkheid als heel nederland er aan moet voldoen kan ik het nog snappen maar nu niet. Ter info gaat mij 3000 euro aanvraagkosten en 30000 euro roosters vervangen + 17 koeien inleveren op mijn NB vergunning(melding) Ga dus ook in mijn NH3 terug Minder koeien en meer lasten en het brengt niks op. Dus verdiep je even in de materie en je zult zien dat ik gelijk heb.
pietjepuk
@verbi kun je uitleggen waarom je 17 koeien minder hebt. Als je een emissievloer legt gaat je uitstoot toch naar beneden. Dan kun je toch meer koeien houden binnen je totale ammoniak quotum.
Erik!1879
@Twentsch Land vele begrijpen niet wat er in Brabant aan de hand is. Ik kom nu niet zo vaak meer in Nederland. Maar iedere keer als ik terug kom schrik ik van de verstedelijking. Zeker het gebied waar ik geboren ben is een drama voor de landbouw. Ik begrijp dat wel. Landbouw moet gewoon wijken voor industrie en toerisme. Wij hadden vroeger in Nederland een boven gemiddeld bedrijf voor die tijd. Maar waren volledig ingebouwd. Nu worden de echt mooie en goede bedrijven door midden gesneden door wegen. Industrieterreinen komen daar kortbij. Natuur wordt uitgebreid. Ruimte voor water wordt gecreëerd. Tussen de Duitse grens en den Bosch blijft niet veel plaats meer over waar je ongestoord kunt boeren. Terwijl midden vorige eeuw mijn grootouders nog de peel ontgonnen hadden.
Jan S
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Een partij die precies doet dat wat je wilt bestaat niet en komt er niet.......

.................... maar gelukkig is er4 de VVD nog 😀
Twentsch Land
Ook die doet niet precies wat ik wil.......voel me wel het meeste thuis bij deze partij 😊

@Jan S
Jan S
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ook die doet niet precies wat ik wil.......voel me wel het meeste thuis bij deze partij

Als je van een goede borrel en een sigaar houdt kan ik mij dat best voorstellen. En natuurlijk altijd wat te lachen. Weglachen.
Twentsch Land
Ach ja .... beter lachen dan met die zuurpruim kop van links rondlopen 😂@Jan S
+1
Jan S
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ach ja .... beter lachen dan met die zuurpruim kop van links rondlopen

Dat is zeker. Voordat je het weet wordt je daar ook zo'n vaginastisch (of is het nu veganistisch) heilig gutmensch op kosten en ten koste van anderen. Nee dan de VVDers, die jatten, liegen en bedriegen alles tenminste eerlijk bij elkaar zonder morele vingertjes enzo. Gelukkig zijn niet alle VVD'ers zo eerlijk, maar als je ambitie hebt moet je af en toe wel laten zien wat je in huis hebt.
Dre van Helmond
Voor de helft van de Brabantse boeren is er wel iets gewonnen.
Ze kunnen ongestoord doorgaan tot 2024 met de ruimte om tot 2028 de asbest te verwijderen is voor veel veehouders wel goed.Maar voor de blijvers word niet veel gedaan .
2500 ha natuurcompensatie is voor andere sectoren, moet natuurlijk ook over de rug van de boer .
matt
@Dre van Helmond onder aanvullende voorwaarden,die nog niet bekend zijn.
Hoef je voor het eind van het jaar geen vergunning aan te vragen,als je per 1 jan2024 stopt.
Krijgt dus nog eens niet rustig de tijd om daar weloverwogen over na te denken,omdat er nog niks bekend is.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!