Als afroming van 20% bij fosfaatrechtentransacties doorgaat heeft Schouten/LNV direct een rechtzaak aan hun broek hangen

Recent is in de tweede kamer aan de orde geweest (Bisschop) dat het juridisch gezien niet gaan over het uitgegeven aantal rechten t.o.v. het plafond maar om de WERKELIJKE PRODUCTIE t.o.v. het plafond. Zo is het ook letterlijk verwoord in de deal met Brussel. Schouten bevestigde dit. De productie zit ruim onder het plafond (ook inclusief jongvee van vleesvee) dus dit is niet de reden om extra afroming te ontkenenen. Er blijken wel allerlei niet officiële achterkamertjesafspraken te zijn die Schouten gemaakt heeft in Brussel in het kader van het 'afknijpen van de veehouderij'. Maar daar hebben we niets mee te maken en dat achterbakse gedoe nemen we ook niet serieus.

Wij laten die niet gebeuren en zullen dan ook een zaak opstarten tegen deze extra afroming. De gevolgen van extra afroming: remming van bedrijfsontwikkeling, stijgende fosfaatprijzen, einde lease en derhalve verlies van dit managementtool, we laten het niet gebeuren!! We hebben goede kaarten en vertrouwen derhalve op een positieve uitslag. Het zal menigeen verbazen hoe groot de groep is die hier als 'we' wordt aangeduid.

Enige escape voor de politiek om bovenstaande te voorkomen is het afstemmen van het voorstel door de 1e kamer. We zullen zien of daar gezond verstand zegeviert.

Nederlandse Boer en bijbehorend netwerk.

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Generiek korten mag dan wel?
+3
nederlandse boer
Begrijp je nu dat geen van beide aan de orde is daar de WERKELIJKE PRODUCTIE ONDER HET PLAFOND ZIT voor zowel 2018 alsook 2019. De truc van tweespalt zaaien door te stellen 'dan generiek korten' trappen we niet in!
robotmelker
@nederlandse boer na daar sta je dan.... en nu?? Stuur maar een pb!!
+1
Melkboer16
Laat maar horen ik doe wel mee!
Pb graag
nederlandse boer
De reacties stromen al binnen om mee te doen. We wachten even morgen af.
robotmelker
Rechtzaakje hier... onderhandeling daar...

En wat denk jij daar aan te veranderen.
Als wij niet 1 vuist gemaakt kunnen krijgen??
Erik!1879
@robotmelker dit is toch een begin. Er zijn er èèn paar die nu een vuist maken. Sluit je erbij aan dan krijg je een grotere vuist. Overtuigd de rest dan krijg je èèn vuist. Maar het begint bij jou zelf.
+2
Ik denk dat LTO ook wel meedoet.
BertK
Op quotum.nu staan de rechten al weer voor € 158,-, niveau van voor de 20%. De uittreders betalen dus van 'gevonden' geld, ALS ze verkopen....
Twentsch Land
Een heel gedoe iedere keer om die prijs.....die door omstandigheden verkopen beuren nu met de prijs van nu. Maar 20 procent afroming gaat hard ( kan binnenkort wel iets minder handel plaats vinden maar dat is niet van lange duur ) en misschien nog wel een generieke korting in het verschiet.......het zal op een gegeven moment de prijs weer doen opdrijven.

@BertK
BertK
@Twentsch Land Altijd ff nagaan hoe lang je uitstellen kan. Voor de rente hoef je het niet te laten. Alternatief is binnen familie, melkmaatschap of vee inscharen?
nederlandse boer
De eerste kamer heeft gesproken. De opdracht is duidelijk.......!!!
+1
mlkvhoudr
@nederlandse boer houd je ons op de hoogte of je netwerk net werk levert?
christo2.0
@nederlandse boer Ik denk dat je weinig kans maakt.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @christo2.0:
denk dat je weinig kans maakt

Dat heeft jou ook nooit weerhouden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0