63

Krachtvoer prijzen

Jullie lezen de overzichten ook wel. Kunnen jullie voor deze prijzen de brok krijgen. Waar komen en wie leveren voor deze prijzen.

Mijn lukt het in iedere geval niet ook niet als ik er +1 euro(ruim genomen) voor de VLOG) erbij doe en +50 cent voor bv 16-20 tons levering calculeer.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+5
Ik denk dat jou leveranciers verwoed prikkebord lezers zijn. Zij zullen wel denken dat zoals jij de mistanden rond de fosfaat rechten relativeert, de belangenbehartigers goed praat en nog wel meer van dat soort zaken . Dat jij de te hoge voerprijzen van die nette mensen ook wel ok vind.
@Erik!1879 dus jij komt er ook niet aan de getoonde prijzen.

En voor de rest, dat je een eigen mening hebt en die wil jij graag gerespecteerd zien is prima maar andersom is het muizen, best gek. Helaas haal je nu relativeren en realistisch zijn door elkaar, maar daar prik ik wel doorheen. Maar misschien een geheimpje, ik woon in Nederland, heb ook koeien, heb ook land, heb ook een bank, heb ook met te veel eisen te maken, heb dezelfde minister, enz, enz alleen ik ga er kennelijk anders mee om. Ik kom niet van een andere planeet ofzo. Prettig weekend!
+1
@van Ittersum zie pb
+6
Er is vast brok te krijgen voor dat geld of de koeien er ook wat mee kunnen is een tweede
@hoest nadeel dat een ieder zijn invulling aan geeft met trendy namen of i.d. op dit ogenblik moet ik rond de 25 euro aan de vlog b110 en dat is andere koek dan hier staat. Maar ffkes bekijken wat te doen
@van Ittersum mijnvoer.nl
@putjesschepper ze gaan mij wel vinden denk ik😉
@hoest grondstoffen kopen een optie, beetje mengen gaat prima
+1
Bovenstaand zijn prijzen gebaseerd op mijn voer. Dus geen advies erbij en geen transport,alleen brok, maar dan ook nog eens een brok met alleen maar goedkope ingredienten. Dit wil jij ook niet.
Ik voer ook via mijn voer, maar dan met een broksamenstelling die ik wil, lig je gauw een paar centen hoger....
+1
@sil
Transport zit er toch wel bij in.
Heb de veevoedingscursus van mijnvoer gevolgd. Wordt gegeven door Nutrivice en liba.
Goede cursus.
Bij de meeste veehouders is er op jaarbasis toch wel 0.75 tot 1 cent per kg melk mee uit te halen.
hierbij in gecalculeerd een onafhankelijke voeradviseur. ( iedere maand een halve dag(€250.=))
@jan w wij hebben sinds 2 jaar onafhankelijk voervoorlichter. Deze maakt oa randsoenberekening. Komt op afroep. Komt gemiddeld twee keer per jaar halve dag à € 250. Voor de rest telefonisch contact. € 75. Per maand. Voer veel minder brok (20 kilo/ 100 kg melk met veel lager re. Gunstig voor mestafvoer en brokprijs. Brokken voorheen gemiddeld € 30. Nu €25. Productie 500 kg gestegen met iets lagere gehalten dus komt op zelfde neer. Productie nu 36 kg met 4.15 vet en 3.40 eiwit
+2
@Mooiproater je hebt alleen je priknaam niet mee. 😃
@Mooiproater en voer je er ook nog bijproducten bij naast? Vind het vet gehalte niet hoog voor het geval dat er weinig krachtvoer gevoerd wordt.

Wat noem je veel minder ruw eiwit? Klinkt soms leuk maar eiwit voeren blijft de basis voor melkeiwit. Te weinig eiwit voeren kost ook geld
@boer03 niet als je het correct doet
@boer03 ja. 5 kg bierbostel, 10 kg perspulp, 5 kg maïs. Rest kuil en weidegang
@Mooiproater Bij die gehalten heb je geen beste mp. Miss wel meer liters maar daar word het niet beter van als je tenminste in Nederland zit.
@ted9 vind t toch nog steeds een heel mooie productie, maar vet mag idd wel iets hoger. Melk hier hetzelfde maar dan met 4,25/3,45. Iets verdunning heb je altijd bij zoveel liters (zat 4 wkn terug ook nog op 4,65/3,65) met 8 uur weiden.
@KooistraDld vet knalt hier meestal onderuit met weiden en versgras eiwit om hoog
@Mooiproater h van ittersum??
@jan w mijn voer heeft twee prijzen, eerst krijg je bij de brok een richtprijs, klik je daarna door krijg je de prijs waarvoor de diverse leveranciers deze ook willen leveren op de gevraagde data.
Betaal hier 28 ct, is dus wel stevig aan de prijs vergeleken daarmee
@Frans1 idd, die vraag stelde ik mezelf ook . Dan zouden de gebruikers van mijnvoer aan kunnen geven waar de prijs dan uiteindelijk bv een 110 dve brok wel op uit komt
@van Ittersum 21 cent maismeel
32 cent soja
29 brok
26 brok hier
+2
@van Ittersum Je kunt een gratis account aanmaken, en dan kun je rekenen wat je wil.., qua waardes en ingrediënten , waarna je gelijk de prijs ziet., dus de door jou gestelde vraag kun je dan zelf wel beantwoorden. Voer inmiddels al een jaar tot volle tevredenheid via mijn voer., best leuk om zelf je brok samen te stellen,, zo spannend/speciaal is dat nou ook weer niet. ,scheelt al snel 2 cnt.
@bonsjoer werken ze niet met een geselecteerde aantal mengvoerbedrijven, dus hier in het noorden alleen Van Bethem?
@van Ittersum Alleen voor de eilanden gelden toeslagen geloof ik., rest maakt niet uit. Zit zelf ook in Friesland, en bij mij komt Kamphuis bijna altijd als goedkoopse uit de bus, 2e vaak P Bos, soms omgekeerd, maar dan kies ik alsnog voor Kamphuis .
Quote Reactie van @bonsjoer:
s, 2e vaak P Bos, soms omgekeerd, maar dan kies ik alsnog voor Kamphuis

dan zal hij ook niet lang meer prijs zetten voor jou
+1
@van Ittersum nee hoor,je kunt selecteren, bedrijven uit de buurt,of prijs of....
+1
@van Ittersum
deze zal rond de 25 ct liggen, maar dan alleen goede grondstoffen erin. Dus geen palmpitschilfers en bietvinasse waar een koe niks mee kan. Dit duwen ze er bijna allemaal in, brok een cent goedkoper maken stelt niet veel voor. Maar helaas laten de meeste mengvoerbedrijven niet zien wat er precies inzit.
@sil bij aflevering krijg je de samenstelling toch ook
@Frans1 de hoeveelheden staan er niet op
@Frans1 zoals van Ittersum al zegt alleen wat er in zit op volgorde van hoeveelheid, niet het precieze percentage.....
@sil
Eigenlijk toch onzin, dat de samenstelling er bij de grote jongens niet op staat.
Krijg hier de samenstelling precies op papier en als er iets in is gewijzigd met de vorige levering, dan schrijven ze dat er met een pen ook nog eens netjes bij.
+1
Hier ook sinds een paar maanden mijnvoer. Scheelt met mijn oude leverancier toch veel (6 cent per kg brok en in mijn eigensamenstelling zit geen palmpit, Vinasse of ureum). De productie is ook nog eens 2-3 kg gestegen.
@vdbosch Je eerste reactie op het prikkebord . Probeer je reclame te maken?
+1
@ted9 nou nou, brand je nieuwkomers altijd gelijk af? Kan toch best kloppen wat ie zegt. Ben ook nieuw na jaren meelezen. Vertel maar waar we ons kunnen voorstellen.
@KooistraDld nergens, je moet alleen oppassen dat je hier niet te realistisch bent want dat wordt hier nogal eens verward met relativerend. Maar voor de rest wees welkom , hoop dat u geen blinde volger/klager bent. En met een beetje geluk kunnen we u scharen in de groep: optimisten
Quote Reactie van @KooistraDld:
Vertel maar waar we ons kunnen voorstellen.

dan open je even un topic,ik ben die en die,toen ik hier voor het eerst kwam prikken ging dat wel zo,
+8
@de hoef zie praktisch nooit een voorsteltopic voorbijkomen. Zijn veel anoniem hier en heb niet zoveel zin om dan gelijk mijn hebben en houden wel hier neer te plempen. Maar zal mijn profiel wat duidelijker maken. Melk 120 koeien in Noord Duitsland, 43 en 2 kinderen, naam staat er ook al bij.
+2
@ted9 sorry hoor, ik zeg al niks meer. En het is zeker niet mijn eerste reactie op het forum, maar met dit soort reacties van jou kant wel mijn laatste!!
@vdbosch och och ik hoop dat er iemand in de buurt is die je tranen droogt.
+2
@vdbosch snap het nut van de reactie van tedje9 ook niet. Maar laat je niet kisten, ik vond je reactie interessant. Gewoon negeren zulke lui.
Hoe stelt men de samenstelling van de te leveren brok samen.
Met andere woorden hoe weet je dat je de brok besteld die bij jou ruwvoer past.
Hebben jullie daar een programma voor??
@Jan-T er zijn boeren die hebben dat zelf in de vingers
+2
@Jan-T Rekenen? Zijn programma's genoeg voor. Zou iedere boer moeten kunnen ipv aan handje vd mapman lopen. Gelukkig is mijn vrouw voerspecialist bij een grote leverancier geweest, heb ik geluk mee. Meen dat mijnvoer ook cursussen aanbied.
@KooistraDld
It beste stik hûsried is in goed wiif..
vrij vertaald; een goeie vrouw is't halve wer"k 😃
@buorman sa is dot. Kin in it Frysk hjer.
Quote Reactie van @KooistraDld:
Meen dat mijnvoer ook cursussen aanbied.

dat is zonde van het geld

dit boek staat het beter uitgelegd dan op de cursus

roodbont.nl/nl/product/…
Quote Reactie van @sorry:
dat is zonde van het geld

Scheelt, studiekosten zijn aftrekbaar. En de mening van verschillende boeren horen is ook belangrijk.
in het boek van Frens hoeve , staat ook heel veel informatie.. ( het is geen mooi boek om te lezen, kunt beter gaan zoeken op de informatie die je wilt hebben.)

melkveevoeding.nl/
Quote Reactie van @KooistraDld:
Zijn programma's genoeg voor

In Duitsland zijn er programma's genoeg, in Nederland ontbreekt het daaraan, of ze zijn voor professioneel gebruik.
@jan w beide boeken lijken me interessant. Meeste Duitse programma's zijn het ook niet echt. Amerikaanse Cornell systeem is wel wat, maar dan moet je t voer ook op die manier laten analyseren.
@KooistraDld zeker. En een mapman die kijkt alleen maar in een computertje. En die rantsoen programma‘s, kun je 100% van op aan. Zijn helemaal geen ingeschatte modelletjes.
Ik laat de brok al een jaar of 6 op commissie basis maken. De brok wordt gemaakt in Hardenberg en mijn leverancier zit in Jipsinghuizen.
+1
@jan w
Agrifirm is veel te duur.
+2
@groeier dan benut je de aanwezige kennis niet goed. Komen hier goed mee met normale prijzen.
@jan w Bij Bruins? Die maken ook goede brok.
@jan w Bruins kan niet mee komen met de prijs.
Zitten wel goede grondstoffen in de brok
+1
@harke koop je op VEM, RE of specifieke samenstelling? Maakt nogal wat uit. De ‚grote 3‘ hebben allemaal vergelijkbare brok en samenstelling, alleen een ander naampje
@harke
Ik wist het tot een aantal jaren terug ook niet. Maar er zit een staffel in de grondstoffen op basis van de hoeveelheid toxines die in de grondstoffen zitten. Zo kan er maar zo een paar euro verschil in zitten tussen " schimmelvrij" en gondstoffen die wel wat sporen van schimmel bevatten. Een grotere voerleverancier kan door vermenging daar veel makkelijker mee overweg.

Maar je geeft zelf het antwoord eigenlijk al een beetje:"Zitten wel goede grondstoffen in de brok".
met andere woorden?.......
@jan w mycotoxinen vrij in Nederlands rundvee voer is er niet
@Achso
Daarom had ik het ook tussen " " gezet. Zit een gradatie in, weet het niet precies hoe het zit, maar volgens mij was de klasse < 1.5 ppm . De grondstoffen met de minste toxine's . Daar betalen ze toeslag voor. rond de 5 is standaard en bij meer dan 5 krijgt men een korting.
Maar dan heb je al zo een verschil van een paar euro voor de zelfde grondstof.
+1
Ik vind t advies zeker zo belangrijk als de laatste cent goedkoper die je gemiddeld door 4 moet delen.

Als ze me enigszins begrijpen, wat ik op zich al knap vind dan pas volgt stap 2 het vertrouwen krijgen, als ze door het vertrouwen me als "slaper" gaan behandelen dan ga ik weer. Maar nu is dat niet aan de orde.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's qprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
63
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN