Illustratie van: Rutger de Eicher man

De verdwijning van immorele beroepen - Foodlog

Onder het mom van "ken uw vijand"
De blik van dierenactivisten/veganisten? Oorspronkelijk gepubliceerd in Gezond Idee!, tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Originele beschrijving

Bepaalde beroepen rond diergebruik zijn nu nog volkomen geaccepteerd, maar naarmate mensen meer doordrongen worden van hun immorele karakter, zullen ze steeds meer ter discussie komen te staan. Dat zegt psycholoog, filosoof en veganist Titus Rivas.

Deel dit topic

Reacties

+1
Farma_boerke
Een tegenblik (engelstalig):
medium.com/@drewfrench/…

Probably the most vegan item you can buy in the supermarket is a pound of grass-fed beef.
+2
Melkveehoudernh
Stukje uit dit artikel,

"Dit geldt voor het beroep van beul, maar bijvoorbeeld ook voor dat van slavenhandelaar, ronselaar van kinderarbeiders of opzichter van dwangarbeiders. Dergelijke beroepen werden allemaal ooit als respectabel en noodzakelijk gezien, ook al vond men het niet direct de meest aantrekkelijke professies en stonden de uitoefenaars ervan op een lage tree van de maatschappelijke ladder."

Mijnheer timmerman en consorten op een lijn zetten met hitler, en de wereld is te klein, maar moet je kijken waar we als veehouder mee worden vergeleken door een psycholoog/filosoof, op wat menig persoon een respectabele site zou noemen.
producent
Zal er een dag komen dat alle paardenmeisjes de hekken bij maneges losgooien omdat paarden vrij in de natuur moeten kunnen lopen, of dat de dieren politie huis aan huis aanbelt of er geen huisdieren opgesloten zitten.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @producent:
paarden vrij in de natuur moeten kunnen lopen, of dat de dieren politie huis aan huis aanbelt of er geen huisdieren opgesloten zitten.

Nee, want deze mensen bezitten geen grond!
+1
dewittemotor
Zpiets moet je eens schrijven over bijvoorbeeld Marokkanen. Dan is de wereld te klein.
+2
Erik!1879
Deze kerel heeft echt wat vlees nodig. Hersens functioneren niet meer. Dat zo iemand een podium krijgt begrijp ik totaal niets van. Kunnen hem beter goede verpleging geven.
+3
hookwood
Is wel een bijzonder draadje op Foodlog. De auteur van het artikel is schijnbaar niet gewend dat ie tegenspraak krijgt....

Dick Veerman maakt de parallel met godsdienstoorlogen. En daar heeft het idd wel wat van.
+1
j h p
En Belgische kinderartsen waarschuwen om kinderen absoluut geen veganistisch dieet te geven.
+5
jan.1
(Zelfs een gewezen christen als ik denkt in dit verband aan de bijbelpassage: "Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen!")

Volgens de auteur van bovengenoemd artikel.



Krijg steeds meer de indruk naarmate de kerken hier leeg lopen er als alternatief naar een ander geloof wordt (lees secte)aangehangen.Een ontwikkeling die helaas niet meer lijkt te stoppen omdat de mens in westerse wereld het zo goed heeft dat ze denken boven alles en iedereen te mogen en te kunnen staan.
Wat ik van bovengenoemd artikel begrijpt vind de auteur dat de gehele veehouderij binnen de korte x en hoort bij de categorie dierenbeulen en criminelen ,dus de immorele beroepen...
Het is nog maar 75 jaar geleden dat de mensen in dit land riepen ,nooit meer honger....en kerken vol waren...
Ik kan de gedachten spinsels van de auteur natuurlijk niet kwalijk nemen omdat hij nooit de oorlog en de honger heeft meegemaakt,kan het hem wel kwalijk nemen dat hij de geschiedenis boeken niet voldoende heeft bestudeerd.....
Mijn conclusie is, hoogmoed komt voor de val.....
+1
puntertje
Als je veganist bent, en iedereen is daar vrij in, en daardoor vind je dat iedereen die zich met dierlijke productie bezig houdt immoreel om vervolgens daar als 'filosoof' daar een betoog over te houden, dan laat je blijken jezelf moreel ver boven de rest verheven te voelen. En hij noemt een groot aantal voorbeelden van beroepen, slavendrijvers e.d., die precies dezelfde houding hadden. Maar net als die mensen in die tijd ziet meneer de psycholoog/filosoof/veganist dat dan weer niet.
Pluto
Immorele beroepen zijn van alle tijd en buiten de landbouw is dit probleem nog veel en veel groter . De aandacht voor de veehouderij is een afleiding voor hun eigen probleem .mensen met een activisten achtergrond kunnen het wel schudden in het normale bedrijfsleven . Ze kunnen alleen nog aan de slag in besmette beroepen waar de morele lat niet te hoog ligt .
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
. Ze kunnen alleen nog aan de slag in besmette beroepen waar de morele lat niet te hoog ligt .

De politiek dus. Denk aan een Diederik Samsom, Sharon Dijksma, Wijnand Duijvendak, Liesbeth van Tongeren.....
Pluto
Een nvwa man die bij jou komt controleren heeft het toch ook altijd over de boerderij waar hij is opgegroeid ?????? HA HA . Dat ik daar niet op reageer wil niet zeggen dat ik het geloof .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gezond en foodlog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN