‘Anti-veehouderijlobby zit overal, krimp veestapel is het doel’

Melkveehouders zijn het helemaal zat. Continu worden ze met halve en hele leugens in een kwaad daglicht gezet. En het lijkt met de dag erger te worden, nu ook het vega-terrorisme op de deur klopt van collegaveehouderijsectoren.Het maakt de vraag actueel hoe lang het nog duurt voordat het eerste melkveebedrijf wordt bezet. Stalguerrilla op het platteland. Onder die kop bracht […]

Deel dit topic

Reacties

christo2.0
Ze mogen lood komen happen.
+4
Jan S
😀
+4
van Ittersum
@Jan S wanneer worden jullie eens wakker ipv altijd op jullie organisaties zoals de zuivel, rabo of LTO te kiften. We hebben niets anders maar ze ozo nodig. LINKS zit in besturen en rechts knikt.

Stelletje domme boeren toch.....helaas maar waar
cornelissen
@van Ittersum Wanneer krijg ik antwoord op mijn vraag aan jou inzake de onomkeerbare investeringen op de peildatum.
Feit is momenteel ,dat ik grond heb moeten verkopen om nog wat beesten in de stal te krijgen, omdat de belangenorganisaties een fatsoenlijke knelgevallen regeling hebben tegengehouden.Ze wouden zelfs nog de grondgebonden merkveehouders korten.
En dat ,terwijl er voldoende maatschappelijk draagvlak is voor grondgebonden melkveehouderij.
Hoe eerder deze belangenorganisaties in deze vorm verdwijnen hoe liever, we hadden ze nooit moeten hebben. "Tuig" zit er tussen of heb je de wob documenten gemist.
oubi
@cornelissen had u een onherroepelijke nb-vergunning op 2 juli 2015 voor uw aantallen?
Of had u een pas-melding gedaan op 1 juli. Laten ze rechten ophalen bij de veehouders die op 1 juli 2015 illegale activiteiten bedreven (dus geen geldige nb-vergunning). Zij hebben rechten verkregen zonder geldige nb-vergunning. Dat zijn er heeeeel er veel. De lto had het niet verwacht dat de pas zou sneuvelen terwijl respectabel agro-juristen destijds al waarschuwden.
Maar de LTO-bobo's hadden de PAS nodig om hun vee op 1 juli 2015 gelegaliseerd te krijgen.
Twentsch Land
Wat op 1-7-15 vergund is wat de pas betreft is het hoogste aantal wat men had in 2012, 2013 of 2014 ....... niet het aantal wat aanwezig was op 2-7-15
Dat is wat ik er toen van heb begrepen.

@oubi
cowboys
@oubi juist ze hadden de pas nodig .voor hun anticiperend gedrag
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
LINKS zit in besturen en rechts knikt

De boerenorganisaties knikken net zo hard mee. Wanneer word JIJ nu eens wakker?
+1
Jan S
😀
slagroomvla
Quote Reactie van @Jan S:
Vanwaar voel je je wat betreft waarheid zo hoog verheven boven het gewone boeren klootjesvolk?

Omdat hij nooit anders mensen spreekt dan die bij hem beroepsmatig op het erf komen,of hij fietst bij andere boeren langs om de boel af te loeren.., maakt de indruk van een vreemde eend in zijn eigen wereldje, en steekt zichzelf graag veren in zijn reet, van s'morgens vroeg tot dat hij naar bed gaat, hoor is hoe goed ik het doe en zie...
+3
Twentsch Land
Denk eerder dat hij niet zo van het piepen is, is er wat dan laat hij het niet voor zijn voeten maar werkt het weg zodat hij verder kan wandelen......zouden er meer moeten doen inplaats van de hele dag liggen te tamen.....als iets niet gaat zoals je het wilt of als iets niet wil wat zo gaat ....los het op of ga wat anders doen maar ver doe je tijd niet met zuurpruimen.

@slagroomvla
+3
Jan S
😀
+1
Twentsch Land
Als je wat wilt bereiken moet je op het speelveld blijven...van alles roepen vanaf de zijkant helpt niet.....soms is het spel in het speelveld niet eerlijk of reëel....toch ook dan is het van belang in het veld te blijven, de wind waait ook wel weer de andere kant op.........kijk nou eens naar Baudet ( ben best wel wat dingen met hem eens ) flink roepen en wat extreem, in het speelveld zijn ze daar nog niet aan toe. en zie....ze laten hem aan de kant staan....iets gematigde had hem verder gebracht !

@Jan S
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
de wind waait ook wel weer de andere kant op.

Punt is dat de wind niet de andere kant op gaat waaien. Ze hebben een doel voor ogen en ze zullen niet rusten vóór dat bereikt is. Het milieu is daarbij geen doel op zich, maar een middel.
Jan S
😀
+1
Twentsch Land
Het is beter je leven te vullen als jank-piet.....flink de zielepiet spelen en jezelf een slachtoffer vinden van alles .... dan heb je een mooi leven 😉

@Jan S
Jan S
😀
dijkstra uit w
@Jan S als privé persoon kun je er allen maar aan onttrekken. en dus zo veel mogelijk grond in eigen bezit houden, en niet laten verleiden naar Deense tafrelen want dan hebben de bankiers van de wereld helemaal vrij spel. En proberen anderen op het zelfde idee te brengen. Dat zal ze leren...
+1
cowboys
@Jan S pas op Jan s nu krijg je een pb tje van van ittersum
+1
pa
@Jan S Je bent natuurlijk lid van een politieke partij en een belangenorganisatie. En uiteraard ALTIJD gebruikmakend van je kiesrecht.
Jan S
😀
EDOO
Tweede paasdag las ik de Volkskrant bij iemand. Niet bepaald een rechtse krant. Martin Sommer - de politiek commentator- constateerde in zijn column dat milieudefensie het democratisch proces negeert en via de rechterlijke macht hun standpunten probeert te realiseren. Als voorbeeld noemt hij o.a. de uitspraak van het Hof in de UrgendA-zaak over de CO2 uitstoot. Conclusie van Sommer in de Volkskrant: "Jazeker, ik vrees de opwarming van de aarde, maar nog banger ben ik voor Milieudefensie". Het leek mij een juiste analyse. Wij staan buitenspel.
Achso
@EDOO en dat hebben we zelf gedaan. Te laat en te weinig op ingespeeld:

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland , melkveehouders en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0