Koeien weer op stal door uitspraak Raad van State?

Boeren moeten voortaan elke keer een vergunning aanvragen als ze de koeien de wei in sturen, als ze mest uitrijden en een nieuwe stal willen bouwen.

Bron

Koeien weer op stal door uitspraak Raad van State? | Omrop Fryslân
omropfryslan.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
puntertje
Me dank aan de 'ondernemer' die in veevol Brabant weer een stalletje van 16000 varkens neer wilde plempen. De uitwassen in de sector doen ook wel hun best om de hele sector op te doeken.
+1
Melkveehouder.
Niet flauw doen, dat heeft er niks mee te maken. Je lijkt wel op een milieuactivist@puntertje
+5
dwers
Natuurmonumenten loopt al in de polonaise, RFC zal wel vrolijk mee huppelen.
Vanaf 1 juni opstalpremie.
de jonge
@dwers nou ja nu kan rfc tenminste wel melk met meerwaarde zoals weidepremie gaan verhogen,de bedrijven die vergunning hebben om te weiden zullen minder van zijn dan die nu weiden waardoor er een krapte ontstaat op die enorm grote vraag van de consument naar weidemelk....toch ????. dus ik verwacht voor echte vergunningsweidemelk toch een plusje van een 10 a 15 cent per liter bij de rfc
dwers
@de jonge nou ik niet , grupstal en dag en nacht weiden, slechter kan niet ✔
de jonge
@dwers ik bedoelde het ook wat cynisch hoor. volgens mij zijn er velen die niet in de gaten hebben wat voor gevolgen deze uitspraak van gisteren kan hebben
+4
van Ittersum
@de jonge je kunt ook denken hoe harder de uitspraak hoe meer kans op een wetscorrectie. Denk niet dat welke persoon ( op een paar mafkezen na) dan ook nu zegt: hier doen we goed aan.

Koeien gaan en blijven gewoon naar buiten gaan hoor. Gelukkig mogen we ons prijzen dat ook de hele infrastructuur van nieuwe wegen en industrie hier ook last van hebben.
+5
christo2.0
@van Ittersum Wat denk je dat de mensen gaan doen die deze rechtszaak gevoerd hebben. Glaasje prik drinken en taartje eten? Het gaat nu PAS echt beginnen.
+1
van Ittersum
@christo2.0 daarom juist, maar ook aan de andere kant, PAS maar op
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
dat ook de hele infrastructuur van nieuwe wegen en industrie hier ook last van hebben.

Geloof je dat nou werkelijk zelf? Moet jij eens opletten hoe snel ze iets bedacht hebben waardoor dit er niet onder valt.
+1
dewittemotor
@van Ittersum Ik vrees dat jij toch een beetje naïef bent nu.
Een vergunning aanvragen, betekent ook dat mensen/organisaties bezwaar kunnen maken tegen die vergunning. Dus als je weiland/ akkergrond in de nabijheid van natuur bezit en je moet er een bemestingsvergunning voor aanvragen, kan dat wel eens een heel moeizaam proces worden, want er kunnen bezwaren binnenkomen. Die moet jij weer gaan weerleggen etc. Die kosten kunnen per ha. snel oplopen
In het ergste geval is die grond van 70.000 euro per hectare nu in ene waardeloos geworden
m uut m
@dewittemotor
Art. 1 Eerste protocol EVRM: het recht op ongestoord genot van eigendom
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @m uut m:
Art. 1 Eerste protocol EVRM: het recht op ongestoord genot van eigendom

Vergeet niet dat we IN THEORIE een beschaving zijn!
+1
Frans1
@m uut m hoe rijm jij dat met het intekenen van n2000? Dat mag niet meer gescheurd worden, zonder enig overleg wordt deze claim op eigendom gelegd
m uut m
@Frans1
Heeft iemand het al bij de rechtbank geprobeerd.
+1
van Ittersum
@dewittemotor dan gaan we met zijn allen maar ook de gele structuur die er onder hangt....en dat gaat niet gebeuren tenzij een stelletje domme boeren niet inziet dat we onze organisaties nodig hebben om het bij te sturen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
een stelletje domme boeren niet inziet dat we onze organisaties nodig hebben om het bij te sturen

Er zijn helaas ook nog heel veel domme boeren die niet in de gaten hebben dat de onderliggende theorie die de "uitstoot" en "uitspoeling" "berekent", juist van de organisatie(s) vandaan komt.

Willen ze hier nog wat aan doen, dan zullen ze met de billetjes bloot moeten, (áls ze tenminste al snappen waar ze mee bezig zijn!).
Melkveehouder.
Daar heb je helemaal gelijk in. De NB vergunning gaat als sturingselement gebruikt worden voor de inrichting van het agrarisch buitengebied. Daar gaan we flink last van krijgen@dewittemotor
+1
John Spithoven
Ik zal het nog maar een keer herhalen. In herfst 2016 met de bespreking Coalitie Grondgebonden verwezen NZO/LTO het plan op een onfatsoenlijke manier naar de prullenbak. Los van of het plan kans van slagen had, werden er een aantal mensen voor schut gezet. Een van de aanwezigen, de heer Verdaasdonk van de MOB, gaf aan, toen de directeur van de NZO en de voorzitter van LTO melkveehouderij voortijdig de zaal verlieten: ''Ik zal er voor zorgdragen dat u hier van spijt krijgt''.

Nu weet ik dat de MOB radicaal is, maar we moeten nu wel op de blaren zitten.

Vergunning technisch denk ik wel dat er oplossingen zijn. Gisteren werd het al door 1 van de advocaten genoemd: Extern salderen.. Met de PAS werd de aanwezige stikstofruimte verdeeld. Bij het vrijkomen van bedrijven kon de overheid die mooi gebruiken voor snelheidsverhoging snelwegen, aanleg snelwegen en Schiphol. Ook dat is niet meer. Ik denk dat we weer terug moeten naar de NB wet situatie. Er is nu wel iets wezenlijk veranderd, er komen veel bedrijven vrij. En als we die mogen salderen binnen de landbouw zou dat winst kunnen zijn in mijn ogen. Ik zag gisteren dat er 15400 melkveebedrijven een klw hadden moeten inleveren, in 2015 waren dat er nog 17411. Dus is er ruimte. Maar zover is het nog lang niet.

En weidegang en mest rijden vergunningsplichtig. DENK EVEN NA
+1
m uut m
@John Spithoven
"En weidegang en mest rijden vergunningsplichtig. DENK EVEN NA".
Gaat niet gebeuren!
dewittemotor
@m uut m Oh nee, en wat moeten allemaal die ambtenaartjes/adviseurtjes/ advocaatjes dan gaan doen, zodra de P-soap afgelopen is. Die willen hun verdienmodel over de rug van de melkveehoudertjes echt niet kwijt. Die zorgen er wel voor dat het komt.
m uut m
@dewittemotor
Rustaagh
Melkveehouder.
@m uut m je gaat je vergissen ben ik bang
m uut m
@Melkveehouder.
Ben er niet bang voor.
John Spithoven
Vraag: Is er ooit wel is een inventarisatie gemaakt tussen wat er aan dieren is in Nederland en wat er vergund is. In de modellen van de PAS werd steeds gerekend met de vergunde ruimte. Ik denk dat er al heel veel 'reductie ' heeft plaatsgevonden de laatste jaren.
fries8
Vraag echt geen vergunning aan als de koeien in de wei gaan of als ik ga bemesten
+1
Twentsch Land
Als ik er een vergunning voor moet aanvragen zet ik ook een schutting om de wei met luikjes....wie de mijn koeien wil zien moet een euro betalen om het luikje een minuut te openen 🤣 @fries8
+2
bio boer
@Twentsch Land dat verdien modell kennen ze in Amsterdam al
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , sturen , stal , koeien , boeren , bouwen , wei , uitspraak , uitrijden , fryslân en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!