Roelof Bisschop SGP: het gaat juridisch gezien helemaal niet over uitgegeven rechten! Gaat om de werkelijke jaarproductie..

Het hele afromings verhaal slaat nergens op. Roelof is de enigste die de juiste vraag stelt en hierop en bevestigd antwoord krijgt:
"In de staatssteunbeschikking is vastgelegd dat de fosfaatproductie onder het plafond moet zijn, maar niet dat dit ook geldt voor het aantal uitgegeven fosfaatrechten. Schouten erkent dit "

Ik wil niet met modder gooien maar dit heb ik de hele tijd al gezegd. Het gaat niet om uitgegeven rechten, het gaat om de werklijke gerealiseerd productie en die blijft ruim onder het plafond. Zelfs door collega's wordt ik voor gek verklaard. Maar zie hier: jurisch in het gelijk gesteld en zelfs door Schouten bevestigd.

Dit lijkt me toch meer dan voldoende om het hele verhaal van extra afroming te cancellen.

LTO, NMV, 2e Kamer, Eerste Kamer: roepen jullie dit rotspelletje van dieraantallen knijpen als doel op zich eindelijk een halt toe?

Dank voor jullie inzet.

Nederlandse Boer

 Kamer stemt voor verhogen afroming fosfaatrechten (boerderij.nl)

Kamer stemt in met voorstel tot tijdelijk hoger afromingspercentage bij handel in fosfaatrechten.

nederlandse boer

Laatste  |  

Reacties

+1
nederlandse boer
Gelukkig zijn er nog andere dingen zoals Hemelvaartsdag waarvan we met ons gezin proberen te genieten! Ieder een fijne dag gewenst!
+2
Brutus64
Als je Hemelvaart wilt vieren prima, maar waarom kijk je dan toch stiekem hier, je spreekt ons er op aan@nederlandse boer
+15
Detukkeroettwente
Fosfaat Was/is/word nooit geen probleem, tis tot een probleem gemaakt door FRC/RABO/LTO /NZO, RFC wilde minder melk , RABO wilde van een groep TE ZWAAR gefinancierde af, dus de rechtten moesten het eerste jaar knetterduur zijn. En zeg eens TO(P)B bestuurders wat heeft de genocide onder de koeien opgeleverd aan minder uitspoeling /ha, heb ik nog steeds geen antwoord op. Slapen jullie wel rustig, nu je zoveel boeren gezinnen in de vernieling hebt gedrukt, er zijn zelfmoorden gepleegd , bedrijven moesten stoppen voor niks, zou het niet verstandig zijn dat allen die hiervoor verantwoordelijk zijn DE eer aanzich zelf houden en opstappen. ???En nee niet brussel is verantwoordelijk !!!
+1
jg
Bestuurlijke loyaliteit maakt bijna alle bestuurlijke lagen monddood . Afgedwongen loyaliteit .
+9
christo2.0
Het was overduidelijk waar het gisteren over ging, De dubbele agenda van krimp. Roelof zet de minister in haar hemd. De coalitie doet alsof ze doof en blind zijn en dekken de minister. Het gaat niet meer om de inhoud maar om het in stand houden van de coalitie omdat Seegers met een lichaamsdeel loopt te zwaaien. Je moet het als kamerlid maar kunnen om op die manier mensen de vernieling in te helpen.
+2
Detukkeroettwente
@christo2.0 Het interesseerd ze geen RUK ,gewetenloos en maar lachen !!!
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo2.0:
Seegers met een lichaamsdeel loopt te zwaaien.

Swaffelen?
de Haas
@christo2.0 Die zogenaamde christenen hebben zeker nog nooit van het laatste oordeel gehoord. Ze zijn allemaal hetzelfde.
+2
christo2.0
@de Haas Ik heb diep respect voor mensen die echt leven volgens een overtuiging.
+1
de Haas
@christo2.0 Ik ook. Schouten laat telkens zien dat ze het geloof alleen maar misbruikt om er zelf beter van te worden, niet om haar naasten te helpen. Volgens de tien geboden is ze af.
+2
pa
Quote Reactie van @christo2.0:
echt leven volgens een overtuiging

Doen jihadisten toch ook? Kijk uit met wat je schrijft
+1
putjesschepper
Joosten had namens rfc het schuim op zn mond staan tijdens nzo overleg over fosfaat.er moest maar 1 ding gebeuren minder minder. Nou las ik van de week van een prikker die zei,al had het nog een jaar langer geduurd dan was rfc bijna kapot.rabo en schouten hebben het spelletje mooi meegespeeld.
cowboys
@putjesschepper bij de nzo is het allang tijd dat de boel opgeschoond wordt en wordt vrij gemaakt van ongedierte.
overstekend wild
@cowboys idd het word tijd dat die mensen door veehouders gekozen gaan worden en niet door zuivelfabrieken worden aangewezen
+2
Jan S
Quote Reactie van @cowboys:
bij de nzo is het allang tijd dat de boel opgeschoond wordt en wordt vrij gemaakt van ongedierte.

Het ongedierte zit overal. LTO, RFC,RABO, politiek van links tot rechts, de WUR etc.etc. Ze doen zich tegoed aan het lokaas (geld, subsidies, leuke baantjes) die ze in het vooruitzicht worden gesteld. Ben bang dat je dat nooit schoon krijgt met de bestuurders die Nederland op dit moment rijk is.
putjesschepper
@Jan S helemaal mee eens nog mooier als er 1 een het ook eens na buiten brengt dat probleem bij rfc vandaan komt.
jg
@putjesschepper Hoeveel melk wordt er bij Rfc uitbetaald als Bio en hoeveel ervan wordt in de markt afgezet met Bio- opbrengst ? Als er teveel is moet Rfc dat gewoon melden .
+1
Detukkeroettwente
@jg PP melk word als gewone melk verwerkt, hoe mooi wil je het hebben .
+2
hans1980
@Detukkeroettwente gewone melk smaakt ook hetzelfde...
putjesschepper
@Detukkeroettwente zijn al meer boeren die willen leveren maar moeten wachten.
+3
cowboys
@putjesschepper dus wat jij zegt is dat als er geen fosfaatreductie(lees melkreductie) was geweest RFC was ten onder gegaan aan teveel melk. Met andere woorden de invloed van RFC in de nzo is veel te groot.
putjesschepper
@cowboys klopt
co co
Henry1
@putjesschepper is dat een denkwijze of zelf gehoord of via via gehoord?
cornelissen
@Henry1 Dat verhaal van @putjesschepper zal wel wat overdreven zijn. Wel zal het twijfelachtig zijn geweest of ze de garantieprijs fatsoenlijk konden uitbetalen. Misschien hadden ze dan tussentijds een correctie moeten aanbrengen in de garantieprijs en dat was natuurlijk een enorm prestige verlies
jg
@cornelissen Melk voor 35 cent inkopen en voor 10 cent verkopen houdt Rfc geen half jaar vol.
+1
BertK
Goede reden om een korting juridisch aan te vechten!
nederlandse boer
@BertK Absoluut. Als de extra korting doorgaat wordt dit juridisch aangevochten. Met hele goede kaarten. Dat willen we meegemaakt hebben!!!
overstekend wild
@nederlandse boer niemand mag over zijn P referentie produceren, en zal dus ook automatisch een veilige marge aan moeten houden. Gemiddeld 1 koe? 44 kg... x 17500 veehouders
+3
Jan S
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Absoluut. Als de extra korting doorgaat wordt dit juridisch aangevochten. Met hele goede kaarten. Dat willen we meegemaakt hebben!!!

Rechters zitten ook in het complot. Zij zijn voornamelijk lid van D66 en de PvdA. Zij vinden vast wel een kromme redenering door recht te praten wat krom is. Daarvoor hebben ze 3 kansen. (kantonrechter, in hoger beroep, of anders in cassatie). Het recht is ook van de ratten besnuffeld.
+2
robotmelker
Kunt hier allemaal stom staan te kletsen.. .lidmaatschappen opzeggen durven er veelste weinig... en bij de vergaderingen van RFC is het al niet veel beter...
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden schouten , nmv , modder , boer , dieraantallen , fosfaatproductie , fosfaatrechten en vraag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!