Kleine groep melkveehouders laat met indienen KLW

250 melkveehouders hebben de Kringloopwijzer (KLW) 2018 te laat ingediend.

Deel dit topic

Reacties

dwers
Kansloze Leugenachtige Waarheden.
+1
hoest
Grootste leugen is dat je dat ding in een uurtje kunt invullen
dit jaar ook weer 2 avonden werk gehad oa omdat hij de energiegegevens niet wou opslaan maar ook niet even zeggen waarom niet 😖
+5
cjw73
@hoest minder dan een half uurtje. Dat ding klopt voor geen meter dus zijn mijn gegevens ook niet van belang
+1
Nick83
@cjw73 Hier ook: zodra alle vinkjes groen waren gauw doorgestuurd en niet meer naar gekeken. Begin januari al gedaan. Kan dr maar vast vanaf wezen.
+1
van Ittersum
@hoest meer teruglevering dan gebruik zeker. Bij mij in de uiterste ook maar gelogen en 1kwh genoteerd
casev
@van Ittersum invulverplichting, dus ook hier kostte dat onding hooguit 10 minuten. Zij willen het, zullen ze het krijgen ook...
hoest
@van Ittersum
niks teruggeleverd hij gaf alleen een foutmelding 2 avonden later ongeveer hetzelfde ingevuld en toen accepteerde hij hem wel. Voor de rest idd alles maar wat ingevuld/gegokt. Als ik alle gegevens erbij had moeten zoeken had ik nog 3 avonden zitten kloten
jan w
@hoest
Het is gewoon een waardeloze applicatie, zonde van ons geld.
In de off-line versie van de WUR, kun je zeggen wat je wilt. Zullen ook zeker wel dingen in zitten die beter kunnen en ook gaan worden. Maar daar kun je tenminste wat mee stoeien, kun je zien of de berekende graslandproductie en de werkelijkheid met elkaar overeen komen. kun je dingen in veranderen, van als ik dit gedaan had , wat gebeurd er dan met de uitkomsten. Vooral als de gegevens van jaren achtereen op een rij worden gezet.

Wat er dan over het algemeen ook uitkomt, en dat is best wel een dingetje.

Dat de laatste jaren steeds meer de tendens is om meer krachtvoer te gaan voeren en het eigen ruwvoer daardoor verdrongen wordt en dat terwijl bij de meesten zich de ruwvoerhoeveelheden zich opstapelen. ( dat heeft zich trouwens vorig jaar ook wel weer het grootste deel opgelost.)
puntertje
Kansloze LijdensWeg dat ding, zal ook nimmer toegestaan worden om individueel ge(mis)bruik van te maken om extra ruimte te gappen.
putjesschepper
Dat rabo rentekorting geeft op klw is gewoon gênant.
Boerma
Heb het laten doen. Dus mag vast niet zeggen dat ik het niks vind want heb er geen verstand van. Maar toch vind ik het niks. Dan maar wat koeien inleveren of minder mest op het land. Papieren bende wordt veel te groot zo
puntertje
@Boerma Hans, Toon, Kees en Piet hebben elke nacht nog een natte droom van de KLW. Het is als de Josti-band, het klikt slecht maar och, een aantal individuen worden er intens gelukkig van.
mlkvhoudr
@puntertje de jostiband kan t altijd nog beter dan ik t kan.......dus beledig mij de volgende keer maar 😋
+1
puntertje
@mlkvhoudr Och, ik beledig de Josti-band helemaal niet hoor, prima manier van tijd verdrijven. Alleen heb ik helemaal geen behoefte aan door mij opgelegde bezigheden van tijd verdrijven zonder verder enig doel.
jan w
Ik ben op zich wel een voorstander van de kringloopwijzer, alleen de applicatie "Mijnkringloopwijzer" is helemaal waardeloos. Heb de offline versie naar RFC gestuuurd. Gingen ze niet mee akkord. Moest ik maar naar de helpdesk bellen. Het welbekende afschuifsysteem bij RFC. Ik verrek het om ieder jaar naar de helpdesk te bellen als hun het verrekken om er een werkbare applicatie er voor te willen maken.
"Mijnkringloopwijzer" is een waardeloos instrument, waaraan al klauwen met boerengeld mee is verspild. Maar dat interessert ze geen ene kloten.
Heb aangegeven dat ze een goede offline-kringloopwijzer van mij hadden en dat ze zelf verantwoordelijk waren voor de niet kloppende "Mijnkringloopwijzer".
casev
@jan w toch ziet die website er op het 1e gezicht aardig gelikt uit. Ik denk dat je er eng van word wat dit ding al niet gekost heeft.......
jan w
@casev
Wat heb je aan iets wat er gelikt uit ziet, maar niet werkt.
Er stond bij mij 10% minder krachtvoer in, verschil met de jaaropgave. En de voederbieten worden op een andere wijze onderzocht ( nat-chemisch???? of zo iets ) maar die pakt die ook niet. kon ze alleen invoeren als aankoop. Vezelhennep is een zelfde geval.

We hebben hier al vanaf 2013 gegevens uit de kringloopwijzer. Er is vanuit de VKA ( vruchtbare kringloop achterhoek en Liemers ) al heel veel informatie verzameld. Dit wordt in studiegroepen behandeld. Dan kun je er ook echt wat mee. Er zijn ieder jaar 5 studie middagen, misschien dit jaar 2 extra. Vaste onderwerpen die worden behandeld zijn de gegevens van de kringloopwijzer en de verschuivingen met voorgaande jaren. Een middag voeding, aan de hand van een week met weegmomenten. bodem en bemesting en uitwerking daarvan wat er in de kuil komt.
Dan zie je soms toch wel rare dingen, waar je normaal niet aan zou denken.
+1
MJvW
Zou volksheld Gommer hem al hebben ingeleverd?
+1
@MJvW Ik denk dat fransie , hem heeft ingevuld voor henk Gommer.
puntertje
@Detukkeroettwente Frans vult z'n eigen niet eens in maar besteedt dat uit.
Twentsch Land
Frans zal wel denken....das handig, staat er een fout in bewust of onbewust kan hij zeggen....das habe ich nicht gewust.

@puntertje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , melkveehouders en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0