Totaal 760.000 Kg P naar jongvee van vleesvee

Totaal gaat er 760.000 P naar jongvee op vleesveebedrijven. Deze P zal de komende jaren weer de melkveehouderij in stromen. Immers vleesveehouders gaan dat verkopen aan melkveehouders de komende jaren. Dit is allemaal overschot P voor de melkveehouderijsector en zal dus via de kortingen bij overdrachten de komende jaren weer ingeleverd gaan worden bij de RVO. Zo een grote berg extra P die de sector instroomt krijgen we niet weggewerkt in twee jaar via kortingen. Dus dat gaat nog lang duren.
Daarbij 760.000 kg P maal 150 euro is een extra kapitaalverlies van de melkveehouderijsector van 114 miljoen de komende jaren.

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
Ik zou de berekening wel eens willen zien. Deze hoeveelheid is ongeveer 140 kg P per vleesvee bedrijf voor jongvee gemiddeld . Dit is heel weinig.
hans1980
@John Spithoven hobby boertjes
grondlozeboer
@hans1980 ja dus?, als jij 140 × 150 kunt beuren, zoek je toch een andere hobby? Sneller kun je t niet verdienen
overstekend wild
@grondlozeboer als ze dan nog een paar dikbillen over willen houden in deze bananenrepubliek word het tijd dat ze hun fouten toegeven en vleesvee alsnog terug zetten naar categorie overig
christo2.0
@overstekend wild Dat wordt de consequentie van het huidige gesukkel.
cowboys
@John Spithoven die berekening lijkt mij ook weinig
dewittemotor
@John Spithoven Dat is zelfs zo weinig, dat het tegen de grens aanzit, dat je niets nodig hebt.
Je mag ook 249 kippen of 3 varkens houden zonder rechten
grondlozeboer
@dewittemotor dat is alleen van t vrouwelijke jongvee toch? Dan hebben ze nog de stiertjes en de koeien, toch n dikke 20 dieren denk ik totaal
de jonge
@John Spithoven het gaat hier zoals ik het begrijp bij vleesveehouders voor de dieren met code 102,ouder dan 1 jaar. hoe zit het dan met code 101 jonger dan 1 jaar,hebben de vleesveehouders die sowieso al toegewezen gekregen??
John Spithoven
@de jonge Heb ik ook gelezen. De uitspraak van 16 april ging over jongvee ouder dan een jaar en daar gaat die 760000 kg over. Ik begrip van de juristen dat over code 101 nog een zaak loopt.
hans1980
@John Spithoven ok kan die kortingtool mooi doorlopen
labella
@John Spithoven En hoe gaat het met de zoogkoeien worden? Daar straks ook fosfaatrechten voor nodig?
John Spithoven
@labella vraag het Carola🤔

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0