Nieuw melksysteem: Dit scheelt ons drie uur werk op een dag

Melkveebedrijf Mennik in Emmen werkt sinds april met Het nieuwe melken. Het nieuwe melksysteem maakt het werk sneller en lichter.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Mooi systeem wel bult techniek met al die lucht cilinders
Capaciteit per man?
+1
Erco
3 uur werk tov je oude systeem ja maar niet tov wel of geen melkklauw, dat scheelt 5 seconden per koe
+4
brabo
Wel of geen melkklauw, het blijft een ouderwets systeem
sjoerd de melker
Tov alles met de hand melken scheelt het nog veel meer tijd. "T is net hoe je het bekijkt.
van Ittersum
Er is hier naar mijn weten een actieve prikker die al een aantal jaren met dit systeem draait en volgens mij ook nog de eerste was. Of ik heb gezien zijn naam de verkeerde in gedachten
+2
casev
@van Ittersum broer roorda idd. Karst heeft er nog wel eens met Co gemolken Volgens mij was het allemaal een beetje zijn uitvinding. Hij heeft het in ieder geval voor een groot deel zelf gebouwd
+2
bio boer
@van Ittersum klopt er was een al jaren terug in een draaimelkstal was de eerste ben toen op de opendag geweest
de hoef
@bio boer dacht dat hij schouten hete
+1
friesboertje
Zie niet echt veel snelheidswinst. Zie hem op het knopje drukken, vervolgens duurt het nog 3 seconden dat hij de bekers kan pakken.

Daarnaast als je de koeien voorstraalt dan zit al dat RVS maar in de weg lijkt mij. De koeien schijten er overheen.

Pneumatiek gaat lekken na aantal jaren.

Ook het schoonhouden lijkt mij best lastig.
+3
ROORDAJ
De sugestie dat de actiefe prikker ook met dit systeem melkt is onjuist.In 2007 ben ik gestart met melken in de eigen ontwikkelde en gebouwde caruosel.De bouwwijze van het platform is geheel anders en draait op een draaikrans ipv railsysteem.Dit vrij draagende platform maakte het mogelijk dat mijn broer,Broer in 2009 begon met een zelfde platform maar door de ruimte er onder, het nieuwe melken systeem samen met Castelijn heeft ontwikkelt en toe gepast.De mijne melkt gewoon simpel met traditonele melkklauwen en die hebben een gewicht van nog geen Kg.Van wege de hoge aanschaf en onderhouds kosten zou ik voorlopig nog niet willen ruilen.Neemt niet weg dat het systeem goed werkt en de bekers mooi vierkant onder hangen zonder slang geleiding.
van Ittersum
@ROORDAJ jullie lijken zo op elkaar😉, duidelijk nu
oliofiat
In de geitenhouderij melken ze ook zo. Alleen komen er dan maar 2 tepelhouders uit de vloer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN